Retro Vipers. Artikkel 4. – Vipers

Retro Vipers. Artikkel 4.

Intervju med Janicke Ropstad Isachsen og Christin Høgsaas Daland.

19 juli 2017.

JANICKE ROPSTAD ISACHSEN  (40)

– Min første sesong i Våg var sesongen vi rykket opp fra 1.divisjon og til eliten (2000/2001-sesongen), forteller Janicke Ropstad Isachsen. – Etter sesongen 2006/07 la jeg opp på elitenivå, men var litt med 2.divisjonslaget i klubben.

– I 2010 prøvde jeg meg på et lite comeback da Vipers var litt i manko på venstrekanter, men skadet skuldra allerede under Skjærgårdslekene før sesongstart. Jeg spilte noen få kamper den sesongen, men det endte med at skuldra måtte opereres og da var det på tide å gi seg med elitehåndball.

Janicke Ropstad Isachsen.

 

– Jeg har utrolig mange gode minner fra årene i Vipers, sier Janicke. – Vi var en fantastisk flott gjeng som hadde utrolig mye gøy sammen. Å få være en del av miljøet med jentene på laget og alle som jobbet rundt laget, synes jeg var det aller beste med tiden i Vipers. Mange av oss holder fortsatt god kontakt. Sportslig sett husker jeg nok best sesongen vi tok bronsjemedalje i serien og også E-cupopplevelsene mot Besancon og Györ.

– I dag jobber jeg som lærer på Ila skole i Trondheim, forteller Janicke.

 

– Etter at jeg i 2013 gikk ut av regionsstyret i Region sør/vest, har jeg hatt noen år helt borte fra håndball. Jeg har i løpet av disse årene fått to barn, Sofie og Marie, og jeg har giftet meg med Morten Isachsen. Morten dømmer og jobber med håndball, så da har det blitt lite tid til håndball for min del.

 

– Jeg merket at jeg savnet å være en del av håndballmiljøet, så før sesongen 16/17 ble jeg trener for et J14-lag i Heimdal, forteller Janicke. – Disse jentene skal jeg også trene den sesongen som kommer. Håndballen har gitt meg så mange fine opplevelser og gode minner, så nå er de gøy å kunne bruke erfaringen og kompetansen til å gi noe tilbake. Trenerrollen er spennende og utfordrende!

Janicke Ropstad Isachsen.

– Som spiller skal jeg denne sesongen nok en gang prøve meg som aktiv. Vi har gått sammen en gjeng «gamle» spillere og laget et «husmorlag» i Utleira, så nå blir det spill i 4.divisjon.

 

– Jeg følger selvfølgelig fortsatt med på Vipers, og synes det er utrolig gøy at det går så bra som det gjør, sier Janicke. – Det er ikke mange av jentene jeg spilte sammen med igjen på dagens lag, men herlig blir det å se både Kikki og Katrine tilbake i Vipers-drakta. Skal bli veldig spennende å følge med i sesongen som kommer.

– Når jeg er hjemme i Kristiansand, prøver jeg å få med meg kampene i Aquarama. Jeg er imponert over stemningen i hallen! Sabla stilig at det er så bra trøkk fra publikum!  Kampene jeg ikke har mulighet til å se live, prøver jeg å få med meg på håndballTV, forteller Janicke Ropstad Isachsen.

 

 

 

CHRISTIN HØGSAAS DALAND  (31)

– Jeg er gift med Jarle og har to skjønne jenter Lykke og Jenny, begynner Christin Høgsaas Daland. – For tiden er jeg arbeidssøker, da jeg mistet jobben i NOV. Mulig jeg begynner å studere til høsten.

– Jeg spilte i Vipers fra 2004-2013, sier Christin. – Jeg er ikke aktiv i håndballen i dag.

– Jeg er i AQ på kamp så ofte jeg kan. Det er veldig gøy å se hva som skjer med Vipers nå. Gleder meg masse til å følge med på Vipers til høsten.

– Mine beste minner som aktiv Vipers-spiller må være semifinale i sluttspillet da vi slo Storhamar og møte med Larvik i finalen. Det var også gøy å spille cupfinale, sier Christin.

Christin Høgsaas Daland.

– Da jeg var helt fersk i klubben ble jeg med på e-cup til Ungarn og Frankriket. Det var veldig moro. Jeg har mange minner fra de turene.

– Ellers har det hele tiden vært gleden av håndballen og det å være en del av et lag som gjorde at jeg  trivdes så godt med sporten.  Å være en del av et lag med alle de supre jentene er helt klart det jeg idag sitter igjen med som det beste minne, forteller Christin Høgsaas Daland.

 

 

 

.