Juniorlandslaget tok bronse i Scandinavian Open. – Vipers
Karine Emilie Dahlum (hjemmeværende reserve), Eline Fagerheim og Karoline Olsen. Foto: Terje Refsnes.

Juniorlandslaget tok bronse i Scandinavian Open.

Eline Fagerheim og Karoline Olsen spilte for LK98 i Scandinavian Open.

22 juli 2017

Venstrekant Karoline Olsen og målvakt Eline Fagerheim fra Vipers har spilt på det norske juniorlandslaget LK98 i Scandinavian Open denne uken.  Laget ble nr 3 i turneringen.

I dagens kamp om tredjeplassen vant Norge 28-18 over Island.
I de innledende kampene ble det tap både mot Danmark (22-34) og Sverige (16-24).

 

ELINE FAGERHEIM.  Foto: Terje Refsnes.

– Vi begynte samlingen mandag denne uka og hadde noen dager med trening og forberedelser før kampene begynte torsdag, forteller Eline Fagerheim til Vipers.no.

– Første kamp mot Danmark endte med tap og var et resultat av mye skuddbom og ikke gode nok returløp.

– I kampen mot Sverige fikk vi rettet opp returfeilene og var langt bedre i den fasen. Kampen mot Sverige var igjen preget av mye skuddbom, mens forsvaret og målvakt fungerte godt, sier Eline.

– Siste kamp mot Island lørdag endte med en solid 10-målsseier hvor vi hadde kontroll hele kampen.

– Personlig er jeg veldig fornøyd med kampen mot Sverige hvor kommunikasjonen med forsvaret ble mye bedre. Jeg følte selv at jeg var i angrepsposisjon og fikk mange gode redninger.

– Alt i alt har vi hatt en turnering hvor vi har fått trent godt sammen og lært mye. Vi har fortsatt troen på at vi skal klare å nå målet vårt om semifinale i EM, men det avhenger av at alle holder seg skadefri og forbereder seg godt til første kamp mot Russland som spilles allerede  torsdag 27. juli, forteller Eline Fagerheim.

 

KAROLINE OLSEN.  Foto: Terje Refsnes.

– For min del var første kampen mot Danmark helt grei, forteller Karoline Olsen. – Resultatet var selvfølgelig ikke bra, men jeg satt ett skudd og bommet på et.

– Gårsdagens kamp mot Sverige gikk for min del ganske bra og jeg scorte 4 av 4.

– I natt våknet jeg med store smerter i magen og måtte dra til legevakten i dag tidlig. Jeg fikk derfor ikke spilt i dag, men håper jeg blir raskt frisk, forteller Karoline.

 

KENNETH GABRIELSEN.  Foto: Terje Refsnes.

Hovedtrener for LK98, Kenneth Gabrielsen, uttalte dette til handball.no etter dagens kamp mot Island:

– Prestasjonen var ganske god i dag. Vi har hatt stigning i hver eneste kamp, så nå må vi fortsette med det i de par-tre dagene vi har hjemme før vi reiser på tirsdag. Torsdag åpner vi mot Russland, da møter vi det beste av de beste.

– Laget tar med seg det positive fra det skandinaviske mesterskapet. Noen småskader har gjort at det ikke har vært helt optimalt, nå gjelder det å jobbe litt mentalt inn mot EM.

 

Junior-EM spilles i Slovenia fra 27. juli til 6. august.

 

 

 

 

.