Juniorlandslaget LK98 ble nr. 7 i EM i Slovenia. – Vipers

Juniorlandslaget LK98 ble nr. 7 i EM i Slovenia.

Karoline Olsen og Eline Fagerheim er litt skuffet over at semifinalemuligheten glapp.

8 august 2017.

Vipersjentene Karoline Olsen og Eline Fagerheim har deltatt på juniorlandslaget LK98 i U19 EM i Slovenia 27. juli – 7. august 2017.  Laget tok hjem en sjuendeplass etter seier 28-23 mot Montenegro i kampen om 7.-8. plassen.

Norge hadde disse resultatene i EM:

Russland  15 – 23
Kroatia  25 – 20
Makedonia  40 – 20
Nederland  32 – 29
Ungarn  18 – 26
Tyskland  28 – 31
Montenegro  28 – 23

 

Eline Fagerheim var på banen i kampene mot Kroatia, Ungarn og Montenegro.  Karoline Olsen spilte alle kampene og hadde 17 scoringer.

Stabækspiller Henny Ella Reistad ble tatt ut på All Star Team og kåret til turneringens beste venstre bakspiller.

Frankrike ble europamester etter seier 31-26 over Russland i finalen.  Danmark ble nr 3.

 

Eline Fagerheim og Karoline Olsen.

 

– Mesterskapet sett under ett for min egen del har ikke svart til forventningene, forteller Eline Fagerheim. – Med tre målvakter i troppen har det vært en kamp om plassene.

– Jeg har fått lite spilletid og få muligheter til å bidra for laget. Det har likevel vært en veldig nyttig erfaring for meg personlig.

– Målet vi satte oss for mesterskapet var å nå en semfinale. En 7.plass er relativt langt unna dette målet, men med noen stang-ut kamper blir plasseringen deretter, sier Eline. – Det har likevel vært svært lærerikt. Vi har møtte mange gode lag som bl.a Russland og Ungarn.

– Nå ser jeg frem til å komme hjem til Kristiansand og fokusere på trening i klubb. Jeg har mer enn nok av utfordringer og spennende oppgaver foran meg så nederlaget i EM må jeg bare legge bak meg og tenke fremover, avslutter Eline Fagerheim.

 

Karoline Olsen og Eline Fagerheim.

 

– Plasseringen vår i mesterskapet kunne vært bedre, sier Karoline Olsen. – Vi tapte en kamp mot Tyskland som vi burde vunnet mot, og det gjorde at vi ikke fikk spille om 5.-6. plassen. Det var veldig skuffende, men vi hevet oss og vant kampen om 7ende plassen. At Frankrike vant syntes jeg var veldig fortjent. De leverte et veldig godt mesterskap og har tatt store steg!

 

Under mesterskapet spilte jeg ganske mye, ca halve kampene, forteller Karoline. – Det er alltid ting som kunne vært gjort bedre, men jeg føler selv at jeg hadde et bra mesterskap. Jeg har lært mye, tatt inn nye erfaringer og har hatt det veldig gøy. Det er alltid en opplevelse å være på mesterskap, og jeg er veldig glad jeg fikk være med ettersom at det var litt usikkert i forkant pga sykdom.

 

– Utenom kampene og det sportslige fikk vi noen fridager. De brukte jeg for det meste på hotellet til mamma og pappa, som er så utrolig flinke til å støtte opp, sammen med et par andre av jentene som også hadde foreldrene sine på samme hotell, forteller Karoline Olsen.

 

 

 

.