Seier i første sluttspillfinale over Larvik! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

Seier i første sluttspillfinale over Larvik!

Vipers har slått Larvik i to strake oppgjør. Returkampen spilles søndag.

.

18 mai 2017.  

 

Vipers kom tidlig under 0-3 i kveldens oppgjør mot Larvik og ble jagende etter gjennom hele førsteomgangen.  Larvik hadde Alma Hasanic i mål og hun hadde flere matchavgjørende redninger.

Vipers spilte en periode med 7 mot 6 spill og lykkedes godt i angrepsspillet med den taktikken, men Larvik var raske etter hver baklengs og satte ballen i tomt mål.

Etter 19 minutter ledet Larvik 8-13.  Da fulgte en god periode med scoringer av Kari, Linn, Tonje og Vilde og Vipers var i ferd med å spille seg inn i kampen igjen og stillingen var 12-14 etter 27 minutter.

Larvik vant sluttminuttene av omgangen 0-3 og gikk til pause fem mål foran, 12-17.

Vilde Jonassen. Foto: Terje Refsnes.

– Vi begynner kampen med å ligge litt bakpå, oppsummerer Vilde Jonassen. – Larvikspillerne kommer for lett til scoringer og vi har noen sjanser vi burde satt i første omgang. Men vi kriger og holder oss fast.  Vi har en utrolig bra lagmoral og en stemning uten like som holder oss gående.

– Vi ble enige i pausen at vi skulle putte 100% sjansene i andre omgang samt være  mer kyniske. Vi skulle ikke stresse og ta dårlige avslutninger men spille oss gjennom til gode sjanser. Vi ble også enige om å få opp litt mer kriging i forsvar og smelle til, forteller Vilde Jonassen.

 

Vipers økte tempoet fra start i andre omgang og spiste seg stadig innpå i målprotokollen.  Jeanett Kristiansen hamret inn mål etter mål og lynvingen Vilde Jonassen hadde sin andre scoring i andre omgang da hun ga Vipers ledelse for første gang i kampen etter 12 minutter spilt, 23-22.

Resten av omgangen var Vipers foran med ett og to mål og etter 23 minutter ga Linn Jørum Sulland Vipers en tremålsledelse 29-26.  Larvik kom tilbake og reduserte til 29-28.  Men Vipers spilte med sin sedvanlige Aquarama-selvtillitt i andre omgang og vant dermed over Larvik i andre kampen på rad.

Sanne Bak Pedersen. Foto: Terje Refsnes.

Hvad skal man lige sige efter en sådan kamp?! kommenterer Sanne Bak Pedersen. – Føj for pokker, hvor var det godt!!  Den måde vi kommer ind til anden halvleg kan ikke helt beskrives.  Vi henter 5 mål på ingen tid. Jentene kommer med sådan et tryk i kontrafasen, som ikke mange andre hold hamle op med.

– Forsvaret – med Kristin Nørstebø i front – lukkede helt ned for Larvik i perioder, sier Sanne. – Det forsvar vi præsterede kandiderede til Forsvarets ABC-bog! Vi jobber helt sindssygt for hinanden!

– Men det er også på det niveau vi må være på for at spille og vinde mod Larvik.   +1 foran er ikke meget men det gir sindssyg moral ind i gruppen.

– Kampen søndag er helt åben. Larvik vil komme med 150 km i timen og de har stået i denne situation mange gange før. Vi må op på samme tangenter for at byde dem op til dans! Men det er jeg fuldstændig sikker på at vi gør! Denne gruppe jenter har noget helt særligt! skryter Sanne Bak Pedersen.

 

– Jeg er utrolig stolt over hvordan vi holder sammen og fighter hele kampen, sier Vilde Jonassen, som hadde 4 scoringer i kveldens kamp. – Det var en helt ubeskrivelig stemning i Aquarama idag, jeg får gåsehud av alle som kommer og støtter opp.  Virkelig fantastisk! skryter Vilde.

 

Linn Jørum Sulland. Foto: Terje Refsnes.

 

VIPERS KRISTIANSAND – LARVIK  31 – 30   (12-17)

Linn Jørum Sulland  9
Jeanett Kristiansen  5
Vilde Jonassen  4
Tonje Refsnes  4
Thorey Stefansdottir  4
Kari Brattset  4
Kristin Nørstebø  1
Sakura Hauge  BB
Karoline Olsen
Sanne Bak Pedersen
Mathilde Kristensen
Mona Bruskeland
Hanne Andve
Ulrika Olsson
Elisabeth Rosenvold
Marta Tomac

 

Toppscorer for Larvik:
Linn-Kristin Riegelhuth Koren 8, Tine Stange 7, Kristin Breistøl 6, Gro Hammerseng-Edin 6.

 

 

Returkampen spilles i Bergslihallen i Larvik søndag førstkommende 21. mai kl. 18.00.

Vi minner  om buss/billettpakke til returkampen på søndag! Jentene trenger all støtte, så bestill i dag!

Link:  https://viperskristiansand.ticketco.no/larvik__vipers_kristiansand_busskampbillett

 

 

Sluttspillfinalene for kvinner avgjøres med best av to kamper. Ved poenglikhet etter 2 kamper skilles lagene etter følgende reglement:

  1. Målforskjell
    2. Bortemål
    3. Ekstraomganger og eventuelt 7m-kast (etter bestemmelsene i § 10 i Kamp og konkurransereglementet)

 

 

 

Foto: Terje Refsnes.