17-målsseier til Vipers i kvartfinalen! – Vipers

17-målsseier til Vipers i kvartfinalen!

Godt forsvarsspill og gode målvakter banet vei for semifinaleplass for Vipers.

29 oktober 2017.

 

Vipers Kristiansand trengte ikke på noen måte gå i kjelleren for å sikre avansement til semifinale i cupen.  Motstander Fredrikstad tok riktignok ledelsen 0-1, men de scorte ikke sitt neste mål før kvarteret var gått og Vipers ledet på det tidspunktet 6-2.

Kenneth Gabrielsen fikk mulighet til å rullere på laget og i andre omgang var det klasseforskjell på lagene.  Hjemmelaget vant begge omgangene meget komfortabelet.  Vipers er nå ett steg nærmere NM-finale i Spektrum etter seier 30-13 over Fredrikstad i kvartfinalen.

 

Få baklengs.
De første tretti minuttene var preget av et lavt tempo fra begge lag.  Vipers slet innledningsvis med tekniske feil i angrepsspillet og målvakta til Fredrikstad vartet opp med en redningsprosent nær 50%.  Bortelaget slet med å sette ballen i mål bak Katrine Lunde og scorte først sitt tredje mål for dagen etter 21 minutter.  Da ledet Vipers 8-3.  I løpet av første omgang brukte Kenneth Gabrielsen hele tretten spillere og de tolv scoringene var fordelt på sju spillere.   Vipers ledet 12-7 til pause.

 

Jeanett Kristiansen var et fyrverkeri i 2. omgang og ble kåret til Banens Beste.

 

Jeanett i hundre.
Jeanett Kristiansen var et fyrverkeri i andre omgang.  Hun var den store beholdningen når det gjaldt fart og tempo og hun dundret inn 6 baller før kvarteret var gått.  Jeanett ble også stemt fram av publikum som Vipers mest verdifulle spiller med 90% av stemmene.
Kenneth kunne rullere på laget også i siste omgangen og Vipers hadde totalt 11 målscorere i denne kampen som endte med 17-målsseier til hjemmelaget.

 

 

 

Godt forvarsspill!
– Vi slapp å gå i kjelleren i dag pga veldig godt forvarsspill og gode målvakter, smiler en lettet Viperstrener.  – På forhånd hadde jeg et håp om at vi skulle slippe inn få mål i dag, fortsetter han.  – Vi fikk strammet inn akkurat det vi var på jakt etter i forsvar og så synes jeg vi spilte veldig bra i etablert angrep.  Det eneste minuset er at vi brenner litt for mange sjanser, men vi får vel si det sånn at målvaktene til Fredrikstad er gode og de tar en del skudd.

– Men vi spiller veldig bra i dag, understreker Kenneth.   – Jentene gjennomfører en veldig god kamp.

Byttet 6 spillere på en gang.
– Det er vel første gang i en obligatorisk kamp at vi etter 15 minutter i første omgang kan bytte 6 spillere på en gang, sier Kenneth fornøyd.  – Det er viktig for oss at vi får punch i løp og duellkraft.  Det er mange som presterer og det kollektive synes jeg var veldig bra.

 

Jeanett venstrekant.
– Sunniva skal ikke være med til Tyskland så vi har Vilde Jonassen alene på kant.  Karoline Olsen er fortsatt ikke 100%.  Derfor brukte vi Jeanett litt på venstrekant så hun fikk prøvd seg litt på den posisjonen..

 

 

 

Fornøyd med forsvaret.
– Vi stod bra i forsvar i førsteomgang, men vi sliter litt med å sette ballen i mål, oppsummerer Pernille Wang Skaug.  – Fredrikstad har en god målvakt, og vi kan skyte bedre enn det.  Men vi var fornøyd med forsvarsspillet vårt etter førsteomgang.

– I andre omgang får vi litt mer igjen for det gode forsvaret vårt, sier Pernille.  – Vi slurver ikke så mye i ankomstspillet vårt som i førsteomgangen og da får vi noen enkle mål, tilføyer hun.  – Vi begynner å sette skuddene fremover så da ble det en ganske enkel seier til slutt.

 

Fikk brukt hele laget.
– Det var egentlig ganske viktig at vi fikk en sånn type kamp i dag med tanke på at vi spiller Champions League til uka.  Vi fikk brukt hele laget og byttet halvveis i begge omgangene.  Da fikk vi spart litt spillere som trenger det og som har spilt mye i det siste.  Dette var viktig med tanke på kampen som kommer onsdag.  Vi fikk mer flyt i andre omgang og da er det mye enklere å spille også.  Det tar ikke så mye krefter, forteller Pernille.

 

 

 

NM kvartfinale i Aquarama 29. oktober 2017.

VIPERS KRISTIANSAND  –  FREDRIKSTAD   30 – 13   (12-7)

Jeanett Kristiansen  (BB)  7
Vilde Jonassen  4
Kari Brattset  4
Malin Aune  3
Pernille Wang Skaug  2
Sunniva Andersen  2
Linn Jørum Sulland  2
Kristine Lunde-Borgersen  2
Tonje Refsnes  2
Emilie Hegh Arntzen  1
Mathilde Kristensen  1
Kristin Nørstebø
Katrine Lunde
Sakura Hauge
Lina Marie Jensen  (spilte ikke)

 

Startoppstilling:
Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Emilie Hegh Arntzen
Høyreback:  Kristin Nørstebø
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

KAMPUTVIKLING:

1 omg:  0-1  *  6-1  *  9-3  *  10-6  *  12-7.

2 omg:  16-8  *  20-10  *  25-12  *  30-13.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.