– Jeg gleder meg vilt til kampen! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

– Jeg gleder meg vilt til kampen!

Jeanett Kristiansen er superklar for CL-oppgjør mot Buducnost i dag.

14 oktober 2017.

 

Om få timer braker det løs i Aquarama og det er klart for Vipers første kamp på hjemmebane i EHF Champions League.  Motstander er Buducnost fra Montenegro som har vunnet Champions League både i 2012 og 2015.

Vipers.no har tatt en prat med Jeanett Kristiansen om hva hun tenker i forkant av begivenheten som finner sted i ettermiddag.

Foto: John Vint.

 

– Jeg tenker det blir tøft å møte Buducnost, innleder Jeanett.  – Men vi må bare forberede oss på å gi juling og få juling og kline til.

 

Tøffe i forsvar.
– Buducnost har vunnet Champions League , og har vært ett topp CL-lag i flere år. Nå har de mistet en del gode spillere, men de har mange unge spillere som er sugne på å vise seg frem og som er steintøffe.  De er relativt tøffe i forsvar, du møter ikke noe som er i nærheten i norsk liga. Men vi skal gi de juling som bare det vi og, smiler Jeanett.

 

Må tørre å gi juling.
– Spiller vi opp mot vårt beste, hvor alle er på, så mener jeg vi har god sjanse i ettermiddag. Det som gjelder er at vi må tørre å få juling, og vi må tørre å gi ordentlig juling tilbake, understreker Jeanett. – Vi må gå i krigen rett og slett, det hjelper ikke å stå med lua i handa etter kamp og tenke at der var dumt at vi ikke var tøffere. Det må smelle fra start.

– Vi får et godt resultat om vi får fart i spillet og er disiplinerte.  At vi stuper i rom og ikke er feige, sier Jeanett.

 

 

Kampen mot Metz positiv erfaring.
– Det er klart det var nerver ute og gikk i Frankrike sist helg, sier Jeanett.  – Vi var nok alle veldig spent foran vår første Champions Leaguekamp.  Vi visste at det kom til å bli tøft, men jeg synes vi klarte oss greit tross 8 målstap.  Men nå har vi lært at vi ikke kan slippe oss ned i det hele tatt.  Det kommer trøkk fra alle plasser. Så her må man følge med som en hauk.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Mye reising.
– Det er selvfølgelig nytt for veldig mange av oss å reise så mye som vi gjør. Det tar på kropp og hode. Men det er noe vi bare må bli vant til, det er dette vi har lyst til!  Da kan vi ikke klage på mye reising, for det hører med når vi deltar på alle arenaer med Champions League, seriespill og NM.

 

Selvtillitten fått en knekk?
– Selv om vi har to tap på rad nå så har vi definitivt ikke mistet selvtillitt, sier Jeanett. – Tapet mot Tertnes var surt, det kan vi ikke legge skjul på. Men vi taper ikke mot ett bedre lag, vi taper på grunn av slurv og egentlig unødvendige feil.  Vi taper og vinner sammen.

 

Champions League er stort!
– Det er dødsmoro å være i Champions League, forteller Jeanett engasjert.  – Jeg elsker det! Jeg gleder meg helt vilt til kampen i ettermiddag og håper Aquarama blir stappfull.    I denne kampen skal jeg bidra med fart, humør, være skuddfarlig og krige det jeg kan kampen gjennom.

 

– Men jeg tror  kanskje ikke at så mange på Sørlandet skjønner hvor stort dette er for oss håndballspillere.  Å spille Champions League er det største man kan være med på som klubbspiller. Det er helt rått, smiler Jeanett.

 

 

 

 

.