Lokaloppgjør AK28 – Vipers i NM onsdag! – Vipers
Vilde Jonassen i AK-drakt mot Vipers i 2011. Foto: AK28

Lokaloppgjør AK28 – Vipers i NM onsdag!

Intervju med Vilde Jonassen, Kenneth Gabrielsen og Therese Fuglestad.

 

29 august 2017

I morgen er det klart for 2. runde i Norgesmesterskapet i håndball.  Vipers Kristiansand er klar for lokaloppgjør mot AK28 i Gimlehallen.

Lagene møttes også til NM-kamp i Gimlehallen 28. september 2011. Resultatet den gang ble seier 17 – 39 til Vipers. I den kampen spilte Vilde Jonassen for AK28.

 

– Vi klarer ikke å stille helt toppet i lokaloppgjøret mot AK28, forteller trener Kenneth Gabrielsen. – Vi har litt smårusk etter oppkjøringskampene i Danmark.

– Vi kommer til å ha med et par spillere  fra Våg som skal få prøve seg litt. Vi stiller et bra lag og AK28 skal nok få kjørt seg.

– De første rundene i NM  skal være en fest for lagene nedover i divisjon og vi regner med at AK28 har lyst til å vise at de også kan spille håndball.

– Det viktigste for oss i denne NM-kampen er at vi får en god økt og ønsker å ta med AK på en skikkelig løpsøkt med ball, sier Gabrielsen.

 


Vilde Jonassen (tidligere AK28, nå Vipers-spiller).

– Jeg var 18 år da jeg spilte NM-kamp mot Vipers i 2011, sier Vilde Jonassen. – Jeg kan huske jeg var veldig spent og nervøs. Skulle spille mot damer som var i den høyeste ligaen, det var ganske skremmende, ler Vilde.

–  Jeg var ikke så god i første omgang, men da nervene fikk lagt seg fikk jeg til en bra andre omgang. Det var gøy å få brynt seg mot noen som er bedre enn seg, og vise at en har potensial.

Vilde i AK-drakt i 2011 mot Vipers. Foto: AK28.

 

– I NM kan alt skje, her er det vinn eller forsvinn. Det er muligheter for ungjentene å vise seg og få en god trening mot et bedre lag.

– Det var ikke like stor blest rundt kampen da jeg spilte som det er nå. Det er blitt spurt om mulighet for å bestille billetter på nett og banen skal være på langsiden så det er plass til fler folk. Det er super stas!

– Dette viser at Kristiansand har vokst som håndballby, det liker vi!

– Jeg gleder meg utrolig mye til å spille mot moderklubben. Jeg har ikke spilt mot AK siden jeg gikk over til Vipers, så det blir litt spesielt. Har noen av mine nærmeste venninner der og det er artig. Da blir det litt ekstra bryting!

 

 

Therese Fuglestad (tidligere Vipers, nå AK28-spiller).

 

– Joda, skal jo bli stas å møte Norges beste lag og noen av verdens beste spillere, og kjenne på det høye nivået, musklene og tempoet, kommenterer Therese Fuglestad. – Men det blir nok ingen cupbombe.

 

– Vi vurderer en taktikk hvor vi spiller til passivt for så å kaste ballen langt vekk slik at de ikke får kontret, og på den måten begrense tapet, smiler Therese. – Jeg har også tenkt å spørre Katrine om hun kan slippe inn alle mine skudd, for old times sake.

– Jeg regner med at kampbildet blir ganske skjevt, naturlig nok. Forrige gang vi møtte dem i cupen tapte vi vel med 15-20 mål, tror ikke det blir noe mindre denne gangen.

– Den eneste mikroskopiske sjansen vi har, er kanskje om de sparer første, andre (og tredje) sekseren + målvaktene til europacup-kampene, humrer Therese.

– Altså er jeg vel ikke voldsomt optimistisk, men cup er cup og ballen er rund.

 

.