3 Våg-jenter født 2002 på NHF Talentsamling! – Vipers

3 Våg-jenter født 2002 på NHF Talentsamling!

Veriana, Emma og Martine gleder seg til samling i Skien 7.-10. august.

2 juli 2017.

IK Våg jobber svært godt med junioravdelingen sin og har fostret frem flere landslagsaktuelle spillere de seneste årene.  Når Norges Håndballforbund nå ønsker å kartlegge talenter i 2002-årskullet er hele 3 Vågspillere innkalt til Talentsamlingen 2017 i Skien 7.-10. august.

 

Veriana Veliqi (15).

– Jeg begynte å spille håndball da jeg var 10 år, forteller Veriana Veliqi.  – Jeg var innom mange idretter før jeg fant favoritten min, håndball.  Nå spiller jeg kun håndball

– Det er vanskelig å si hva jeg liker aller best med håndball, for jeg liker alt! Jeg liker veldig godt å være nest sist på ballen, og gi mine medspillere gode sjanser. Å score mål er også gøy, sier Veriana.

– Da jeg ble tatt ut til denne samlingen kunne jeg ikke tro det.  Jeg ble så glad at det faktisk kom noen tårer.

– Jeg ser på Vipers-kamper hele tiden, og jeg føler jeg får veldig utbytte av å se på Vipers. Aquarama er en fin hall og det er alltid god stemning der.

– Jeg har en favorittspiller på Vipers, og det er Jeanett Kristiansen. Hun er kjempegod! Jeg lærer alltid noe nytt og spennende av henne.

– Jeg satser på håndball, og ønsker å nå langt.  Målet mitt fremover nå er å få spille med de eldre, og deretter bli en Vipersspiller. Drømmen min er å spille i OL, men det er et mer langsiktig mål, forteller Veriana Veliqi.

 

Emma Lindal (14).

– Jeg startet med håndball da jeg var 8 år, forteller Emma Lindal. – Fra første klasse hadde vi Kai som trener på barneidrett, der vi hadde masse lek og ble vant med ball.   Nå spiller jeg kun håndball.

– Jeg synes så mye er gøy med håndball så det er et veldig vanskelig å si hva jeg synes er mest gøyalt. Men den følelsen når du mestrer, den er veldig god. Og når du jubler med lagvenninnene etter en seier, sier Emma.

– Da jeg først fikk vite om uttaket, trodde jeg ikke på det. Men så ble jeg veldig glad og spent.  Jeg ble helt sykt glad!

– Jeg er ofte på vipers-kamper, forteller Emma. – Det beste med en Viperskamp er nok stemningen. Det er veldig god stemning, og det er nesten alltid mange folk.

– Min favorittspiller på Vipers er Kari Brattset. Hun er min favorittspiller fordi hun er jo linjespiller som meg. Og så er hun er veldig veldig god, skryter Emma Lindal.

 

Martine Kårigstad Andersen (15).

– Jeg var 7 år da jeg begynte å spille håndball, forteller Martine Kårigstad Andersen. – Jeg har spilt fotball i 5 år, men nå driver jeg kun med håndball.

– Alt er bra med å spille håndball synes jeg, men det beste er nok å få mestringsfølelse. Å føle at man klarer det man har trent på. Og selvfølgelig følelsen av å juble med lagvenninner etter seier, sier Martine.

– Da jeg fikk høre at jeg ble valgt ut på samling som en av de åtte fra vår region ble jeg selvfølgelig kjempeglad, for det er noe jeg har trent og jobbet veldig hardt for.

– Jeg spiller håndball for å bli best. Målet og drømmen min har alltid vært å komme på landslaget. Og det er det jeg har trent for hver dag siden jeg var liten, sier Martine målrettet.

– Det er sjelden jeg ikke er på Vipers- kamper. Jeg elsker å være i Aquarama. Det er alltid lærerikt og gøy, og det kribler alltid litt i magen for lysten på å spille der selv.

– Favorittspilleren min på Vipers er Jeanett Kristiansen. Hun er et stort forbilde, og jeg lærer mye av å se den farten, spensten og skuddene hun leverer i kamp, skryter Martine.

