Som sportslig leder i Vipers er det flere solskinnsdager enn regnværsdager! – Vipers

Som sportslig leder i Vipers er det flere solskinnsdager enn regnværsdager!

Peder Langfeldt har vært med på hele Vipers-reisen fra Karusshallen til AQ.

Fra pressekonferansen da Malin Aune ble presentert som ny spiller i Vipers.

 

15 august 2017.

 

Peder Langfeldt (47) har lang fartstid både som spiller og trener på toppnivå .  Peder har siden 2005 hatt verv som trener og hovedtrener  i Vipers og fra 2011 har han hatt rollen som sportslig leder.

 

 

– Jeg er opprinnelig Våg gutt, men spilte på A-laget til KIF Håndball fra 1990-2000, forteller sportslig leder Peder Langfeldt.  – Jeg hadde også et lite comeback i 2001. I den perioden vant vi ingen ting, det nærmeste var noen semifinaler i NM/sluttspill.

 

– Jeg trente Giv Akt i tre sesonger mens jeg spilte i KIF, sier Peder. – Vi gikk fra 3. til. 2 divisjon de årene.  – Deretter trente Rade Koruga og jeg KIF Håndball i sesongene 2001/02 – 2004/05 i Eliteserien.

– I 2005 hadde jeg bestemt meg for å avslutte trenerkarrieren min, men så  fikk jeg en forespørsel fra Arnfinn Haukom Olsen som da trente Våg Vipers om jeg kunne trene deres  2.divisjonslag.

 

– Den sesongen vant vi 2.divisjon og jeg ble spurt om å overta Våg Vipers sesongen etter, Arnfinn og jeg delte treneransvaret første sesongen, før jeg ble hovedtrener de fire neste sesongene. Jeg hadde med meg Jørg Are Gjermundnes som assistent, Morten Daland og Jan Arvid Nilsen var også inne i noen av sesongene og bidro godt sammen med de fysiske trenerne vi hadde.

 

– Det er spesielt tre episoder jeg husker fra min tid som trener i klubben, forteller Peder. – Det første året jeg hadde laget fikk vi en forferdelig inngang til sesongen da vi mistet Beate Bang Grimestad 14 dager før seriestart, klubben var i sorg i lang tid og vi i trenerteamet fikk en veldig uventet situasjon vi måtte håndtere.  Likevel klarte vi kvalikplass det året.  Vi tapte borte mot Drammen i første kamp, men vant hjemme i Karusshallen med flere mål enn vi tapte med, så vi rykket ikke ned, det var en veldig spesiell følelse etter den kampen.

– Hadde vi rykket ned da tør jeg påstå at vi ikke hadde vært der vi er i dag.

– De andre episodene jeg husker best er da vi vant semifinalen mot Storhamar i sluttspillet i 2009, og det å spille NM-finale i 2010.

 

– Fra tiden i Karusshallen og til nå er det blitt store forandringer sier Peder.   – Klubben er blitt mye større, i min tid som hovedtrener var vi en håndfull personer som gjorde det aller meste.  Nå er vi avhengig av mange flere for at det skal gå rundt.

– Interessen har steget etter at vi fikk Aquarama som hjemmearena og de sportslige resultatene har blitt bedre.  Terje Marcussen gjør en fantastisk jobb som daglig leder med å flytte klubben fremover. Spillertroppen har blitt bedre og bedre samtidig som klubben har vokst.

– Vi blir stadig mer profesjonelle som gjør at trening og oppfølgingen til spillerne blir bedre og bedre. Jeg syntes det er utrolig gøy at Kristiansandspublikummet kommer i AQ og lager de rammene på våre hjemmekamper. Det inspirerer alle i klubben til å jobbe for videre utvikling.

 

– Denne sesongen  mener jeg vi har mulighet til å være med og kjempe om titler i alle de hjemlige turneringene, tror Peder.  – Og så gleder jeg meg veldig til Champions League-kvaliken i AQ i september.  Vi «må» ikke gå videre,  men vil veldig gjerne, det hadde vært utrolig for både klubb og Kristiansand å få CL til byen!

 

– Jeg trives godt som sportslig leder i Vipers, det er mange flere solskinnsdager enn regnværsdager. Det er en flott klubb og veldig mange hyggelige mennesker som er i og rundt klubben, skryter Peder Langfeldt.