– Dette resultatet er ikke noen krise. – Vipers
Foto: Stian Bye Høgsveen.

– Dette resultatet er ikke noen krise.

Mathilde Kristensen mener at Vipers fortsatt har gode muligheter til å nå sluttspillfinalen.

.

30 april 2017

I en jevnspilt semifinale i sluttspillet i Boligpartner Arena på Hamar tok Storhamar kommandoen i kampen etter femten minutter i andre omgang.  Fra 20-20 gikk de i ledelse 23-20 og resten av omgangen var de foran med ett, to og tre mål og vant kampen 29-27.  Toppscorer for Vipers og kåret til banens beste ble Kari Brattset.

Returkampen spilles i Aquarama onsdag 3. mai og sammenlagtvinneren går til sluttspillfinale.

 

Kampen startet i et høyt tempo og Vipers lagde 5 scoringer de første fem minuttene og ledet 2-5.  Så fulgte en målløs periode og Storhamar gikk i føringen 7-5.  Taktikken til hjemmelaget var å ta både Jeanett Kristiansen og Marta Tomac ut av kampen ved å punktmarkere de.  Og Storhamar fikk dratt ned tempoet og scoringene som vi er vant til å se på kontringer og i ankomstfasen uteble.

Det ble dermed en sliteomgang med dårlig tempo i angrep og litt mange tekniske feil.  Vipers hadde en god avslutning på førsteomgangen og snudde kampen fra å ligge under 12-10 til ledelse 12-14.  En sen Storhamar-redusering gjorde at resultatet til pause var ettmåls ledelse til bortelaget.

Foto: Stian Bye Høgsveen.

– Vi kan være fornøyd med at vi ledet ved pause, sier Mathilde Kristensen. – Men likevel hadde vi gode muligheter til å lede med flere mål.
– Første omgang var preget av mange feil og rotete spill, om noen av feilene kan anses som dommerfeil, kan kanskje diskuteres.

– I pausen pratet vi om at vi skulle bruke lengre tid i angrep, og generelt være mere tålmodige i spillet vårt, forteller Mathilde. – I andre omgang skulle vi angrepsmessig ha fokus på at gå på de frie rommene, i stedet for å gå rett på forsvarsspilleren.
– Forsvarsmessig var vi enige om å ha fullt fokus på Betina Riegelhuth, som scoret alt for mange mål i første omgang, sier Mathilde. Hun er jo en kjempebra skytter, så vi ville forsøke å komme litt lengere frem på henne, for at presse skuddene.  Vi var enige om, at det var forsvarsmessig, vi hadde de største utfordringene. Selvom det var «rotete» i angrepsspillet, kom vi likevel til sjansene.

.
I andre omgang er kampen helt åpen frem til halvspilt hvor Kari Brattset utlikner til 20-20 etter 13 minutter.  Deretter tar Storhamar et grep om kampen og går i tremålsledelse.  Sanne Bak Pedersen reduserer til 27-26 når tre minutter gjenstår men Storhamar svarer i neste angrep og haler i land tomålsseier 29-27.

 

– Jeg føler at vi spiller som om vi skal hente inn 5-6 mål hele kampen, sier Sanne Bak Pedersen. – Alt var veldig stresset og Storhamar klarte å ødelegge rytmen i spillet vårt.

– Jeg føler egentlig ikke at noen av fasene i spillet vårt fungerte i dag, forteller Sanne. – Hvis vi ser sånn på det er -2 mål et OK utgangspunkt for neste kamp.

– Hvis vi kommer opp på vårt normale nivå er jeg ikke i tvil om at det er vi som kommer til finalen.  Men vi må alle sammen opp et par hakk – i alle faser, avslutter Sanne Bak Pedersen.

 

Foto: Terje Refsnes.

– Jeg er ikke fornøyd med resultatet i dag, sier Mathilde Kristensen.  – Jeg føler ikke at vi treffer med et godt nok nivå.  Vi har mye mer å komme med, hvilket jeg virkelig håper at vi får funnet frem igjen innen onsdag!

– Men det skal sies, at dette resultatet ikke er noen krise, påpeker Mathilde. – Vi har fortsatt gode muligheter for å nå finalen. Men det er klart at vi skal spille på et helt annet nivå enn vi gjorde i dag.

Det er positivt at vi scorer mange mål på bortebane, hvis vi kommer i den situasjonen at differansen også er to mål på onsdag! – Jeg håper selvfølgelig at ikke det blir tilfelle, avslutter Mathilde Kristensen.

 

 

MÅLSCORE
Kari Brattset  6
Linn Jørum Sulland  5
Tonje Refsnes  4
Thorey Stefansdottir 4
Marta Tomac  3
Kristin Nørstebø  2
Jeanett Kristiansen  1
Sanne Bak Pedersen  1
Mathilde Kristensen  1

 

Toppscorer for Storhamar ble Betina Riegelhuth med 9 mål.

 

 

 

 

.