 

Kai Corrigan, trener for Våg jenter født 2002.

 

Kai Corrigan er treneren til Veriana, Emma, Martine og 2002-laget til IK Våg.  Kai har trent denne gjengen siden de var 8 år gamle.

 

– Vi er 22 treningsvillige jenter i denne gruppa. Alle er født i 2002 og det er en fantastisk flott gjeng, skryter Kai Corrigan. – Seriøse jenter med mye humor.

– I en så stor gruppe med 22 spillere er det noen som ønsker trene masse og noen som ønsker trene litt mindre. Vi har et tilbud til alle, sier Kai. – Men de som ønsker spille i Regionsserien må forplikte seg til 3 økter i uken på 2 timer, samt egentrening. Styrketrening er viktig skal vi holde oss skadefri og kunne trene nok over tid.

– Vi synes selvfølgelig det er utrolig stas at 3 av vår jenter er plukket ut til denne samlingen. Både vi trenere, men også de andre jentene på laget er stolte av det. Det er mange gode jenter i denne treningsgruppen og de tre som er tatt ut nå er heldige som er i et miljø der flere gir dem store utfordringer hver uke på trening, forteller Kai.

 

– Det at Våg fostrer mange talenter handler om å ha mange gode treninger over lang tid, forklarer Kai. – I Våg er vi flinke til å dele kompetanse mellom de ulike årskullene, og vi har gode dedikerte trenere i klubben. Fokuset er å ha økter uten kø med masse aktivitet og mange dueller pr spiller på alle treningene.

– I bunn ligger det at alle skal jobbe med kast og mottak i fart hver økt. Samtidig er vi heldige i klubben at vi har store årskull.

 

– Veriana, Emma og Martine  er tre jenter som trener godt og mye, og det er det som er grunnlaget for at de er blitt tatt ut. Samtidig så har alle tre egenskaper som gjør dem spesielle, skryter Kai.

Emma Lindal.

– Emma Lindal er en sterk og dyktig linjespiller som har sin største forse i forsvar. Hun er veldig god til å lese spillet og er en god sikringsspiller for de andre. Hun styrer forsvaret veldig bra og er god til å dirigere de andre. Samtidig som hun er god i dueller en mot en. Det er ikke mange som kommer forbi Lindalmuren. Alle lag ønsker ha en slik spiller bakover. I angrep er hun god til å sperre for de andre, og når hun får ballen er det ikke mange som holder henne, sier Kai.

Veriana Veliqi.

– Veriana er har et meget bra blikk for spillet begge veier. Hun er rå til å lese situasjoner i forsvar og ikke minst snappe baller som gir oss kontringer. Framover styrer hun spillet bra og er ofte nest sist på angrep som gir mål. Hun er god en mot en, finter bra begge veier og skyter bra. I tillegg skyter hun nesten like bra med begge hendene, forteller Kai.

Martine Kårigstad Andersen.

– Martine har en fantastisk vilje til å gå på mål. Noe som gjør at hun alltid er målfarlig. Hun har et godt skudd fra distanse samtidig som hun finter bra begge veier. I tillegg har hun god forståelse for spillet og havner ofte i situasjoner som kan gi uttelling. Bakover på banen er hun også god en mot en og takler bra, samt snapper baller, sier Kai.

 

– Det som skjer med Vipers er utrolig gøy!  Har vi anledning så drar vi, Våg J02, på Viperskamper. Det er inspirerende å se dem spille og det gir noen knagger å henge egne situasjoner på. Det gir god læring i egen trening å henvise til kampsituasjoner fra Viperskamper.

– Det var mange spillere som fikk en ekstra motivasjon av å se Mathilde Hjetland og Karine Dahlum debutere og score mål i høst. Da ble plutselig målet for mange av jentene mye nærmere. Forbilder er alltid viktig og det vil jeg si Vipers er for unge håndballspillere i Våg, skryter Kai Corrigan.

 

 

Alle foto:  Gerd Corrigan.

 

 

 

.