– Det viktigste blir å få med oss et godt resultat hjem til Kristiansand. – Vipers

– Det viktigste blir å få med oss et godt resultat hjem til Kristiansand.

Kenneth Gabrielsen og Vipers møter Sola i første kvartfinale i sluttspillet onsdag.

.

18 april 2017.

 

– Da er vi klar for sluttspillskamp og kvartfinale nummer en borte mot Sola etter en fin treningsperiode og et fint avbrekk med noen dager påskeferie, forteller Kenneth Gabrielsen til vipers.no.

– Det ser bra ut hos oss. Det er kun Annick Lipman som er helt ute. Vilde Jonassen er tilbake og vil være aktuell for et laguttak i en eventuell semifinale. Resten av stallen oser det lyst og sult av, sier Kenneth fornøyd.

– Dette er vi meget tilfredse med. Det blir viktig å være på hugget og være superklare i hodet. For håndball kan vi spille, det har vi bevist  gjennom hele vårsesongen .

– Serien er slutt og nå blir det annerledes. Sluttspill og best over to kamper.  Vi starter på 0-0 og har meget respekt  for Sola. Det viktigste for oss onsdag er å få flyt i løpet av kampen og få med oss et godt resultat hjem til Kristiansand.

– Jeg tror nok Sola har gjort hjemmeleksen sin  og kommer til å løpe mye mer nå enn sist vi møtte dem. Vi er forberedt på en tøff kamp der hjemmelaget ikke har noe å tape og garantert ønsker å ta en skalp. Det er uten tvil godt  å ha hjemmefordelen i siste kamp, sier Kenneth Gabrielsen.

 

Onsdag 19. april er det klart for første kvartfinale i sluttspillet med disse oppgjørene:
Sola – Vipers
Tertnes – Byåsen
Storhamar – Glassverket
Oppsal – Larvik.

Som vinner av Grundigligaen kunne Larvik velge motstander først og valgte laget som ble nr 7, Oppsal.  Vipers kunne velge mellom Tertnes
(nr 6) og Sola (nr 8) og valgte da å møte Sola i sin kvartfinale.

Sola fikk en åttendeplass med 12 poeng og hadde 5 seire, 2 uavgjorte kamper og 13 tap.
Målforskjellen ble 509 – 578 som gir et snittresultat på 26-29 pr kamp.

Sola er forsterket med 98-landslagsspiller Line Ellertsen (tidligere Glassverket) siden sist og hun debuterte for Sola 12. februar.  På de 5 neste seriekampene hadde Sola 3 seire, 1 uavgjort og 1 tap.  Line (18 år) er et av norges største playmakertalenter og skyter like godt med høyre og venstre hånd.  Hun bidro med 4.2 mål i snitt for Sola de 8 siste seriekampene.

Line Ellertsen (t.h) og Karoline Olsen (i midten) spiller sammen på LK98.

 

Tonje Nøstvold er den største profilen hos Sola og ble Grundigligaens toppscorer med 157 mål (38 mål på 7 meter).  Linjespiller Oda Aasheim var neste på toppscorerlista hos Sola med 86 mål. Bakspiller Elisa Christensen fulgte deretter med 61 mål.

Sola hadde som nevnt en oppsving i forbindelse med inntreden av Line Ellertsen i februar, men opplevde å tape alle de tre siste seriekampene mot henholdsvis Glassverket, Larvik og Tertnes.

 

 

.