– Vi må ha med oss et meget godt resultat fra Hamar. – Vipers

– Vi må ha med oss et meget godt resultat fra Hamar.

Søndag spilles første semifinalekamp mot Storhamar i sluttspillet.

.

28 april 2017.

– Da er det snart klart for første semifinale i sluttspillet, innleder trener Kenneth Gabrielsen. – I skrivende stund er vi på finpussen av forberedelsen inn mot søndags kamp mot Storhamar.

– Det at første kamp spilles på Hamar er i utgangspunktet bra. Det er fint å sitte igjen med hjemmebanefordelen i siste og avgjørende kamp, men det skal ikke være en hvilepute, påpeker Kenneth.

Foto: Terje Refsnes.

– Vi må ha med oss et meget godt resultat fra Hamar.  Storhamar har spilt noen meget gode kamper i løpet av sesongen og vi har hatt to forholdsvis jevne kamper mot dem. Det har vært to fine håndballkamper der begge lag har prestert brukbart.

– Det er ikke bare Vipers som jobber bra. Storhamar er i ferd med å bygge opp et storlag og er allerede meget bra, skryter Kenneth. – Men jeg synes faktisk de har underprestert i seriespillet.

 

– Jeg mener vel at Storhamar like gjerne kunne kapret den bronsemedaljen som Glassverket tok. Derfor vil Storhamar være en lei nøtt å knekke i sluttspillet og det kommer til å bli fire kanontøffe omganger.

Foto: Svein Ove Bø.

– Målvaktsduellen mellom Sakura Hauge og Stine Liden blir helt avgjørende for de to kampene, spår Kenneth. – Stine Liden senket Glassverket nærmest på egenhånd i kvartfinalen i Drammen.

– Sluttspill er noe spesielt.  Det ligger mye i potten!

– Begge lag ønsker så inderlig å komme til den finalen for å  kjempe om den forhåpentligvis  gjeve kvaliken til Champions League  neste sesong.  Både Storhamar og Vipers har lag til å bite fra seg i Europa neste sesong. Så dette er gulroten til klubben og de spillerne som skal være med oss videre.

 

– Men…. Det viktigste er for oss å tenke nåtid, sier Kenneth. – Det hadde vært så utrolig gøy å kunne krone årets fantastiske sesong  med en sluttspillfinale og få mulighet til å kjempe om en tittel helt på tampen av sesongen.

– Vi har flere spillere som ikke blir med oss neste år som har vært både gode, dedikerte og fantastisk profesjonelle. Det hadde rett og slett vært en perfekt avslutning for laget som har flyttet mange grenser i løpet av denne sesongen om vi kunne nådd sluttspillfinalen, sier Kenneth Gabrielsen.

Foto: Stian Bye Høgsveen.

 

TILLEGGSOPPLYSNING:
I serien vant Vipers mot Storhamar både hjemme og borte.
12. oktober i Boligpartner Arena på Hamar vant Vipers kampen 32-26 etter å ha ligget under 16-18 til pause.  Toppscorer for hjemmelaget var Kamilla Sundmoen med 9 scoringer.  Jeanett Kristiansen hadde også 9 scoringer og var toppscorer for Vipers.  I denne kampen spilte Vipers 7 mot 6-spill hele kampen.  Altså at laget spilte uten målvakt i angrep.

I hjemmekampen i Aquarama 22. februar ble sluttresultatet 30-26 i Vipers favør, etter ledelse 12-11 til pause. Jeanett Kristiansen ble toppscorer med 7 mål.  Betina Riegelhuth hadde 9 scoringer for Storhamar.

 

Storhamar kvalifiserte seg til semifinale i sluttspillet ved å slå Glassverket 28-26 hjemme og 27-18 i Drammenshallen.  I hjemmekampen herjet Betina Riegelhuth og Kamilla Sundmoen med Glassverket og hadde 8 scoringer hver seg.  I Drammenshallen var høyreback Malene Aambakk dominerende i angrepsspillet til Storhamar med 8 scoringer.


Foto: Stian Bye Høgsveen.