– Det var litt spesielt å spille mot Japan! – Vipers

– Det var litt spesielt å spille mot Japan!

Sakura Hauge spilte mot sine japanske lagvenninner i første kamp i Miniturneringen.

.

23 juni 2017.

Etter ledelse 18-14 ved halvtid økte Vipers avstanden til motstander Japan i andre omgang og vant den første kampen i Miniturneringen 35-24.  Jeanett Kristiansen ble kampens toppscorer med 9 mål.

For Vipers spilte:
Sakura Hauge, Vilde Jonassen, Jeanett Kristiansen, Lina Jensen, Mathilde Kristensen, Kari Brattset, Tonje H. Refsnes, Linn Sulland, Pernille W. Skaug, Malin Aune og Laureta Veliqi.

For Sakura Hauge ble dette en spesiell kamp siden hun voktet målet for Vipers og spilte mot sine japanske lagvenninner.

Sakura Hauge. Foto: Svein Ove Bø.

 

– Det var litt spesielt å spille mot de japanske spillerne, innleder Sakura Hauge. – I første omgang kom de til en del 100 % sjanser, og de har av og til en annen timing i skuddene. De har ikke så mange skudd fra distanse, mesteparten kommer fra 6 meter og kant.

– Jeg har heller ikke vært på samling med Japan siden mars, og da var det mest kamper. På samlingen i Danmark var det heller ikke så mye håndballtrening, mest fysisk. Så jeg vet ikke om jeg hadde overtaket på de japanske spillerne. Men selvfølgelig er det en fordel at jeg har trent med de tidligere.

– Det er selvfølgelig kjekt å ha mine japanske medspillere på samling i Norge og her i Kristiansand, forteller Sakura.  – Så kan de se hvor jeg bor, hvor jeg trener og spiller kamper.  Og få et inntrykk av landet jeg kommer fra . For mange av spillerne er det første gang de er i Norge, ettersom de bare har vært på samling i Danmark og Ungarn tidligere.

– Vi går til pause med en ledelse på 4 mål, med resultatet 18-14.  I første omgang sliter vi kanskje litt bakover, med kjappe japanske spillere som finter mye begge veier og som har en del spill-kombinasjoner som vi ikke er vant til, sier Sakura.

– De spiller også litt uortodoks i forhold til det vi vanligvis møter, men i andre omgang så føler jeg vi har bedre kontroll bakover og tvinger Japan til å spille 7:6 en periode. Fremover gjør vi en del tekniske feil i begynnelsen, og man ser det er en stund siden vi har spilt kamp, forteller Sakura.  – Men det bedret seg etterhvert og 18 mål på en omgang er jo mer enn godkjent!

– I pausen var vi sånn passe fornøyd.  Det var vel mest forsvarsspillet vi ikke var helt fornøyd med, forteller Sakura. – Vi snakket om å ta litt mer høyde i duellene og hjelpe innover, og i tillegg være med på trekkene de kjørte mot oss. Fremover var det bare å fortsette, og leve litt i spillet og ikke tenke så mye.

Sakura Hauge og Jeanett Kristiansen.

 

– I andre omgang kjørte vi en del faste ankomster, og scorte stort sett på det vi foretok oss, sier Sakura fornøyd.  – Vi kjørte temposkifter, gjorde færre tekniske feil og stod bedre bakover.

 

– Sluttresultatet ble 35-24, og det er vi fornøyd med.  Med tanke på at vi var få spillere tilgjengelig til denne kampen, og at vi har mye fysisk trening i kroppen, så synes jeg at alle spilte bra.

– Vi har heller ikke vært så mye sammen, ettersom noen har vært litt skadet og flere har vært på samling med landslag. Og vi skal også ta i betraktning at vi hadde en motstander i dag som vi ellers aldri møter, sier Sakura .

– Jeg er fornøyd med egen innsats, jeg følte det gikk greit, oppsummerer Sakura Hauge.- Selvfølgelig kunne jeg kanskje tatt noen skudd til, men sånn vil jo det alltid være. Man er jo aldri 100 % fornøyd, men med tanke på at det var første kamp siden sluttspillet , så var det greit. Og det var kjekt å spille kamp igjen og få en følelse av hvordan det er.

 

 

.