Kontrollert seier! – Vipers
Foto: Terje Refsnes

Kontrollert seier!

Lekestue i Aquarama

I oktober kommer kampene tett. I helgene er det Champions League, onsdagene er det seriespill. I dag var det Oppsal som kom på besøk. Etter første kamp i Champions League, gikk Vipers på et overraskende tap for Tertnes. Og flere forståsegpåere mente at dette måtte man fort gjøre regning med. At spill i Europa ville tære ekstra på spillergruppen, og at man måtte tilegne seg denne erfaringen over tid. Så da var jo spørsmålet, kunne hjemmepublikumet forvente et nytt tap?

Etter å ha feid Buducnost av banen i helga, viste Vipers-jentene i kveld at de lærer fort. Før det var spilt syv minutter, ledet de rosakledde 7-1!  Og bare for å si det med en gang, det ble aldri spesielt spennende i Aquarama i kveld. Underholdende, javisst. Men spennende, neppe.

Om man ser bort fra det faktum at Vipers ledet solide 19 – 6 til pause, og at Linn Jørum Sulland og Jeanett Kristiansen puttet mål omtrent som de ville, så var det mye artig å ta med seg fra kampen i dag. Det ene var Sunniva, vår unge venstrekant som måtte trø til, da Karoline Olsen ble skadet. Hun løp bokstavelig talt i ring rundt forvirrede forsvarsspillere hos gjestene. Vi kommer heller ikke unna Emilie, som dirigerte spillet og viste hvilken kontroll hun til enhver tid har på sine lagvenninner. Den ene pasningen frekkere enn den andre. – «Da jeg kom til klubben, sa jeg til jentene at når jeg har ballen, da må de alltid være forberedt på å få ballen», kunne hun fortelle etter kampen. Før hun la til at hun ikke alltid tenker over hva hun gjør. – «Når jeg ser ei av jentene er ledig, sender jeg bare ballen til henne. Vet ikke alltid helt hvordan, men det virker jo», sa Emilie med et flir. Og vi som var i Aquarama i kveld, vi vet. Det virker. Og det er fantastisk underholdningsverdi i å se ballen rulle bli spilt tilbake over skuldra, når hun har løpt forbi lagvenninnen. Når forsvarsspillerne fortsatt henger på Emilie som ikke lengre har ballen, ja da blir det jo god plass til den som faktisk har ballen. Og sånt blir det mål av.

Andre omgang ble mer en transportetappe. Mange satt nok på tribunen og håpet på en tilsvarende omgang som den første. Men når man leder så mye, og allerede til søndag skal spille ny kamp i Champions League, da benytter man anledningen til å hvile spillere. Og ikke minst, gi de av jentene som vanligvis ikke er i startoppstillingen spilletid. Dermed fikk vi se Sakura i mål, og med det nok en bekreftelse på at kneet heldigvis begynner å leges. Men hun delte spilletid med unge Eline Fagerheim. Dermed var kaptein Kari Brattset, sammen med Kristine Lunde-Borgersen, eneste spillerne som aldri var på banen i kveld. Derfor var det Lina Jensen som avlastet Mathilde på strek. En noe uvant posisjon for jenta som til vanlig bekler posisjonen som venstra bakspiller. Og spillerrotasjonene virket de. Trener Kenneth Gabrielsen sa etter kampen at man ikke skal forvente at laget spiller festhåndball hele tiden. Men hva gjør vel det. Mye rot, mye bytter, og uvante posisjoner til tross, også andre omgang vant rosatrøyene. Dermed kunne jentene applauderes av banen med en solid fjortenmålsseier, 32-18. Vi takker nok en  gang både spillere og supportere for en fantastisk kveld.

Søndag kommer tyske SG BBM Bietigheim på besøk. Fjorårets tyske seriemester vil garantert gi tøffere motstand enn hva Vipers har fått i de to siste kampene. Underholdningen er garantert, stemningen likeså. Da er det bare å sikre seg billett til håndballfesten. Og billettene, de kjøper du her.

Vipers:
Sakura Hauge
Katrine Lunde
Eline Fagerheim
Emilie Hegh Arntzen – 1
Tonje Haugjord Refsnes – 2
Malin Aune – 3
Kari Brattset
Kristin Nørstebø – 1
Mathilde Kristensen – 3
Vilde Kaurin Jonassen – 4
Kristine Lunde Borgersen
Pernille Wang Skaug – 1
Linn Jørum Sulland – 7 (1 syvmeter)
Jeanett Kristiansen – 7
Lina Marie Jensen
Sunniva Amalie Næs Andersen – 3

Banens beste:
Jeanett Kristiansen

Utvisninger Vipers:
Ingen

Oppsal:

Catharina Fiskerstrand Broch
Mette Leipart
Mariann Gabrielsen
Martine Welfler – 4
Eira Aune – 3
Emma Skinnehaugen – 2
Rebecca Steinheim – 1
Tina Magnus – 2
Rikke Marie Granlund
Eli Marie Raasok
Kristin Halvorsen – 5 (2 syvmetere)
Marte Røkke – 1

Banens beste Oppsal:
Kristin Halvorsen

Utvisninger Oppsal:

Rebecca Steinheim – 1x 2 min.

Dommere:

Tor Brede Launes

Vidar Larsen

Delegat:

Arne Mikael Kristiansen

 Tilskuere:

1280
I media:
fvn.no:

Vipers herjet med Oppsal

Fvn-tv:

-Kan ikke regne med at vi spiller festhåndball hele tiden

nrk.no:

Storseier for Vipers

Opptak av kampen kan du se her:

handballtv.com