– Vi er klar for CL-kvalik! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Vi er klar for CL-kvalik!

Tonje Refsnes og Vipers er glad for storseieren over Storhamar onsdag.

.
4 mai 2017.

– Etter tapet mot Storhamar var det bare revansje som gikk i gjennom hodene våres, forteller Tonje Refsnes til vipers.no dagen derpå hjemmeoppgjøret i AQ.  – Vi hater og tape, og skulle gjerne ha spilt kampen på nytt med en gang den ble blåst av på søndag.

– På treningen på tirsdag hadde vi videomøte og taktisk trening. Vi var alle energiske og tent på å gjøre en bra kamp mot Storhamar dagen etter, sier Tonje.  – Det kunne ikke merkes at det var sent i sesongen for entusiasmen og energien var på topp.

Foto: Trond Sørøy

– I returkampen mot Storhamar hadde vi et ønske om å stresse mindre i angrepet, spille på ting vi kunne og komme til gode sjanser hver gang. Vi ønsket også å få opp intensiteten i forsvaret, og søke kroppskontakt med de gode skytterne Storhamar har.

– Jeg syntes vi klarte å forbedre alle punktene vi hadde satt oss som mål å forbedre, sier Tonje Refsnes fornøyd.  – Vi unngikk så mange dumme tekniske feil i angrepsspillet og vi fikk plukket ned skytterne til Storhamar. De hadde bare en uttelling på 6 mål på 22 skudd! All ære til forsvaret og en levende vegg, Sakura Hauge, som stod bak oss. Hun plukket de skuddene som kom.

Foto: Trond Sørøy

– Det sier sitt om forsvarsspillet når vi slapp inn 9 mål i første omgang og de scorte bare 3 mål de første 12 minuttene av andre omgang.

– Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp i AQ og at Storhamar aldri kom til å gi seg. Dette viste seg på pauseresultatet hvor det stod 11-9 i favør Vipers.

– Vi ble enige i pausen at vi bare måtte fortsette å male på videre, og til slutt ville vi klare å riste de av oss, forteller Tonje.  – Når vi spilte 7 mot 6-spillet vårt klarte de ikke å stå i mot lenger. Vi kom til gode sjanser hele veien, både fra kanter, linjespillere, skudd utenfra og gjennombrudd. Da er det vanskelig å stå i mot oss!

Foto: Stian Bye Høgsveen.

– Vi spilte en veldig bra kamp, mye bedre enn det vi presterte på søndag, oppsummerer Tonje. – Det resulterte i seier og videre avansement i sluttspillet. Ved å komme til denne finalen er vi sikret Champions League-kvalifisering neste sesong. Dette er en veldig viktig internasjonal arena som vi ønsker å delta på i neste sesong.

– Men før dette så er det finaler mot Larvik som gjelder. Vi skal kjempe med nebb og klør over to knallharde kamper, lover Tonje. – Vi har slått Larvik før  denne sesongen, men de har fått tilbake noen spillere fra skade i forhold til den kampen.

– Men det er to kamper som skal spilles så mulighetene er der absolutt! forteller Tonje. – Vi trenger så mange som mulig på tribunen hjemme i Aquarama den 18. mai og det hadde vært kjempemoro hvis flere busser med supportere hadde tatt turen  til Larvik søndag 21.mai!

–  Jeg lover at vi skal være skjerpet og klare når disse kampene starter, og kjempe alt vi kan for å vinne disse kampene, forteller Tonje entusiastisk. – Dette blir gøy, og siste sjanse til å se Vipers før sommerferien og neste sesong.

Vilde Jonassen gjorde comeback og var populær hos autografjegerne! Foto: Trond Sørøy.

 

KAMPFAKTA:

VIPERS KRISTIANSAND  –  STORHAMAR   29 – 19   (11-9)

Kari Brattset  8
Thorey Stefansdottir  5
Jeanett Kristiansen  4
Linn Jørum Sulland  4
Sanne Bak Pedersen  4
Tonje Refsnes  2
Kristin Nørstebø  1
Vilde Jonassen  1
Marta Tomac  1

Sakura Hauge ble kåret til Banens Beste spiller.

 

Toppscorer for Storhamar:  Lise Binger 5, Betina Riegelhuth 4.

 

TILLEGGSFAKTA:

I 2 kamper denne sesongen har Vipers Kristiansand hatt kniven på strupen.   For å sikre sølvmedalje måtte Glassverket beseires.  Vipers vant den kampen 40-20.  I gårsdagens semifinale mot Storhamar var forutsetningen minimun to-målsseier.  Og Vipers innfridde igjen og vant 29-19.
Laget har altså 30 plussmål til sammen i to helt avgjørende kamper.

 

Foto: Stian Bye Høgsveen.

 

.