Vipers-seier i toppkampen mot Molde. – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

Vipers-seier i toppkampen mot Molde.

Seier 31-16 etter ledelse 15-9 til pause.

24 september 2017.

 

Vipers tok sin fjerde strake seier i eliteserien søndag ettermiddag i Aquarama.  Toppoppgjøret mot Molde var jevnt i 20 minutter, da tok Vipers over og gikk fra 11- 8 etter tjue minutter i første omgang til å lede 23-10 etter 14 minutter av andre omgang.  Sluttresultatet ble 31-16.

Kampens prestasjon stod Vilde Jonassen, banens beste spiller,  for da hun scorte lagets 21. mål.  På innhoppet fra venstrekanten hang hun så lenge før skuddavviklingen at dommeren var i ferd med å blåse av for passivt spill.

 

 

Fjerde serierunde. Aquarama 24. september 2017.

VIPERS KRISTIANSAND   –  MOLDE    31 – 16   (15-9)

Linn Jørum Sulland  8
Kari Brattset   6
Vilde Jonassen  5  (BB)
Jeanett Kristiansen  4
Malin Aune  4
Tonje Refsnes   2
Emilie Hegh Arntzen  2
Mathilde Kristensen
Pernille Wang Skaug
Karoline Olsen
Kristin Nørstebø
Kristine Lunde-Borgersen
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING:
0-1 * 2-3 * 6-6 * 11-9 * 18-9 * 23-10 * 27-13 * 31-16
10 mål i ankomst

 

Linn spiller forsvar.
– Endelig slipper jeg de lange byttene forsvar/angrep og får spille i forsvar, smiler Linn Jørum Sulland.  – Jeg har spilt på mange gode lag og ikke vært godt nok eller hatt muligheten til å bli god nok til å stå i forsvar.  En av kriteriene for å velge Vipers var at jeg hadde lyst til å være med å spille begge veier.  Det krever mye av meg når jeg har vært ute et år i forhold til å orke, men jeg synes det kommer seg og det er veldig gøy.

 

Ble solid etter hvert.
– Jeg synes Molde har friske spillere. Egentlig gjør de akkurat det som vi vet at de kommer til å gjøre.  Så vi er litt skuffet over at vi ikke klarer å ta de før, men så kommer det seg veldig og vi er solide etter hvert og det blir bra til slutt.

– 31 mål i denne kampen er bra, men jeg synes vi gjør målvakta deres litt for god. Vi kommer til gode sjanser men slurver vel mye.  Det er for så vidt det aller viktigste å komme til gode sjanser når vi leder så mye, men vi har jo lyst til å score.  I Champions League må de ballene inn når vi kommer til gode sjanser.  Vi får steppe opp skytingen et lite hakk, så blir dette bra, sier Linn.

 

 

Vrien start.
– Litt vrient for oss i starten på kampen, sier Kenneth Gabrielsen. – Vi kjenner ikke så godt til Molde.  I og for seg har vi sett kampene deres og forberedt oss på det.  Men det er litt annerledes å få de live.

– Vi brukte litt tid på å bli kjent med bevegelsesmønstre deres og hvordan de satser.  Og de kom med et godt trøkk i starten og scorer vel 6 mål på de ti første minuttene.

Kunne rundet 40 mål i dag også.
– Etter hvert får vi litt mer kontroll på de og får justert oss og får presset skuddene.  Det er ikke så mange skudd vi slipper til.  Katrine tar det som skal tas, så det er godt.

– I framoverspillet vårt blir det mange skuddbom.  Vi kommer til veldig mange gode sjanser men vi brenner unormalt mange sjanser.  Kred til målvaktene til Molde som står en god kamp, spesielt dansken som stod på slutten.  Hun har 4-5 redninger på rad og står med en redningsprosent over 50 det siste kvarteret.

Vi kunne fort ha rundet 40 scoringer i dag også , men det var litt naiv skyting i dag, den ballen går ikke i mål av seg sjøl, oppsummerer Kenneth.

 

 

En god opplevelse!
– Vi spiller ganske jevnt med de i begynnelsen av kampen, oppsummerer banens beste stemt frem av publikum,  Vilde Jonassen.  – Molde kommer litt for lett til i forsvar hos oss.  Så får vi strammet opp forsvarsspillet og kneppet opp et hakk på vår hurtighet i andre omgang og da blir de etter hvert sjanseløse.  Vi står kompakte i forsvar og er tøffe, det er ikke mange sjansene de kommer til i andre omgang.

– Jeg har ligget litt syk og måtte se kampen mot Byåsen fra sida, det er jo aldri noe moro.  Derfor var det kjempegøy å spille kamp igjen og spesielt i dag hvor jeg følte at det satt, det var en god opplevelse, smiler Vilde Jonassen fornøyd.

 

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Kollaps for Molde.
– Vi var bra de første 20 minuttene men så ble det litt for mange mål bak til pause, sier Hanne Andve.  – Jentene ble nok litt mismodige og fant ikke løsninger i angrepet.  Vi fikk en total kollaps hvor lite fungerte.

– Men synes ikke 31 baklengs bakover er så mye med den kollapsen, så det ble ikke så galt.  Målvakta vår redder oss på slutten av kampen.  Men 16 mål fremover er jo altfor lite til å være med i kampen.  Vi må opp noen hakk i angrepsspillet til neste kamp.

– Førsteomgangen viste at vi kan nå opp på et godt nivå og være med å fighte.  Men vi har ikke råd til å miste motet som vi gjorde i andre omgang.

 

 

 

.