Hurtighet og power på venstrekanten denne sesongen! Del 1 av 2. – Vipers

Hurtighet og power på venstrekanten denne sesongen! Del 1 av 2.

De lokale jentene Vilde Jonassen og Karoline Olsen bekler venstrekanten hos Vipers !

.

17 juni 2017.

I sølvsesongen i fjor var det Sanne Bak Pedersen som hadde mest spilletid på venstrekanten.
Denne sesongen er det Vilde Jonassen (24) og Karoline Olsen (19) som skal samarbeide på venstrekant.
To lokale Sørlandsjenter med fortid i AK28 som vil tilføre årets Vipers-lag turbofart i kontringer og ankomstspill. 

 

– Jeg ser veldig frem til å samarbeide med Karoline, forteller Vilde Jonassen opprømt til vipers.no. – Vi er jo begge tidligere AK-jenter og hun er som ei søster for meg. Moren til Karoline var treneren min og jeg spilte på lag med søsteren til Karoline, og hun var alltid med i hallen.  Vi har allerede brukt mye tid sammen i hall, men nå endelig er vi på samme lag.

–  Jeg kommer absolutt til å backe Karo, hun jobber hardt og står alltid på, skryter Vilde. – Med en kombinasjon av hurtighet, forsvar og power skal vi bli en knall duo!

Karoline Olsen (tv) og Vilde Jonassen (th).

 

– Det er moro at vi er to lokale spillere på venstrekant.   Jeg tror det er veldig bra for unge lokale håndballspillere å se at det er mulig å nå toppen, forteller Vilde. – Både jeg og Karoline har begge jobbet oss opp fra juniorlag og trent hardt for å komme dit vi er nå.

– Å bruke lokale spillere gir et signal at så lenge en jobber hardt nok er det muligheter. Vipers  henter ikke bare spillere fra andre klubber men satser også på talenter i regionen. Jeg tror nok også det gir litt mer liv når det er noen kjente fjes på banen, det synes sørlendingene er gøy, sier Vilde.

 

 

Vilde Jonassen.  Foto: Terje Refsnes.

 

– Det skjer mye spennende i Vipers nå og jeg er veldig glad for at jeg kan være med på «håndballfesten».  Det er utrolig gøy å se utviklingen håndballen har hatt her i Kristiansand de siste årene.  Jeg var med fra Karrushallen i Vågsbygd, og har sett utrolig mye endring år for år. Så det blir spennende å se hva som skjer de neste årene fremover, sier Vilde Jonassen forventningsfullt. – Jeg gleder meg til å være med på utviklingen.

 

– Karoline som ei lillesøster for meg, eller hun er kanskje ikke så liten lenger da! ler Vilde. – Jeg har vokst opp med Karo og sett talentet hennes vokse. Det var aldri noen tvil om at hun skulle bli en Vipers-spiller. Hun er utrolig dedikert og jobber hardt, skryter Vilde.

– Det er godt å ha Karo på vingen, hun er en smart spiller som jeg kan kommuniserer med og i tillegg en god venninne å ha det gøy med.  Det er viktig å ha det bra både på banen og utenfor, det har jeg absolutt med Karoline. Hun er ei vanvittig bra jente!

Karoline Olsen.

– Vi lo godt her for noen måneder siden da hun dro frem stilen hun hadde skrevet om forbildene sine i 8. klasse.  Det er et utrolig kompliment at hun hadde meg som et av forbildene sine, det gjør meg veldig glad, sier Vilde Jonassen. – Jeg visste at hun så opp til meg når hun var yngre, men mer hele laget som jeg spillte på. Vi var storesøstrene hennes hele gjengen. Det er gøy å tenke på den herlige jenta som rakk meg til hofta plutselig står og lener seg på skulderen min. Ikke noen småjente der lenger nei.

 

– Nå i juni er det en blanding av alt på treningene, forteller Vilde.  – Løp, styrke og selvutvikling i håndball.  Vi har mer fokus på oss selv på håndballøktene. Mye hard trening og doble økter. Heldigvis får vi trent sammen og pusher hverandre. Så blir det mer fokus på spillets gang når vi får alle spillerne tilbake fra landslagssamling.

 

– Vi har ikke kommet helt i gang med samspillet enda, så turneringen neste uke mot junioerlandslaget LK98 og Japan blir en fin mulighet til å komme i gang med det. Vi blir kjent med hverandres bevegelser og så jobber vi videre derifra.  Det er alltid gøy å spille kamper, og det blir spennende å se om oppkjøringen har gjort oss raskere og sterkere, avslutter lynvingen Vilde Jonassen.

 

Vilde Jonassen.   Foto: Terje Refsnes.

 

 

 

.