– Jeg tror det hadde mye å si at vi har spilt i Champions League! – Vipers

– Jeg tror det hadde mye å si at vi har spilt i Champions League!

Kristin Nørstebø hadde det sinnsykt gøy på Hamar i går.

Søndag 5. november 2017.

 

Lørdag kveld var det klart for det som Storhamar i ukevis har omtalt som «seriefinalen.»  Som kjent gikk denne kampen Vipers vei og spesielt forsvarsspillet var en viktig faktor for det gode resultatet.

Vipers.no har tatt en prat med forsvarsstrateg Kristin Nørstebø dagen derpå!

 

Foto: Stian Bye Høgsveen.

 

Alle var gode mot Storhamar!
– Jeg synes det var kult å spille i går og vi er jo veldig fornøyd med 9-målsseier over Storhamar, smiler Kristin Nørstebø.  – Vi står opp alle sammen og viser at vi kan spille bra håndball, fortsetter hun.

– Vi var veldig lettet, glad og fornøyd ved kampslutt.  Selv om ikke alt står og faller på denne ene kampen så var det en del prestisje. De hadde fullsatt hall og da er det ekstra deilig å vinne.

– Dette var kamp hvor alt klaffet for oss, sier Kristin. – Det er sinnsykt gøy å spille håndball når det klaffer.  Det var morsomt at vi var så gode fra alle posisjoner.  Både i forsvar og i angrep.  Forhåpentligvis bygger vi på det på tirsdag og tar den finaleplassen.  Den har vi veldig lyst på! sier Kristin.

 

 

Får igjen for å ha spilt CL.
– Jeg tror det hadde mye å si at vi har spilt i Champions League, forteller Kristin.  – At vi begynner å bli vant til de type oppladninger og de type kamper.  Og selv om laget vårt ikke har så mye rutine akkurat på det så hadde vi kanskje akkurat det lille ekstra som Storhamar manglet i går.

 

Forsvaret har satt seg.
– Forsvar handler mye om innsats, men også mye om flyt og det å samarbeide godt.  Det er jo klart at vi bygger jo på gode opplevelser og da vi først fikk satt forsvaret etter Gjerpen-kampen så har vi bygget videre på det, forteller Kristin.  – Nå har vi også fått mye trening mot veldig gode spillere hvor vi må være hundre prosent fokusert i forsvarsarbeidet.  Det er ofte det det handler om.  Full innsats og full skjerping og ta den spilleren som står foran seg.

 

Foto: Stian Bye Høgsveen.

 

4 sesonger sammen med Kari.
– Jeg står stort sett sammen med Kari Brattset i forsvar.  Dette er den fjerde sesongen vi står sammen så jeg føler vi samarbeider veldig bra, sier Kristin.  – Om det er jeg eller Kristine Lunde-Borgersen som gjør jobben som høyre toer, det er det Kenneth som styrer.  Kikki hadde en veldig god kamp på den posisjonen mot Buducnost hjemme.  Det var full klaff der.  Og i det siste føler jeg at jeg har løst den posisjonen bra.  Det er bare bra at vi kan bytte på litt.

 

Bra forsvarsspill gir selvtillitt også i angrep!
– Vi scorte veldig mange mål i fjor på at vi var gode i forsvar og kunne kontre etter, sier Kristin.  – Vi merker det nå at selv om vi kanskje noen ganger er litt for ivrig i ankomstfasen så tror jeg at vi kommer til å få enda mer utbytte av godt forsvarsspill i tiden som kommer, tilføyer hun.  – Vi kjenner hverandre litt bedre og da går ballen enklere i fremoverspillet.  Det å spille godt i forsvar gjør noe med stemningen i laget.  Vi får satt trøkket og det er mye psykisk overtak man kan ta da.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Alltid fokus på forsvaret.
– Vi ønsker alltid å gjøre det bra i forsvar.  Hovedfokus i hver kamp er forsvarsspillet vårt.  Står vi bra bakover så smitter det over og angrepsspillet går lettere.  Det er sjelden man gjør en god kamp hvis man bare er god i angrep.

 

Fremgang ift skulderskaden.
– Jeg er på gang nå, smiler Kristin.  – Det er superdeilig å merke at det er fremgang, legger hun til.  – Jeg spiller mer og mer i angrep på trening.  Nå matches jeg forsiktig i kamp.  Det blir godt å få trent i den kampfrie perioden i desember og når januar kommer håper jeg å kunne bidra hundre prosent i angrep også.  Det er det som har vært planen hele veien, forteller hun.  – Det skal bli deilig å kunne spille uhemmet og kunne bidra i begge ender av banen.

 

Foto: Stian Bye Høgsveen.

 

Rosabanden lagde liv!
– Det var ingen tvil at vi merket Rosabanden i går!  De 35 supporterne fra Rosabanden lagde skikkelig liv og overdøvet de 1700 andre tilskuerne i hallen.   De leverte kjempebra og vi hørte de godt under hele kampen, avslutter Kristin Nørstebø takknemlig.

 

 

 

Lørdag 4. november – 8. serierunde i eliteserien Boligpartner Arena Hamar.

STORHAMAR  –  VIPERS KRISTIANSAND   25 – 34   (9-15)

Linn Jørum Sulland  (BB)  10
Jeanett Kristansen  7
Tonje Refsnes  5
Malin Aune  3
Vilde Jonassen  3
Sunniva Andersen  2
Emilie Hegh Arntzen  1
Kari Brattset  1
Kristine Lunde-Borgersen  1
Pernille Wang Skaug  1
Katrine Lunde
Eline Fagerheim
Sakura Hauge
Kristin Nørstebø
Mathilde Kristensen

 

10 målsscorer og BB Linn Jørum Sulland.    Foto: Terje Refsnes.