– Jeg har stått i hallen i mange timer og bare øvd på skuddet mitt. – Vipers
Foto: John Vint.

– Jeg har stått i hallen i mange timer og bare øvd på skuddet mitt.

Sunniva Andersen synes at kantspillerne skal bidra med underholdning og har øvd inn sin egen skuddvariant.

20 oktober 2017.

 

Sunniva Andersen spilte eliteseriehåndball med Gjerpen i fjor.  I sommer flyttet hun til Kristiansand for å studere og valgte da å melde overgang til IK Våg.  Selv om hun ga opp elitesatsingen ønsket hun å fortsette håndball på hobbybasis.

 

– Våg har et 2. divisjonslag og jeg visste at om jeg fikk lyst til å satse igjen så var det eventuelt muligheter med Vipers, sier Sunniva.  – Siste året i Gjerpen syntes jeg at håndball fortsatt var veldig gøy, men det tok mye tid.  Jeg måtte prioritere håndball foran skole og alt som var.  Så jeg kjente det ble nok med ett år i eliteserien.

 

Vikar for Karoline Olsen.
Nå som Karoline Olsen er ute av spill pga skade har Kenneth hentet inn Sunniva i Vipersstallen og hun har spilt i Champions League og i seriekampene.

– Ja, akkurat nå som jeg vikarierer for Karoline Olsen er jeg tilbake i manesjen med mange treninger og kamper igjen, ler Sunniva.  – Jeg kjenner at det er en stund siden jeg har vært på det nivået treningsmessig. Men det er gøy!

 

Sunniva sier hun tar dag for dag uten å tenke på hva som skjer fremover.  Hun har mistet en del forelesninger og har lest en del på egenhånd disse ukene som vikar for Karoline.

– Jeg forsøker å flette sammen studiet og forelesninger på best mulig måte, forteller Sunniva.  – Det har vært litt vanskelig at jeg ikke har vært på forelesningene en periode, men det er ikke noe sånn at jeg ikke får godkjent faget da forelesningene ikke er obligatorisk.  Men jeg merker at det er forskjell å måtte lese alt stoffet selv.  Så det går for en periode, men hvis det ender opp med full satsing igjen må jeg gjøre noe med studieplanen, understreker Sunniva.

 

Debutert i Champions League.
Sunniva Andersen meldte overgang til IK Våg og spill i 2. divisjon for å få bedre tid til studiene.  Men er altså over natten blitt fulltids håndballspiller igjen og har debutert i Champions League.

– At jeg skulle få den muligheten var jeg ikke forberedt på i det hele tatt! sier Sunniva.  – Det var jo veldig tilfeldig at Karoline ble skadet nå rett før Champions League og at jeg plutselig skulle være aktuell for spill i CL.

– Men det er utrolig gøy!  Det er en heksegryte av en stemning overalt hvor man er.  Jeg har vært nervøs på banen, innrømmer Sunniva.  – Med nytt lag og nye lagvenninner og at alt er så mye større i CL.  Da blir man ekstra nervøs.  Men jeg håper at det jeg gjør er godt nok når jeg er på banen.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Lært mye av spill i Champions League.
Nå har Vipers Kristiansand vært igjennom 2 kamper i Champions League og Sunniva forteller at spillerne har lært mye allerede.

 

– Jeg føler at vi spillere har sprekt den Champions League-bobla, sier Sunniva.  – Da vi var i Frankrike var alt så «skummelt» og stort.  Men så hadde vi en kjempegod kamp mot Buducnost i helga og da følte vi at det er ikke så farlig.  Det er et helt vanlig lag på andre siden av banen.  De er kanskje bedre enn mange spillere i Norge men vi er gode vi og!

 

 

Lobbskudd!
Sunniva Andersen synes at det er viktig å underholde publikum og har brukt masse tid på å øve inn sin egen skuddvariant.  Publikum i Aquarama har allerede lært seg å elske «lobbskuddet» til Sunniva.

Hun forteller at hun prøver å få målvakta til å reagere som om det kommer et hardt skudd og så kommer det bare en løs ball over hodet.

 

– At ballen bare ruller over hodet er det verste en målvakt kan få, så da er det ekstra gøy, ler Sunniva.

 

Sett klipp på youtube.
– Jeg har sett mange klipp av herrehåndball på youtube, avslører Sunniva.  – Jeg har studert hvordan de får det til.  Så har jeg øvde lenge og gjort masse repetisjoner.  Jeg tror jeg har en kastarm som gjør det mulig i og med at jeg har litt lav arm.

– Jeg har utnyttet hver eneste mulighet på treningene og øvd mye på egenhånd.  Jeg har stått i hallen i mange timer og bare øvd på skuddet mitt.  Så det har ikke kommet gratis, smiler Sunniva.

 

– Men det er kult når det fungerer!  Jeg føler det er litt underholdning for publikum også.  Kjedelige mål er kjedelige å se på.  Jeg mener at kantspillerne skal finne på litt sprell, så da tenkte jeg at jeg må jo prøve på å lage litt underholdning.

Foto: Terje Refsnes

 

Lært av Sjur Tollefsen.
– Vi hadde masse kanttrening med Sjur Tollefsen i Gjerpen, forteller Sunniva.  – Hvordan ha det gøy som kantspiller, hvordan satsen skal være, farta på innhoppet etc.  Han bidro med masse.

– Jeg tenkte at jeg må jo bare prøve, hva er vits med å øve på det om en ikke prøver det i kamp.  Så gikk det inn og jeg merket snart at det ble en del av reportoaret.  Så da ble jeg nesten like trygg på det skuddet som på et vanlig skudd.  Da ble det lettere å bruke det i kamp også.

 

 

Fikk lov til å prøve og feile.
– Jeg hadde god tillitt fra trenerne, de ga meg rom til å prøve ut skuddet mitt.  Jeg ble ikke byttet ut med en gang etter en bom.  Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk den tillitten som gjorde at jeg følte trygghet, sier Sunniva Andersen, som vil, om hun kommer til mulighet,  bruke skuddvarianten sin også i søndagens Champions Leaguekamp!

 

 

.