Vipers lekte seg med håndballstormakt – Vipers

Vipers lekte seg med håndballstormakt

Timålssseier over Buducnost

Champions League. Vipers Kristiansand. Første gang i verdens beste selskap. Mot Budcnost. Laget som har tjuetre års erfaring i det selskapet. Laget som de siste fire årene har vært blant Europas fire beste lag, med en CL-seier og et finaletap. Og som er kjent for sitt beinharde forsvar. Dette var utgangspunktet for kampen. Det var altså ikke uten grunn hjemmepublikumet forventet en beintøff kamp, og ellers hadde et håp om å gi gjestene kamp. Men kamp, det ble det i grunnen aldri. Ikke fordi Buducnost var så gode som ryktene ville ha det til. Men fordi Vipers-jentene var så ubeskrivelig gode.

Og bare for å gjøre det unna med en gang. Katrine Lunde! Banens beste. Med en redningsprosent på godt over 50 % drev hun gjestene til vanvidd. Likevel var det relativt jevnspilt de første tjue minuttene. Men godt hjulpet av et heltent publikum ga aldri hjemmelaget fra seg ledelsen. I angrep lød heiarop på et volum aldri før hørt i Kristiansand. I forsvar fulgte publikum oppfordringen fra trener Gabrielsen. Det var heiarop, det var plystring, det var buing. Og gjestene fra Montenegro ble tydelig preget av hjemmepublikumets engasjement. På stillingen 11-9 bestemte Vipers-jentene seg for å være like gode i angrep, som de så langt hadde vært i forsvar. Til pause sto det 15-11, og de rosakledde gikk rakrygget i garderoben. Mens gjestene så ut som de lurte på hva som hadde truffet dem.

Da andre omgang ble blåst i gang, kunne det se ut som gjestene hadde glemt alt de noen gang har lært. 15-11 til pause, ble til 25-13 halvveis ut i omgangen. 10-2 på femten minutt, her var det lite som tilsa at Buducnost var et lag av internasjonalt storformat. Mot slutten av omgangen foretok Vipers noen utskiftninger på laget, og gjestene fikk lov til å komme noe mer med i kampen. Likevel ble det aldri noe i nærheten av spennende. Men det ble gøy. Noe så helt enormt og ubeskrivelig gøy. Emilie Hegh Arntzen puttet mål, og leverte stadig målgivende pasninger til Kari Brattset inne på linja. Også Linn Jørum Sulland da. Ni mål. NI! Mot Buducnost. På spørsmål om hun blir ekstra tent av å spille i Champions League, svarte hun rolig, – «jeg vil jo alltid score mål». Sånn er det med den saken.

Trener Kenneth Gabrielsen gikk rundt og gliste fra øre til øre etter kampslutt. – «Vi hadde fokus på oss selv og vårt spill. Jeg er overrasket over at vi klarte å gjøre Buducnost så dårlige. Også gjør det jo ikke noe at vi har Europas beste keeper bak der». Om de kommende kampene i Champions League, la han til: – «Vi tar med oss godfølelsen fra dagens kamp. Men dette er Champions League. Vi kan ikke leve på dette, eller ta noe for gitt. Men godfølelsen, den tar vi med oss videre. Og vissheten om at vi må jobbe knallhardt videre».

Så mens jentene ser framover, og tar kamp for kamp, kan alle håndballhjerter leve på denne kvelden en stund. Seier 29-19, og verdens beste hjemmepublikum, det gjorde denne kvelden til noe helt ut av en annen verden. Tusen takk til jentene, og tusen takk til alle våre supportere. Dere er fantastiske, alle sammen!