– Jeg tror det blir bra! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Jeg tror det blir bra!

Marta Tomac er spent på hvordan Vipers ligger ann internasjonalt, og er optimist foran møtet med Metz.

6 oktober 2017.

 

Vipers skal ut i sin første Champions League-opplevelse «på ordentlig» denne helga og reiser til Frankrike i dag fredag for å være best mulig forberedt til kampen mot Metz søndag kl. 19.00.
For mange av spillerne er dette første møtet med CL, men Vipers har også erfarne spillere i troppen som har vært med å vinne Champions League flere ganger.

Marta Tomac er i opptrening for sin korsbåndskade, men blir med til Frankrike på benken for å støtte medspillerne.

 

Første kamp.
– Dette er jo noe som er veldig nytt for mange i laget, det er mange som ikke har spilt Champions League enda, sier Marta Tomac.  – Så det er mye spenning i lufta, men jeg tror nok de fleste gleder seg veldig til å spille Champions League.

– Å spille i CL er det største i klubbhåndball så jeg tror egentlig at folk gleder seg mest. Men det er sikkert en kombinasjon med å være spent og nervøs og det å glede seg.

– Vi får en tøff start når vi  har et meget godt Metz-lag i første kamp.  Det blir veldig tøfft, men jeg tror at hvis vi bruker farta vår og alle bidrar som de har gjort hittil så kan det bli en gøy kamp.

 

Styrker hos Vipers.
– Jeg synes vi har mange spillere å spille på.  Vi har tre målvaktene som utfyller hverandre veldig godt.  Hvis de er på topp og forsvaret er på topp så kan vi utnytte det vi kanskje er best på, fart.  Jeg tror det er der vi kan overraske mange av motstanderne, spesielt de øst-europeiske lagene, sier Marta.

– Vi må sette et godt forsvar og løpe etter.  Det blir spennende å se hvordan vi ligger ann internasjonalt. Det blir en ny målestokk. Jeg tror det blir bra! sier Marta.

 

Metz tøffeste motstander?
– Som jeg forstår er Laura Glauser, målvakta til Metz, blitt gravid.  Hun er blant topp 5 av målvakter i verden.  Det er kanskje en fordel. Men jeg tror likevel at Metz blir en av de hardeste i gruppa vår.  De har landslagsspillere på alle posisjoner.  Alle spillerne er på internasjonalt nivå.  Det blir et lag vi virkelig må prestere på topp for å kunne vinne.  Men jeg tror sjansen er der.

 

Målsetting om å gå videre.
– Jeg mener det er et realistisk mål å gå videre til mellomspillet.  Jeg synes vi har et såpass bra lag og i forhold til motstanderne mener jeg at hvis vi er heldige kan vi fort bli topp 2.  Jeg mener det er en ypperlig gruppe for oss og starte det nye eventyret på, oppsummerer Marta Tomac.