– Det er helt vilt at vi skal spille Champions League! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Det er helt vilt at vi skal spille Champions League!

Her er noen kommentarer fra spillerne etter seieren over Podravka.

11 september 2017.

 

Vipers Kristiansand slo Podravka 42-14 i CL-kvalikfinalen i Aquarama søndag kveld.  Her er kommentarer fra noen av spillerne etter at det nå er klart at Vipers Kristiansand skal spille Champions League denne høsten.

 

12 scoringer fra høyrekant mot Podravka.
– Vi spiller oss til mange sjanser i kampen mot Podravka og er det mange gode oppspill mot høyrekanten, skryter Malin Aune.  – Det er selvfølgelig veldig artig å være kantspiller på dette laget her når vi får så god vinkel for avslutning.  Både jeg og Pernille fikk mye å jobbe med i dag og det er artig.

Øver nye skuddvarianter.
– Jeg jobber hele tida med å utvikle skuddreportoaret mitt.  Har jobbet mest fysisk i sommer men også terpet skudd så jeg har litt flere varianter på lur. Jeg ser litt på hva andre spillere gjør og prøver å gjøre det samme, men selvfølgelig, en må jo gjøre det tusen ganger før det sitter ordentlig.

Etterlengtet frihelg.
– Vi har en kamp på onsdag så vi skal restituere så godt som mulig og forberede kampen mot Byåsen.
– Men vi har frihelg neste helg så det blir veldig artig.  Nå har det vært mye denne uka her og i hele helga, så nå skal vi bare levere en god kamp på onsdag så får vi slappe av litt etter det, forteller Malin Aune.

 

Hurtige venstrekanter!
– Jeg synes vi har en veldig bra kombo, Karoline og jeg, forteller Vilde Jonassen. – Vi har mye fart, Karoline har et klokt håndballhode etter å ha spilt mye som bakspiller, så jeg synes vi utfyller hverandre veldig bra.

– Jeg har jo alltid sett opp til Vilde, kommenterer Karoline Olsen.  – Det er så mye jeg kan lære av henne, hun er utrolig bra å jobbe i sammen med.  Jeg er veldig fornøyd med Vilde i dag, men jeg har et par bom.

Mange utspill til kant.
– I denne kampen skjer det mye på høyresida, vi fikk ikke så mye utspill i dag, men mest kontringsballer, sier Vilde.  – Det er veldig bra at bakspillerne spiller ut til kant og kanskje neste kamp er det vår tur å få utspill, sier Vilde og Karoline håpefullt med glimt i øyet.

 

Høyt tempo i spillet.
– Vi ønsker å kjøre tempo, vi har spillere som er eksplosive og raske – så når vi møter lag som vi er bedre trent enn, som mot Podravka, så er det bare å løpe.  Og når motstanderen er slitne kan vi utnytte det, forteller Karoline.

– Vi kommer helt sikkert til å møte mer store og robuste spillere fremover og da må vi kjøre på. Vi har store spillere vi også men jeg synes vi er flinke med ball i fart, sier Vilde.

 

Surrealistisk.
– Det er helt vilt at vi skal spille i Champions League!  Vi skjønner det ikke ennå.  Men når vi vinner så klart, så blir det litt sånn «hva skjedde nå.»  Det er litt surrealistisk.  Det er jo en drøm, vi skal spille Champions League i sammen! avslutter Karoline og Vilde.

 

God følelse!
– Jeg har en god følelse nå, forteller Kristin Nørstebø.  – Det har man jo alltid det når en greier målsettinga si, det føles veldig godt.  Og så tror jeg vi skal bruke kvelden og kanskje i morgen også og kjenne på at dette er skikkelig digg og så begynne å forberede kampen mot Byåsen fra mandag kveld.

 

Dugnadsjobbing etter kampen.
– Ingen feiring på oss i dag, men vi jobber litt dugnad nå etter kampen.  Det er jo så mange som hjelper oss så da prøver vi å gi litt tilbake.

 

Drøm som går i oppfyllelse.
– Å få spille Champions League har vært den store drømmen min, virkelig veldig veldig glad for å kunne oppleve det, forteller Kristin Nørstebø.

– Men det spøkte litt for spill i helga siden jeg sliter med skulderen min. Så jeg er veldig glad for at jeg kan spille i forsvar og få være med på dette. Håper jeg kan fortsette å bidra fremover.  Foreløpig går det greit å spille forsvar, det forverrer ikke skaden.  Og så lenge jeg har bedring, så er det ikke noe problem.  Håper jeg snart også skal kunne bidra i angrep, sier Kristin.

 

Foto: Terje Refsnes.


Det største man kan oppleve.

– Deilig følelse, det er litt surrealistisk å plutselig skulle spille Champions League, sier Tonje Refsnes.  – Det er veldig stort. Det er det største man kan oppleve som klubbspiller og nå skal jeg plutselig gjøre det.

– Feiringen i garderoben ble en proteinshake, men vi får god mulighet til å feire i mai neste år.

– Nå møter vi Byåsen i midtukekamp. Da skal vi være skjerpet. Det viser seg at man må være på mot alle.  Vi opplevde jo f.eks at Larvik tapte mot Fredrikstad i første serierunde.

 

 

Tett midtforsvar hos Vipers!
– Jeg og Kari har stått litt sammen i midtforsvaret på landslaget, forteller Emilie Hegh Arntzen, men det er først nå når vi har fått spilt noen kamper at vi har stått mye sammen som treere. Jeg synes det fungerer bare bedre og bedre.

– Jeg er veldig enig i det, sier Kari Brattset.  – Jeg føler det sitter mer og mer for hver kamp, men det er jo sånn det er.  I starten snakker man mye sammen, men etter hvert leser man hverandre.  Vi kjenner hverandre bedre og bedre.

– Det beste er egentlig når vi slipper å prate, for da er samarbeidet veldig bra, forteller Emilie
– Det føler jeg og! følger Kari opp med.

– Vi har jo klare avtaler, men noen ganger må vi snakke litt underveis.  Noen ganger er det «tvil-saker» men etter hvert leser vi hverandre bra og da sitter det, forteller Kari.

 

Blir moro med CL!
– Det er jo helt sinnsykt deilig at vi er klar for CL.  Vi har gledet oss til denne helga lenge, har bare hatt lyst til å komme oss igjennom den for vi har hatt så lyst til å spille Champions League! sier Kari.

– Det har jo gått veldig greit, men ingen av oss har turt å tenke tanken at vi er klare før kampen var over mot Podravka og vi kunne juble for det.  Utrolig deilig!  smiler Emilie.

 

 

.