– Det har vært noen usannsynlig tøffe uker. – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Det har vært noen usannsynlig tøffe uker.

Terje Marcussen forteller at det å være med i Champions League er ingen dans på roser.

23 september 2017.

 

Vipers Kristiansand er som kjent kvalifisert for spill i Champions League.  Nå er kampdatoer og tidspunkter straks spikret.

 

5 av 6 kamper bekreftet.
– 5 av 6 kamper er bekreftet i Champions League, opplyser Terje Marcussen om.  – Vi har ikke fått helt førstevalg på hjemmekampene, mens bortekampene  for så vidt er greie bortsett fra midtukekampen mot Bietigheim i Tyskland. Men det er en grei reiserute til og fra Tyskland så det er ikke så hakkandes galt alikevel.

 

– I bortekampen mot Buducnost (Montenegro) har vi litt mer utfordringer med å komme frem og tilbake på en fornuftig måte uten å bruke mye tid.

– Men det er Metz-kampen som skal spilles helga 10.-12. november som har vært en utfordring, forteller Marcussen.

– Det ble enighet torsdag om at kampen skal spilles fredag 10. november under forutseting av at Metz fraviker kravet som ligger i statuttene om at de kan trene på kamparenaen dagen før eller samme dag som kampen skal spilles. Det må EHF gi en godkjennelse på.

 

– Hvis de gir sin godkjennelse, er kampdato bekreftet til 10. november.

– Buducnost-kampen hjemme er lagt ut for salg nå.  Der håper vi å fylle Aquarama.

– Kampen går lørdag 14. oktober kl. 16 og jeg tror vi får en ganske full hall på den kampen.

 

Mange krav fra EHF.
– Det har vært en usannsynlig tøff august og september måned for oss på kontoret i forkant av CL-kvaliken, forteller Marcussen.  – Det er så mange krav fra EHF og det er så mange forventninger på at ting skal være annerledes enn det er til vanlig i eliteserien her hjemme.  Vi har rimelig godt tak på det som skjer i seriespillet, der har vi full kontroll.

– Da vi gikk inn i kvalifiseringen så var det ukjent farvann for oss og da er man usikker på om man leverer bra nok i forhold til de forpliktelsene en har.  Nå føler jeg at vi begynner å få kontroll. Daniel Larsen har vært usedvanlig viktig for oss som bidragsyter inn mot EHF.  Han har hentet mye fornuftig og god hjelp derfra.

– Det er ikke bare udelt glede med Champions League, innrømmer Terje Marcussen.  – Klubben vil vokse på det på sikt, men det er klart at akkurat i øyeblikket så er nok slitasjefaktoren rimelig heftig.

– Nå som vi har gjennomført kvalik til CL så er rammen for de videre kampene mer eller mindre lagt.  Vi har fått inn de rutinene som skal legges til grunn men vi vet jo ikke om det kommer ytterligere krav og skjerpelser fra EHF.  Men vi føler at nå vet vi i hvert fall hvordan hovedbiten skal være, det hjelper.

Terje Marcussen og Morten Løvø.

 

Fullt fokus på Molde.
– Så er vi jo så ærgjerrig at vi gjerne vil fylle arenaen hver eneste gang.

– Men denne helga er det fullt fokus på Moldekampen på søndag.  Champions League jobbes det med hele tiden, men vi må ikke glemme at vi har mange viktige kamper fremover.  Hvis vi glemmer det, så tror jeg at ganske mange andre også glemmer det.

 

– Det går i ett her med NM-kamper, Champions League og serie.  Her er det full skjerpings fra Kenneth og spillerne for å holde motivasjonen opp til hver kamp, lover Terje Marcussen.

 

 

 

.