Fysisk oppkjøring og treningsturnering for Vipers i juni. – Vipers

Fysisk oppkjøring og treningsturnering for Vipers i juni.

Tonje Refsnes forteller om treningshverdagen i oppkjøringsperioden.

.

20 juni 2017.

– Vi møtte hverandre til første fellestrening i oppkjøringen for ny sesong 11 dager etter siste finalekamp i sluttspillet, forteller Tonje Refsnes til vipers.no. – I pausen fra sluttspillkampen mot Larvik til oppkjøringen reiste flesteparten av spillerne som hadde mulighet på Blåtur. Turen gikk til Ronda i Spania, hvor de koste seg og skapte gode minner. For min del så reiste jeg med familien på en ukes lang ferie til New York.

– Første økten i oppkjøringen var en håndballøkt, hvor Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune også var tilstede. Det var hyggelig å få treffe noen av de nye spillerne før de reiste på to ukers landslagssamling.  Dette er hovedgrunnen til at vi startet opp igjen så raskt, så vi fikk hilst på de nye spillerne før de reiste på samling.

Foto: Terje Refsnes.

 

– I juni blir det fysiske vektlagt mest, sier Tonje. – Vi har doble økter hver eneste dag utenom i helgene, hvor vi har intervaller, styrke, basis, aktiv bevegelighet og håndballtreninger.

– Det merkes at det er god trøkk på treningene, og alle er motivert for å legge ned det arbeidet som behøvs. Det kommer til å bli en tøff og hard sesong, så nå er det viktig at det blir lagt et godt grunnlag i denne perioden.

– På håndballøktene vi har hatt i den perioden det har vært landslagssamling, har vi sparret med Våg 2. divisjonsjentene og AK28 sitt gutter 16 årslag.  Det har vært hyggelig å møte på nye fjes og gjøre nye bekjentskap på tvers av lag og kjønn, forteller Tonje.

– Når vi har hatt så mange på landslagssamling så har vi brukt håndballøktene til å trene på individuell teknikk og trene hardt fysisk i håndballøvelser.

– Vi fikk også beskjed om at Kikki gjør comeback noe jeg syntes er utrolig kult. Det er ufattelig sporty og modig gjort av henne, og jeg er overbevist om at dette er en oppgave hun klarer. Hun vil tilføre laget massevis av rutine og erfaring som vil være gull verdt i den kommende sesongen, skryter Tonje.

Foto: Terje Refsnes.

– Denne uken skal vi spille treningskamper mot Japan og Norge LK98.  Dette vil være veldig spennende da vi vil ha med de nye spillerne. Det er alltid gøy å spille kamp, og det vil være en morsom avveksling fra resten av oppkjøringen.

– Japan blir en kinkig motstander, spillerne er ikke så høye, men veldig raske, forteller Tonje. – Det kommer til å være uvant å spille mot disse, og det blir moro å se om vi klarer å omstille oss.

– LK98 har masse unge talenter, hvor noen allerede biter godt fra seg i eliteserien. Vi vant mot de i treningskamper i fjor, men de har blitt et år eldre. Hvor de har utviklet seg både fysisk, håndballteknisk og erfaringsmessig.

– Jeg tenker at vi burde bruke disse kampene til å få en pekepinn og en relasjon med de nye spillerne i laget, sier Tonje. – Det er aldri det samme å trene sammen som å spille kamp, selvom det er treningskamper.

– Jeg oppfordrer folk til å komme på kampene å se, da jeg tror det kommer til å bli gøyale og fartsfylte kamper! sier Tonje Refsnes.

 

Fredag 23. juni kl. 18.00 i Aquarama
Vipers – Japan

Søndag 25. juni kl. 16.00 i Aquarama
Norge LK98 – Japan

Tirsdag 27. juni kl. 18.00 i Karusshallen
Vipers – Norge LK98

 

Foto: Terje Refsnes.

 

 

.