Sakura er tilbake! – Vipers
Foto: John Vint.

Sakura er tilbake!

Sakura Hauge er klar for spill og kan få sin sesongdebut i serien i kveld mot Tertnes.

11 oktober 2017

 

Sakura Hauge er tilbake i troppen til Vipers Kristiansand og kan få sin sesongdebut i kveldens kamp mot Tertnes.  Denne sesongen har Sakura kun spilt en omgang mot Storhamar under Skjærgårdslekene, og hadde noen minutter på banen under Champions League-kvaliken i AQ.  Ellers har hun vært på sidelinjen og trent alternativt.

Foto: Svein Ove Bøe.

 

– Vi har skaden mer under kontroll nå, forteller Sakura Hauge.  – Jeg har vært med på håndballøkter i forrige uke og denne uken.  Med litt reservert tid i mål.  Jeg driver egen oppvarming i forkant av målvaktstreningen.

 

Skaden et mysterium.
– Skaden min har vært et mysterium for fysioterapeutene, sier Sakura.  – De skjønner ikke hvordan jeg har fått den skaden uten at jeg har merket noe før det slo til for fullt.  De mener jeg har fått en vridning i kneet og så har en sene blitt betent og dette har ført til væskeansamling i kneet.  Fysioteamet tenkte at jeg skulle være i trening mye tidligere men så ga det ikke helt slipp.  Da valgte vi å ta kortison og tappe kneet for væsken.  Og nå ser det ut til at det er stabilt.

– Jeg trener ikke full styrke og har egne øvelser jeg kjører siden vi ikke vet hvor mye kneet tåler og hva som eventuelt trigger skadeområdet. Nå prøver vi å holde det mer under oppsyn før Champions League siden jeg fikk et tilbakefall etter kvaliken.

 

Foto: John Vint.

 

Møter gamleklubben.
– På en måte er det fortsatt spesielt å spille mot Tertnes, men det er blitt bedre med årene.  Nå er det ikke så mange spillere igjen fra da jeg spilte der, så det er nye folk inn.  Men trenerteamet er det samme, de har jeg gode relasjoner til.   Samtidig som de som jobber rundt klubben er de samme folkene som da jeg var i Tertnes.  Det blir kjekt å møte de.

– Fjorårskampen ble en målfattig og spennende kamp, sier Sakura.  – Det var veldig godt å få poengene i den kampen.

 

Må sette sjansene.
– Jeg håper hele gruppa er fit for fight.  Vi hadde kamp i helga og har allerede ny kamp lørdag. Det blir viktig  kun å tenke på kampen vi har foran oss, så får fokuset komme på neste kamp når Tertnes er ferdigspilt.  Kampene kommer tett på nå så vi får ikke tid til å tenke så mye over kampene vi spiller.

– I kveld må vi være tøffe og komprimerte i forsvar og ha tempo i angrep, sier Sakura.  – De har en god målvakt, så når vi kommer til sjanser må vi sette de.  Det tror jeg blir nøkkelen.  Jeg mener vi har en god sjanse i kveld.  Vi må være opp mot vårt beste for å slå Tertnes, understreker Sakura.  – Vi har nok kvaliteter i laget til å slå de,  så det å få det til å fungere blir viktig.

 

 

 

.