Vipers-spillere på landslagssamling i nord. – Vipers

Vipers-spillere på landslagssamling i nord.

Marta, Kari, Jeanett og Emilie har deltatt på en ukes samling i Honningsvåg.

.

13 mai 2017.

Kari Brattset.

– Landslagssamlingen denne gangen har vært litt utover det vanlige, forteller Kari Brattset. – Ingen av oss jentene har vært så langt nord og vi får muligheten til å oppleve nye sider av Norge.

– Mandag var vi på Nordkapp og vi fikk fiske kongekrabber. Onsdag var vi på ATV-safari.  Å få oppleve nye ting sammen gir bedre samhold og mange gode minner.  Høydepunktet var da vi fikk sitte på i ribb i full fart på havet og fikk se kongekrabbene på nært hold.

– Det er ingen kamper på denne samlingen, men det gir rom for mye trening, både håndball og fysisk, sier Kari. – Vi kan terpe på ting som vil gjøre oss bedre individuelt og som vil øke samspillet.

– En typisk dag på samling starter gjerne med frokost mellom kl. 08 og 09, før vi trener fysisk kl. 10. Den fysiske økten tilpasses individuelt og det er frihet til å trene på det vi ønsker.

– Lunsj kl. 12, før det er litt fritid, kanskje et møte og måltid igjen kl. 15.30. Håndballøkten er fra kl. 17-19 og vi får servert middag når vi kommer tilbake etter trening. Kveldene består av badestamp, kortspill, tv-serier, quiz, eksamensforberedelser for noen eller bare slappe av i fellesområdene på rorbua, forteller Kari. – Her står vi fritt til gjøre det vi ønsker selv.

– På håndballøktene har vi særlig fokus på etablert forsvar, kontra og ankomstfase. Vi jobber med å sette fart etter at vi vinner ballen og komme oss raskt opp i banen. Vi har også en del skuddtrening og øver på spill over soner, forteller Kari.

– Jeg gleder meg til å få Emilie Hegh Arntzen til Kristiansand, sier Kari. – Hun er ei utrolig hyggelig jente, med smittende humør, som alltid lager leven og moro på samlinger. Som håndballspiller er hun en veldig god skytter i tillegg til at hun har et meget godt øye for spillet. Jeg tror hun kommer til å passe godt inn i laget og har mye å bidra med.

– Personlig har jeg fått et bra utbytte av samlingen. Jeg får trent bra fysisk og utviklet meg på banen både som forsvarsspiller og angrepsspiller, sier Kari Brattset fornøyd.

 

Jeanett Kristiansen.

– Å være på samling uten å spille kamper er greit, man får trent godt og terpet litt, sier Jeanett Kristiansen. – Vi har hatt fysisk økt nesten hver dag på morgenen og håndball på kvelden. Det har vært veldig morsomme håndballøkter. Det er mye trening på spill over soner, noe jeg synes er bra, fordi jeg trenger det!

– Det er veldig fin gjeng som er på samling! forteller Jeanett fornøyd.  – Alle er veldig snille.  Men jeg er meg selv uansett.
– Utenfor banen har vi vært på Nordkapp, noe som var skikkelig gøy, forteller Jeanett. – Vi har også fisket kongekrabber. Krabber er jo noe alle har sett, men å høre hva de folka som bor her kan om krabber er imponerende. Og de svære krabbene vi holdt, det var helt utrolig! På onsdag kjørte vi firhjuling, det var rått.

.
– Emilie Hegh Arntzen er morsom og snill!  Jeg har vært på noen samlinger med henne, og i tillegg har jeg spilt mot henne en god del. Emilie er smart håndballspiller, hun er flink til å lese spillet og få oversikt.  Det blir morsomt å få henne til Vipers. Jeg gleder meg til samarbeidet med Emilie, sier Jeanett Kristiansen.

.

Emilie Hegh Arntzen.


– Denne samlingen var uten kamper, begynner Emilie Hegh Arntzen.  – Det er selvfølgelig alltid veldig gøy med kamper, men på samlinger som dette får vi ofte tid til å gjøre litt andre sosiale ting i tillegg og det er veldig gøy, sier Emilie.  – Jeg tror nok at alle spillerne alltid vil prestere når de er på samling, kamper eller ei, så fokuset har vært bra og vi har hatt gode økter hele uka.

 

– Jeg synes at ved å delta på samlinger og spille for landslaget opplever jeg god utvikling som håndballspiller, forteller Emilie. – Her får jeg spille med noen av de beste spillerne i verden.  Jeg føler jeg lærer veldig mye ved å trene med dem og jeg lærer av deres rutine. Det er motiverende og ikke minst veldig moro å være en del av landslaget.  Med tanke på utvikling er det utrolig viktig med den jobben man gjør i klubb også. Det er der jeg legger ned det daglige arbeidet som jeg tar med meg inn i landslaget.

 

– Både landslaget og klubblaget er viktig for meg, sier Emilie. – Det er klubben som er min daglige arena og som gjør at jeg hele tiden utvikler meg slik at jeg blir god nok til å spille på landslaget. Så jeg føler at klubb og landslag henger veldig sammen for min del.

– Å være en del av landslaget er viktig for meg, forteller Emilie. – Jeg har store ambisjoner om å delta i flere mesterskap og forhåpentligvis vinne noen flere medaljer.  Jeg tror distanseskudd og forsvarsspill er to egenskaper jeg kan bidra med inn i både Vipers og landslaget.
– Jeg tror nok jeg aldri kommer til å føle meg sikker på å komme med på landslaget.  Det er utrolig mange gode håndballspillere i Norge og det er en kamp å komme med på hver samling. Jeg tror også det er viktig å kjenne litt på den nervøsiteten rundt et uttak og aldri føle seg trygg for det hjelper deg til å hele tiden pushe på for å bli bedre og komme med på samling, sier Emilie.

.
– Kari, Marta og Jeanett er alle sammen veldig hyggelige jenter, sier Emilie, som er Vipers-spiller fra 1. juni. – Jeg kjenner dem jo fra tidligere  og gleder meg veldig til å spille på lag med både dem og resten av Vipers-jentene!  Jeg syns at det lille vi har fått spilt sammen på denne samlingen lover bra, så jeg tror det kan bli mye moro på håndballbanen fremover, sier Emilie Hegh Arntzen begeistret.

 

 

 

 

.