– Det blir rart å spille de siste kampene i Vipers-trøya. – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Det blir rart å spille de siste kampene i Vipers-trøya.

Mona Bruskeland legger opp som håndballspiller for å satse på en sivil karriere.

.

26 april 2017.

– Jeg gir meg etter denne sesongen fordi det føles riktig på dette tidspunktet, forteller Mona Bruskeland til vipers.no. –  Jeg har lyst til å satse på en sivil karriere.  Foreløpig har jeg ingen planer om å spille for noen annen klubb. Men man vet jo aldri, kanskje det kribler litt i fingrene til høsten.

Foto: Terje Refsnes.

– Jeg spilte for AK-28 gjennom hele barndeommen, sier Mona. – Da jeg ble 18 år flyttet jeg til Trondheim for å studere og spille håndball.  Jeg spilte for Utleira i 4 sesonger, og opplevde opprykk fra 2 divisjon til 1. divisjon det første året. Deretter spilte vi tre år i 1. divisjon.

– Etter 4 år i Trondheim flyttet jeg til Østlandet og hadde to år i Skrim Kongsberg. I første sesongen min på Kongsberg rykket vi opp fra 1. divisjon til Eliteserien.  Jeg fikk også med meg et år i eliteserien før jeg våren 2015 flyttet til Kristiansand og dette er altså andre sesongen min for Vipers, forteller Mona.

Foto: Stian Bye Høgsveen.

– De to sesongene i Vipers-drakta har vært spennende. Det har vært spesielt gøy å spille foran et så stort publikum. Ettersom vi fikk ny trener foran denne sesongen er det selvfølgelig en forskjell fra i fjor. Alle trenere vil gjøre det på sin måte.

– Jeg synes at resultatene denne sesongen har vært veldig bra, sier Mona. – Dersom vi klarer å avslutte sluttspillet med stil bør vi være fornøyd med årets sesong.

– Det blir rart å spille de siste kampene i Vipers-trøya. Det er litt vemodig at håndballkarrieren er over.

– Når kontrakten går ut 1. juni skal jeg fortsette å jobbe som lærer på Mottaksskolen, og prøve å ta livet litt med ro, forteller Mona. – Jeg skal ha en 2 måneder lang sommerferie. Det er stor sannsynlighet for at jeg kommer til å bli rastløs. – Men jeg gleder meg til å starte en ny epoke i livet.

– Jeg kommer til å savne lagvenninnene og å være en del av en gruppe som jobber mot et felles mål.
Det blir trist å si hadet til alle i Vipers, både i og utenfor laget.  Heldigvis har jeg muligheten til å komme innom ei trening eller to i løpet av høsten siden jeg fortsatt skal bo i Kristiansand, avslutter Mona Bruskeland.

Foto: Terje Refsnes.

 

 

 

.