Tap i Frankrike. – Vipers

Tap i Frankrike.

Metz seiret med 8 mål i Vipers debutkamp i Champions League.

8 oktober 2017

 

Første Champions League-kamp for Vipers Kristiansand endte med 8-målstap 22-30 mot franske Metz.  Vipers tok uredd føringen i kampen og ledet 5-2 etter tolv minutter.  Metz kom etter hvert mer med i kampen men likevel en positiv omgang av Vipers, som lå to mål bak til pause, 12-14.

Sluttomgangen ble litt tråere med lange perioder uten nettkjenning.   Kun en scoring de første 12 minuttene gjorde at Metz kunne øke til ledelse 13-21. Resten av omgangen endte uavgjort.  Det var mye i spillet hos Vipers som ikke satt som vi har sett tidligere i sesongen.  Spesielt mangelen på tempo i spillet gjorde det enklere for Metz å forsvare seg.

Champions League 8. oktober 2017

METZ  –  VIPERS KRISTIANSAND   30 – 22   (14-12)
Malin Aune  6
Jeanett Kristiansen  4
Linn Jørum Sulland  4
Kari Brattset  4
Kristine Lunde-Borgersen  3
Emilie Hegh Arntzen  1
Katrine Lunde
Sunniva Andersen
Vilde Jonassen
Tonje Refsnes
Kristin Nørstebø
Mathilde Kristensen
Eline Fagerheim (spilte ikke)
Lina Marie Jensen (spilte ikke)
Pernille Wang Skaug (spilte ikke)

 

Vipers startoppstilling:
Målvakt:  Katrine Lunde, venstrekant:  Vilde Jonassen, venstreback:  Jeanett Kristiansen, midtback:  Emilie Hegh Arntzen, høyreback:  Linn Jørum Sulland, høyrekant:  Malin Aune,  linjespiller:  Kari Brattset.

 

Kamputvikling:
1 omg:   2-0  *  4-1  *  5-2  *  6-4  *  7-5  *  7-8  *  11-10  *  11-14  *  12-14.

2 omg:  12-16  *  13-16  *  13-21  *  16-21  *  18-22  *  18-26   *  20-28  *  22-30.

 

 

Vipers var blottet for nerver i Champions League-debuten og tok føringen mot Metz allerede etter 20 sekunder etter et kanonskudd fra Jeanett Kristiansen.  Samme spiller økte til 2-0 like etter.  Da 10 minutter var spilt ledet Vipers 4-1, Katrine Lunde hadde allerede fem 100%-redninger.

Metz tok da kampens første time out og kom bedre med i kampen.  Etter 17 minutter utliknet Metz og tok ledelsen for første gang minuttet etter, 8-7.    Kristine Lunde-Borgersen kom inn midtveis og hadde tre scoringer på rad og Vipers var i føringen 11-10.  Metz avsluttet omgangen med fire scoringer mot Vipers ene og ledet med to mål til pause.

 

I andre omgang fikk vi kun en scoring av Vipers (Malin Aune) de første ti minuttene og Metz gikk direkte i en 8-målsledelse.  Så fulgte en fin periode med tempo i spillet og fine scoringer av Jeanett, Malin, Kari og Linn.  Og vips var stillingen 18-22 og det var kamp igjen da 20 minutter var spilt.   Så fulgte fem nye målløse minutter av Vipers og Metz økte igjen til åttemålsledelse etter 25 minutter, 18-26.
Kampen endte med tap 22-30 og Vipers toppscorer ble Malin Aune med 6 scoringer.

 

Passive.
– Jeg synes vi blir for passive både fremover og bakover, kommenterer Marta Tomac.  – Vi bearbeider altfor lite i forkant av bevegelsene vi gjør så det er veldig enkelt å stå i mot oss.  Vi må tilbake til håndballens ABC hvor vi tenker på pådrag og hvor vi setter de ulike pådragene.  Vi gjør det enkelt for Metz å lese spillet vårt.

 

Katrine god.
– Katrine står helt fantastisk i dag og redder oss mange ganger.  Men vi blir litt for naive i forhold til om vi skal ut eller inn, om vi skal hjelpe hverandre og vi gikk for lett på avløpsbevegelsene de kom med, mener Marta.  – Vi må bli hvassere bakover. Stå mer kompakt og gjøre det vi blir enige om i forkant.

 

God start.
– Samtidig er det mye bra i kampen som vi må ta med oss.  Vi har en kjempebra start hvor alt sitter og hvor Katrine står helt glimrende.  Men så begynner vi å bli mer passive og detter fort ned.  Jeg tror dette er en veldig god lærdom å se at vi må en del hakk opp fra eliteserien, det er stor forskjell.

 

Lære av kampen.
– Fremover må vi være en mye større trussel mot mål.  Vi har en del å lære men vi tar med det positive fra kampen så tror jeg vi er står enda bedre rustet foran neste kamp internasjonalt, sier Marta Tomac.

 

 

 

 

Like tøfft som jeg fryktet.
– Jeg står her med litt blandede følelser, kommenterer Kenneth Gabrielsen.  – Det var så tøfft som jeg fryktet.  Det har et meget godt lag, det visste vi på forhånd.  Men jeg er ikke skremt på noen måte.  Det er klart at skal en være nærmere et lag som Metz i Frankrike så må vi være enda litt bedre enn det vi var i dag.  Vi må ha flere spillere opp mot toppnivå.

 

Litt passive.
– Det blir litt naive satsinger og de er godt forberedt på oss, og det skulle bare mangle.  Vi brenner altfor mange sjanser når vi kommer til gode muligheter.  Målvakta deres er ikke ekstremt god i utgangspunktet men hun blir veldig god utover i kampen.  I tillegg taper vi mange en mot en dueller i forsvar.  Det blir litt passivt, synes Kenneth.

 

Det tøffeste vi har møtt.
– Vi er ikke vant til å møte det trykket her så det er godt for oss å få noe å jobbe ut i fra.  Nå får vi en ekstremt god referanse, for dette er selvfølgelig det tøffeste vi har møtt denne sesongen.  Det blir viktig for oss å bruke dette for alt det er verdt.

 

Har potensiale til bedre resultat.
– Vi har litt mangel på disiplin i viktige faser. Vi må være råere på enkle ting.  Vi blir straffet ekstremt hardere her enn i andre settinger.  Overtall- og undertallspillet i dag er under enhver kritikk.  Der må vi få gjort en jobb ganske kjapt.

– Det er greit å tape mot gode lag, men jeg skulle gjerne ha sett at vi var noen knepp nærmere de.  Det har vi potensiale til.

 

Tertnes venter onsdag.
Nå venter middag på hotellet, frokost i morgen tidlig kl 06 og hjemreise.  Vi er hjemme i morgen kveld, så er det trening tirsdag og Tertnes onsdag.  Det er det som gjelder for oss nå, all in mot Tertnes, sier Kenneth.