CL-tap på hjemmebane for Vipers. – Vipers
Foto: John Vint.

CL-tap på hjemmebane for Vipers.

Vipers tapte 24-29, men vant andre omgang med tre mål.

22 oktober 2017.

 

Vipers Kristiansand måtte tåle et femmålstap i kveldens Champions League-oppgjør mot Bietigheim i Aquarama.  Fra å ligge under 8-16 til pause kjempet hjemmelaget seg inn i kampen og på stillingen 15-19 etter elleve minutter i andre omgang stod kampen og vippet.  Kampen endte med tap 24-29 og Vilde Jonassen ble kåret til banens beste spiller.

 

Tok ledelsen.
Jeanett Kristiansen ga Vipers ledelsen 1-0 før halvminuttet var gått.  Det skulle vise seg å være eneste gang Vipers var foran i denne kampen.  Stillingen var 4-4 etter sju minutter, men så fulgte fem scoringer på rad fra Bietigheim og bortelaget var i føringen 4-9 da ti minutter var spilt.  Dette forspranget ble tungt å hente inn og bortelaget økte ledelsen ytterligere og var foran med åtte mål til pause.

 

Litt mange tekniske feil.
– Vi gjør en del bra ting i første omgang,  forteller Vilde Jonassen, som ble kåret til banens beste spiller.  – Vi kommer til gode sjanser men vi må sette ballen i mål.  Vi har litt for mange tekniske feil og mye skuddbom.  Og det går ikke når vi spiller mot  de beste lagene, sier Vilde.

 

 

Ikke tøffe nok fra start.
– Det blir for mange feil i første omgang og vi skyter Tess Wester veldig god, oppsummerer kaptein Kari Brattset.  – Vi bommer altfor mye.  Vi kommer egentlig til veldig mange gode sjanser.  Så er vi ikke tøffe nok bakover fra start.  Vi lar de slippe litt for lett til.  Vi vet jo hva som kommer, men vi klarer ikke helt å stoppe det, sier Kari.

 

God start på 2. omgang.
Andre omgang startet med 3 mål på rad av Vilde Jonassen og Vipers hadde en god periode og vant de første elleve minuttene 7-3 og var da kun fire mål bak på 15-19.

 

– Vi starter veldig bra i andre omgang, sier Vilde Jonassen. – Vi kjører på og er litt tøffere i forsvar.  Da haler vi oss innpå de, og vi ligger under med fire mål.  Så begynner det å bli noen tekniske feil og vi står ikke så kompakt i forsvar og da ble forskjellen stor.   Det er aldri gøy å tape, så jeg er skuffet, sier Vilde.

 

– Vi gjør det bra til tider i andre omgang, kommenterer Kari Brattset.  – Da står vi bra i forsvar og får kjørt litt kontra. Men så har vi en downperiode igjen hvor vi kaster bort ballen.  Det kan vi ikke gjøre mot så gode lag.

 

Skuffet over resultatet.
Tonje Refsnes satt på benken i første omgang, men var med fra start i andre omgang og spilte høyre bakspiller de siste tretti minuttene.  Sammen med Jeanett Kristiansen og Kristine Lunde Borgersen startet de opphentingen.

 

– Den backrekka har ikke stått mest sammen på treningene, sier Tonje Refsnes.  – Men det er noe man bare må takle, sånn er naturlig at vil skje i kamp.

– Det er alltid gøy og spille, men så lenge man taper så er det ikke det samme, sier en skuffet Tonje Refsnes. – Det kunne stått 25-28 og så ble det 24-29. Fem mål er mye verre å ta igjen i målforskjell enn bare tre.  Så det var kjedelig.  Jeg føler vi hadde flere sjanser vi burde satt  Jeg føler vi spiller de mer ut av kampen i andre omgang, men likevel så klarer vi ikke å ta de.

 

 

 

Champions League i Aquarama 22. oktober 2017.

VIPERS KRISTIANSAND  –  BIETIGHEIM   24 – 29   (8-16)

Vilde Jonassen (BB)  5
Jeanett Kristiansen  5
Kari Brattset  4
Tonje Refsnes  3
Linn Jørum Sulland  2
Malin Aune  2
Emilie Hegh Arntzen  1
Kristine Lunde-Borgersen  1
Mathilde Kristensen  1
Kristin Nørstebø
Katrine Lunde
Sakura Hauge
Pernille Wang Skaug (spilte ikke)
Sunniva Andersen (spilte ikke)
Eline Fagerheim (spilte ikke)

 

KAMPUTVIKLING
1 omg:   1-0  *  1-3  *  4-4  *  4-9  *  6-11  *  8-13  *  8-16

2 omg: 10-16 *  12-19  *  15-19  *  16-22  *   19-27  *  22-27  *  24-29

 

 

 

Foto:  Terje Refsnes.

.