– Hver eneste økt skal være råbra! – Vipers

– Hver eneste økt skal være råbra!

Vipers kjører egentrening i juli. Vilde Jonassen forteller om sin egentreningshverdag.

20 juli 2017

 

– I juli kjører vi egentrening, forteller Vilde Jonassen. – Det er deilig å få mulighet til å trene når som helst og hvor som helst. Det betyr at en kan bevege på seg og styre dagen selv.

– Jeg har en økt pr dag og fri søndager.  Øktene kjører jeg helst på morgenen, så har jeg resten av dagen fri.  Da er det 100 % og full fokus. Hver eneste økt skal være råbra og så kan jeg slappe av etterpå, forklarer Vilde.

Vilde Jonassen.  Foto: Terje Refsnes.

 

– I sommer har jeg blant annet vært i Kroatia, forteller Vilde . – Der var det så utrolig varmt at jeg slet med å få gjort løpetreningen utendørs.  Det var allerede 30 grader når klokken var 7 og sola på vei opp.  Og det samme på kvelden, 30 grader frem til 22-23- tiden.

– Da ble det alternativ løping i vann, som fungerte veldig bra.

– Ellers hadde jeg styrkerom tilgjengelig og fulgte 3 forskjellige program jeg har fått av Ole.  Jeg har et tungt, et basis og et eksplosivt program, forklarer Vilde. – Det liker jeg veldig godt, så får jeg litt av alt.

Vilde Jonassen.  Foto: Terje Refsnes.

 

– Det var utrolig deilig å komme hjem fra sydenferie hvor jeg igjen kunne få løpt ordentlig, med god kvalitet.  Her har jeg også 3 forskjellige løpsprogrammer. Fotarbeid, langkjøring, kort intervaller, hurtighet, hvor noen er kombinert.

– Det er viktig å få trent godt og holde formen i ferien, forteller Vilde. – Det hadde vært tøft å komme tilbake om en ikke hadde trent bra.

 

– Men ferie er viktig, koble av og lade batteriene. Nå tenker jeg minst mulig håndball, og er bare på når jeg trener. Men skal innrømme at det begynner å krible i fingrene etter å spille igjen, så nå er det greit at ferien går mot en ende.

– Jeg gleder meg til å være med jentene igjen og komme igang! sier Vilde Jonassen.

 

 

.