– Jeg gleder meg veldig til å få Katrine hjem igjen. – Vipers

– Jeg gleder meg veldig til å få Katrine hjem igjen.

Intervju med assistenttrener Kristine Lunde-Borgersen.

.

14 mai 2017.

 

Kristine Lunde-Borgersen er 36 år gammel og er inne i sin andre sesong som assistenttrener i Vipers.  Hun er oppvokst på Hånes i Kristiansand og begynte å spille håndball i Hånes 9 år gammel. Hun hadde ett år i Kristiansand og var deretter i Våg fram til 2004 da hun reiste til Danmark og spilte for Aalborg og Viborg til 2010.  Frem til 2015 spilte hun i Vipers før hun ble assistenttrener fra sesongen 2015/16.

Kristine Lunde-Borgersen har vunnet en rekke titler og fått mange utmerkelser i løpet av sin karriere.  Hun spilte for landslaget i årene 2001 – 2012 og spilte 181 landskamper og scorte 496 mål.  I 2008 ble hun kåret til EMs beste playmaker og mest verdifulle spiller.

Med landslaget har hun vunnet 2 OL-gull, 1 VM-gull, 3 EM-gull i tillegg til VM-sølv, VM-bronse og EM-sølv.

Foto: Svein André Svendsen/NHF.

 

Kristine var med da Våg tok bronse i Gildeserien 2002/03.
Hun ble kåret til årets spiller og årets playmaker i Gildeserien sesongen 2003/04.
I sesongen 2005/06 ble hun kåret til årets norske playmaker.

For Viborg vant hun 2 Champions League-gull, 2 Cup-gull, 1 DM-gull i tillegg til å bli dansk mester 2 ganger.

 

– Tiden i Danmark har gitt meg mange gode minner, forteller Kristine Lunde-Borgersen. – Spesielt husker jeg storkampene i Gigantium i Aalborg da vi hadde 5000 mennesker på tribunen og det var fullt trøkk. Det var jo unektelig god underholdning da vi hadde overtaket på Slagelse og Anja Andersen tok hele laget av banen midt under kampen – i protest. Det er en opplevelse jeg sent vil glemme.

 

– Når det gjelder forskjellen på det Våg-laget jeg spilte på før jeg dro til Danmark og dagens Vipers-lag så var nok 2000-laget et litt tilfeldig sammentreff der rutinerte sørlendinger flyttet hjem fra andre eliteserieklubber samtidig som unge, fremadstormende sørlendinger var på vei opp.  I kombinasjon ble det et veldig godt lag, forteller Kristine.

Foto: Terje Refsnes.

– 2017-laget er et resultat av et langsiktig arbeid med å bygge et nytt norsk topplag. Det er jobbet på mange fronter over tid og resultatet begynner man å se konturene av i dag.   To ganske ulike settinger, men utrolig gøy på hver sin måte, sier Kristine.

– Denne sesongen har vært knallbra. Vi kom godt i gang og hadde toppkamper helt i begynnelse hvor vi tok viktige poeng. Det ga mye selvtillit. Samspillet i laget har blitt bedre og bedre utover sesongen. Det er blitt mer stabilt.

– Å slå Larvik på deres hjemmebane, står uten tvil som et foreløpig høydepunkt i år, sier Kristine. – Men sesongen er ikke ferdig og jeg tror det blir mer god underholdning.

 

– Jeg gleder meg veldig til å få Katrine hjem igjen, forteller Kristine. – Jeg tror teamet med Katrine Lunde og Sakura Hauge blir veldig godt.  Sportslig sett det beste i Norge, og det er vi avhengig av hvis vi skal markere oss i Europa.

– Katrine og jeg bodd på hver vår side av jordkloden i ganske mange år, så jeg gleder meg veldig til å se Katrine og hennes familie hver dag. Selv om vi snakkes daglig på telefon, er hun bestevennen min og jeg vil helst ha henne i nærheten.

Foto: Terje Refsnes.

– Jeg er på minst 2 økter i uka, hvor jeg da observerer og veileder, forteller Kristine. – Noen økter holder jeg også selv. Kenneth Gabrielsen og jeg har en tett dialog på spillere, systemer, trening hverdagen til spillerne og lignende.

– Jeg er en sparringspartner til Kenneth, og hjelper til der det trengs. Det er ikke sålenge siden jeg la opp som spiller, så det ligger fremdeles litt i kroppen. På den måten justerer jeg nok også litt anderledes enn Kenneth. Jeg synes vi utfyller hverandre fint.

 

– Det har vært fantastisk interesse i år. Egentlig startet publikumsinteressen for to år siden, og så har den steget jevnt og trutt, forteller Kristine. – Det er spesielt mye interesse før kampene, men jeg møter egentlig folk som vil snakke håndball overalt hele tiden, så det er tydelig at Vipers engasjerer. Det er gøy! avslutter Kristine Lunde-Borgersen begeistret.

 

 

.