– Når Champions Leauge-hymnen går så får jeg gåsehud! – Vipers

– Når Champions Leauge-hymnen går så får jeg gåsehud!

Vipers skal ut i sin tredje Champions Leaguekamp i dag.

22 oktober 2017.

 

MATCHDAG!
Vipers Kristiansand skal ut i sin tredje Champions League-kamp i historien. Det ble tap mot Metz, storseier mot Buducnost i Aquarama forrige helg, og i dag venter de tyske mesterne Bietigheim.

 

Stort å spille CL!
– Det er veldig stort å spille Champions League, smiler Vilde Jonassen.  – Man kommer i en boble når man er på banen.  Kamp er jo kamp, men det er helt andre motstandere enn vi vanligvis er opp i mot.

– Alt er så mye tøffere i Champions League og man må være 100% på.  Det har vært utrolig lærerikt, nå har vi bare spilt to kamper, men vi ser at vi virkelig kan spille håndball når vi er på vårt toppnivå.

– Vi fikk en veldig boost av Buducnostkampen.  Man vil jo gjerne få litt lærdom av hver kamp og hele tiden ta noen små steg videre.

 

Nervøse før kamp?
Folk er forskjellige, noen er nesten ikke nervøse mens andre er kjempenervøse, forteller Vilde.  – Det er veldig individuelt.  Men jeg tror nok at alle er litt tryggere nå, nå vet vi mer hva vi går til.  Vi har spilt en kamp på hjemmebane og vi følte vi hadde hele publikum med oss.  Så jeg tror nok at man er litt tryggere i inngangen til dagens kamp  mot Bietigheim.

 

En drøm.
– Det å få spille mot de beste lagene i Europa, man kan ikke forestille seg hvordan det er før man er der, sier Vilde entusiastisk.  – Når Champions Leauge-hymnen går så får jeg gåsehud, det er vanvittig stort, det er det.

 

Buducnost toppnivå?
– Også i den kampen har vi masse forbedringspotensiale.  Man kan alltid bli bedre på mange ting.  Men vi spilte en veldig bra kamp der.  Og det er jo et av toppnivåene våre. Men vi kan bli bedre.

 

Mulighet mot Bietgiheim?
– Ja, man skal alltid gå inn i en kamp og tro man kan vinne! understreker Vilde.  – Man kan ikke gå inn i en kamp og tro at man skal tape.  Vi har trua vi.  Vi vet vi må være på hvis vi skal kjempe om den seieren.  Men vi har alle forutsetninger og alle sjanser, like mye som det de har.

 

Vi har kvaliteter som de ikke har.
– Vi har analysert hva vi kan gjøre bra mot de. Vi ser at det er store jenter, men nå har jo vi kvaliteter som kanskje de ikke har.

– Vi går på banen for å vinne, vi skal kjempe for det.  Vi har veldig mye kamper, og fokuserer på en kamp av gangen.  Hvis vi ikke gjør det blir det for mye for hodet.  Vi skal gjøre alt for å kjempe og kave oss til seier over Bietigheim, lover en kampklar Vilde Jonassen.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.