– Vi må tåle å få vondt i duellene! – Vipers

– Vi må tåle å få vondt i duellene!

Kenneth Gabrielsen forventer et knallhardt fysisk oppgjør mot Buducnost.

13 oktober 2017.

Vipers Kristiansand har to tap på rad før de i morgen tar i mot Buducnost til Champions League-kamp i i Aquarama kl. 16.00.  Trener Kenneth Gabrielsen gir oss her en oppdatering om stoda foran morgendagens oppgjør.

 

– Vi har hatt en 6 dagersperiode hvor det har buttet litt imot for oss, innleder Kenneth.  – Vi tapte mot Metz i Frankrike, det var i for seg greit, der tapte vi på ferdigheter.  På onsdag mot Tertnes tapte vi på grunn av mangel på glød, innsats og entusiasme.  Det var selvfølgelig meget skuffende at den kom.  Det var ingenting som tilsa at vi skulle prestere på det nivået vi gjorde på onsdag.

 

Fandenivolsk innstilling.
– Men sånn er jo idretten.  Du får deg som regel en smekk når du minst venter det.  Noen ganger må du ta et steg tilbake for å bli bedre.  Og det føler jeg vi har gjort nå, men det avhenger jo veldig mye av prestasjonen vi viser i morgen.  At vi som lag greier å heise oss og får ut potensialet både av ferdigheter og har en fandenivolsk innstilling til det vi driver med.  Det er vel sånt sett det viktigste for morgendagen.

 

Småvondter.
– Ting ser bra ut i laget vårt.  Det er selvfølgelig litt småvondter her og der men det må vi regne med og det må vi leve med de neste ukene for sånn vil det være.  Det koster krefter og spille tøffe kamper.

 

Brutale i spillestilen.
– Vi har brukt litt tid på Buducnost og det referansepunktet vi har er kampen mot Bietigheim på søndag, forteller Kenneth.  I den kampen var det så tøfft spill, jeg ble litt satt ut.

– Det er greit å spille tøft og ha masse attitude, vilje og glød.  Men de viste et forsvar som det er lenge siden jeg har sett maken til.  Det var merkelig at de fikk lov til være så tøffe og så brutale og direkte i taklingene med stive armer.

– Jeg fikk litt å tenke på der i forhold til hva våre spillere klarer å stå i mot. De må være forberedt på å møte stive armer både i brystkassa og på haka.  Jeg tror det er viktig å tenke på at vi må faktisk tåle å få vondt i en del av de duellene.  Både i forsvar og i angrep. Det blir en fysisk kamp som laget vårt ikke har vært med på tidligere.

 

 

Skal utnytte svakheter.
– Vi møtte Metz på søndag og det var på en måte tøfft, men det var ekstremt gode ferdigheter. Vil ikke si at Buducnost mangler ferdigheter men de har en galskap i spillet sitt som det er mange svakheter i og som jeg håper vi kan utnytte i morgen, sier Kenneth.

 

Fra himmel til helvete.
– Dette er idrett, fra himmel til helvete på bare noen få dager, bemerker Kenneth.  – Fra å ha hatt en meget god start på sesongen til å kjøre hodet i veggen.  Som sagt, Metz-kampen var egentlig greit men det å tape i mot Tertnes borte var ikke greit.  Men all mulig respekt og honnør til Tertnes for det de leverer.  Vi taper og vi vinner sammen, vi deler den alle sammen, både jeg som trener og spillerne må dele den i sammen.

 

Skaper utvikling.
– Men dette skal skape utvikling i laget!  Og det er det som er viktig for oss, at vi skal bli bedre.  Vi skal reise oss og bli bedre.  Det er absolutt det viktigste, understreker Kenneth.

 

Kampbildet.
– Vi møter et veldig godt håndballag med klassespillere på alle plasser.  Er spent på om Buducnost har like mye galskap på bortebane som de har hjemme.  De første 10-15 minuttene satt de Bietigheim helt sjakk matt på entusiasme og glød som var helt vanvittig.  Denne entusiasmen ønsker vi å drepe litt i starten av kampen.

 

Stå løpet ut.
– Jeg tror vi skal tenke på det at vi er ganske bra trent.  Og vi skal kunne klare å stå løpet ut.  Vi skal ikke ødelegge dette her på at vi er udyktige, unøyaktige og lite disiplinerte i starten av kampen.  Jo lenger kampen er jevn, så tror jeg muligheten for et godt resultat blir større og større for oss, avslutter en optimistisk trener.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.

 

 

 

.