– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med Katrine Lunde og Sakura Hauge. – Vipers

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med Katrine Lunde og Sakura Hauge.

18 år gamle Eline Fagerheim flytter fra Gjøvik for å satse med Vipers de neste to årene.

.

25 mai 2017

 

Jeg er 18 år, født i Bergen men har bodd mesteparten av oppveksten  på Gjøvik, hvor mamma  er fra, forteller Eline Fagerheim til vipers.no.

– Jeg begynte å spille håndball da jeg var rundt 10 år, sier Eline. – Før jeg begynte med håndball  hadde jeg drevet aktivt både med ski og svømming.  Jeg startet på håndball fordi jeg ville være en del av et lag, og jeg syntes ikke at den individuelle idretten var noe for meg.

– Fram til jeg var 14 år var jeg bakspiller, forteller Eline. – Men så en dag sa treneren min Anne Karin Finstad, til meg at «det er mange som kan bli gode utpå, men det er få som kan bli gode målvakter». Hun mente at jeg hadde egenskapene til å bli en god målvakt, og etter det har jeg stått i mål.

 

– Jeg har kun spilt for Gjøvik Håndballklubb.  Det er både litt skummelt, men også spennende å skulle forlate moderklubben og hjembyen etter så mange år, sier Eline.

Foto: Terje Refsnes.

Jeg har vært med siden oppstarten til juniorlandslaget (LK98) og har 49 landskamper totalt.
Jeg har spilt EM 2015 i Makedonia , Ungdoms-OL 2015 i Georgia,  VM 2016 i Slovenia, Scandinavian Open i Sverige i 2016 og Kvalik til EM 2017 i Hellas.

 

– På landslaget er det ingen garanti for å bli tatt ut på samling eller til mesterskap, forteller Eline. – Målet mitt nå er å gjøre alt jeg kan og jobbe knallhardt i oppkjøringen slik at jeg får være med til Scandinavia Open i Sverige i juli og EM i Slovakia i august.

 


– Av Vipers-spillerne kjenner jeg Karoline Olsen godt via landslaget, sier Eline. – Karoline er en sprudlende og veldig positiv jente.  Hun er flink til å ta vare på de rundt seg og ser alltid til at andre har det bra.

 

– Jeg må også få si at moren og faren til Karro, Jonna og Anne er kjempesnille og jeg vet at de kommer til å ta ekstra vare på meg mens jeg bor i Kristiansand. Utover det har jeg bare hilst på de andre spillerne. Førsteinntrykket mitt er utrolig bra, jeg merket at jentene var jordnære og virket inkluderende.

 

– Jeg tar over leiligheten jeg skal ha på Bystranda  1.juni og kommer til å kjøre flyttelass pinsehelgen. Jeg har fire eksamener igjen før jeg kan si meg ferdig på videregående, så de må stå litt i fokus før jeg kan begynne å bo i Kristiansand fast.

 

– Jeg skal ikke studere noe dette første året, så får jeg se hva det blir til med skole senere, forteller Eline. – Klubben har vært veldig hjelpsomme og ordnet et jobbintervju til meg i en barnehage. Det gikk veldig fint, så da blir det til at jeg skal jobbe litt utenom håndballen.

Foto: Vigdis Holmeseth.

 

– Før jeg fikk tilbudet fra Vipers vurderte jeg å spille i 1.divisjon for Gjøvik og trene med Storhamar, forteller Eline. –  Jeg har følt at utviklingen min har stått på stedet hvil i det siste, og for å kunne utvikle meg videre tror jeg at en ny gruppe og nye impulser kan være godt for meg.

 

– Grunnen til at jeg valgte Vipers er fordi laget og alt rundt laget er så profesjonelt. Jeg ble tatt godt imot og førsteinntrykket var for meg veldig viktig. Kenneth Gabrielsen er en veldig flink trener, han vet hvordan han vil ha det og jeg har erfart at han ikke er ikke redd for å stille krav til meg.  Han kjenner mine sterke og svake sider, sier Eline.

 

– Jeg var i Aquarama og så på første sluttspillfinale mot Larvik. Den stemningen og den entusiasmen som var i AQ er det ingen som slår, skryter Eline. – Hallen er utrolig fin og veldig praktisk med tanke på beliggenheten og med tanke på svømmehall og treningssenter osv.

– Jeg er glad i å ta ansvar og vil bidra med vinnerskallen og treningsiveren som jeg har, forteller Eline. – Treningshverdagen er mitt viktigste fokus og den vil først og fremst være med Vipers. Samtidig som jeg kommer til å spille en del med Våg. Jeg håper jeg kan bidra positivt i 2.divisjon og gjøre at vi hevder oss høyt på tabellen.

 

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med Katrine Lunde og Sakura Hauge, både som håndballspillere og ellers. Begge to er ekstremt gode målvakter, med forskjellige kvaliteter. En ting jeg er helt sikker på er at det ikke finnes noen annen klubb i Norge som har to så gode målvakter som jeg kan lære av.

 

– Målet mitt er å etablere meg i Vipers og bli et reelt alternativ i mål, forteller Eline. – Om det blir denne sesongen eller om jeg trenger langt mer tid, det vil tiden vise. Tenker jeg utenom klubb er målet mitt å komme med til mesterskap i sommer med juniorlandslaget LK98.  A-landslaget LKS er et hårfint mål som jeg drømmer om å komme med på en gang i fremtiden.

 


– Nå gleder jeg meg utrolig mye til å komme i gang i Vipers, forteller Eline oppglødd. –  Jeg gleder meg til å få et nytt nettverk, bli en del av et nytt miljø, oppleve en annen treningshverdag og ikke minst bli litt mer voksen og skulle bo for meg selv.  Jeg gleder meg til alt Kristiansand og Vipers har å by på, avslutter Vipers nye målvakttalent Eline Fagerheim.

 

 

 

 

 

.