Tap mot Larvik i den andre sluttspillfinalen. – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

Tap mot Larvik i den andre sluttspillfinalen.

Men med støtte fra 600 elleville Vipers-supportere på tribunen ble kampen en god opplevelse for spillerne likevel.

.

21 mai 2017

 

I avslutningskampen til Hanne Andve, Elisabeth Rosenvold, Ulrika Olsson, Mona Bruskeland, Thorey Stefansdottir og Sanne Bak Pedersen, var det Vipers som eide Bergslihallen i starten av kampen.  Oppildnet av en hel tribune med supporterer fra Kristiansand var Vipers i føringen på 3-4 etter syv minutter spilt av første omgang.  Men så ble det måltørke i 12 minutter og da Jeanett Kristiansen scorte Vipers femte scoring etter 19 minutter hadde Larvik rukket å score 9 mål og hadde føringen i kampen.  Så fulgte en god periode og Linn Jørum Sulland reduserte til 10-9 mot slutten av omgangen, men Larvik avsluttet best og var i ledelse 13-10 til pause.

Thorey Stefansdottir. Foto: Terje Refsnes.

– Stemningen var god i bussen underveis til Larvik og vi fikk god mat på Lasses før kampen, forteller Thorey Stefansdottir.  – Litt for god kanskje, noen ble litt for mett.

– I garderoben før kampen snakkete Kenneth om å ta en omgang av gangen. Da vi kom ut i hallen ble vi tatt i mot av den beste supportergjengen noen lag kan ønske seg, forteller Thorey. – Til alle supporterne vil jeg  si TUSEN TAKK!
– Jeg føler meg heldig med at jeg har fått lov til å delta i dette eventyret. For noen opplevelser! sier Thorey.  – I pausen viste Kenneth oss hvordan man skviser ut det siste energiet – visuellt med en halv lime  Dessverre gikk det ikke helt for oss denne gang, men vi går stolte fra kampen og sesongen.

 

Vipers startet andre omgang bra og snuste på utlikning både på stillingen 13-12 og 14-13.  Etter 12 minutter spilt var stillingen 17-15 og kampen var fortsatt helt åpen.  Larvik tok sakte men sikkert kommandoen i kampen og vant også andre omgang 13-10.  Thorey Stefansdottir hadde kampens og denne sesongens siste scoring da hun puttet Vipers 20. scoring.

 

Kristin Nørstebø. Foto: Terje Refsnes.

– Andre omgang var tøff og  jeg synes vi kjempet heroisk, forteller Kristin Nørstebø. – Larvik-forsvaret var i verdensklasse i dag, og da ble det vanskelig å komme til de gode sjansene og sette ballen i mål.

– Jeg tar med meg en flott opplevelse og får gåsehud når jeg tenker på det fantastiske publikumet som holdt trykket oppe hele kampen, sier Kristin. – Sluttresultatet ble ikke helt som vi håpet, men nå vet vi at vi kan!  Neste år skal vi være enda nærmere.

– Stemningen i laget var god under hele kampen. Vi er en fin gruppe som står sammen og alle ville ha en bra avslutning på en super sesong.

– Etter kampen var stemningen litt rar og trist. Det var mange følelser som skulle ut, forteller Kristin. – Vi fikk beskjed om skaden til Marta Tomac, noe som preger hele gruppa. Det er leit når en har det vondt.

– I tillegg var det siste kamp med denne fine gjengen. Det har ble mange tårer og klemmer i garderoben. Nå sitter vi i bussen med pizza og stemningen er på vei opp. I morgen skal vi på blåtur, så vi gleder oss veldig til det.

– Jeg ønsker å si tusen takk til hele sørlandspublikummet for en kul uke! sier Kristin Nørstebø.

 

 

 

LARVIK  –  VIPERS KRISTIANSAND   26 – 20   (13-10)

Linn Jørum Sulland  5
Tonje Refsnes  3
Sanne Bak Pedersen  3
Mathilde Kristensen  2
Thorey Stefansdottir  2
Karoline Olsen  1
Kari Brattset  1
Kristin Nørstebø  1
Vilde Jonassen  1
Jeanett Kristiansen  1
Sakura Hauge  BB
Mona Bruskeland
Hanne Andve
Elisabeth Rosenvold
Ulrika Olsson

 

Toppscorer for Larvik ble Linn Kristin Riegelhuth Koren med 12 mål.

 

 

.