VIPERS KLAR FOR NM-FINALE! – Vipers
Foto: Trond Sørøy

VIPERS KLAR FOR NM-FINALE!

En flott laginnsats og en Sunniva Andersen i scoringsform ga 9-målsseier i semifinalen mot Storhamar.

Tirsdag 7. november 2017.

 

Vipers skal spille NM-finale!

 

 

Storhamar var revansjelystne etter lørdagens serietap i Boligpartner Arena.  Vipers klarte likevel å ta tak i kampen og ledet 1-4 etter åtte minutter og 2-8 da omgangen var halvspilt.  Kristine Lunde-Borgersen gjorde en meget god førsteomgang som midtback og dannet et knallsterkt midtforsvar sammen med Kari Brattset.   Storhamar hadde en god periode hvor de knappet inn på forspranget og var bare tre mål bak på 8-11.  Men scoringer av kantspillerne Sunniva Andersen og Pernille Wang Skaug gjorde at Vipers var fem mål foran til pause,  8-13.

 

Andreomgang startet med to raske reduseringer av Storhamar, men Vipersjentene beholdt roen og spilte tålmodig og var foran med seks mål etter sju minutter.  Andre omgangs store spiller var Sunniva Andersen, som er hentet opp fra partnerklubb Våg i 2. divisjon.  På åtte minutter scorte hun 5 mål og hun serverte publikumsvennlige avslutninger på rekke og rad.  Sunniva ble kampens toppscorer med 10 mål og fikk også utnevnelsen banens beste spiller.  På det meste ledet Vipers med elleve mål og jentene kunne starte feiringen tidlig da Vipers i realiteten aldri var truet i denne kampen.

Toppscorerne! Linn (7 mål) og Sunniva (10 mål).

 

Sunniva grep sjansen godt i fravær av Karoline Olsen og Vilde Jonassen og ble toppscorer med utrolige 10 spillemål.

– Det var veldig gøy i dag! sprudler Sunniva Andersen.  – Jeg har noen fantastiske lagvenninner som spilte meg opp til utrolig gode sjanser.  Moro at ballene går inn, ler Sunniva.

 

 

Kristine Lunde-Borgersen leverte en sterk kamp som playmaker og gjorde også en viktig jobb bakover.

– Vi hadde god flyt i førsteomgang, vi kjempet bra, oppsummerer Kristine. – Det var noe ukonsentrert noen ganger, men det skulle bare mangle for Storhamar er et bra lag.  Det var veldig gøy å stå sammen med Kari i dag, det var en fryd å stå i midtforsvaret med noen som jobber så bra, skryter Kristine.  – Nå gleder oss til å spille finale, det blir gøy! Men det er mye som skjer før den tid.

 

Emilie og Kristine jubler for avansement til finalen!

 

Emilie Hegh Arntzen ble tatt ut i VM-troppen i dag sammen med Kari Brattset og Katrine Lunde.

– Det har vært en fin dag med blandede følelser, forteller Emilie.  – Det er jo alltid sånn at noen er med og andre ikke, tilføyer hun. -Man er veldig glad på sine egne vegne og så blir man jo lei seg på de andre sine vegne.  Derfor var det ekstra deilig at vi står sammen som et lag og vi sørger for at vi spiller finale i Spektrum!
– Jeg har en veldig deilig følelse nå!  Det ble ganske kontrollert i dag også. Det var utrolig deilig og jeg gleder meg sykt til å spille i Spektrum.  Det har jeg ikke gjort før på seniornivå.    Jeg synes vi var ganske overlegne i begge kampene, en litt tregere start i dag men jeg synes likevel vi klarer å kontrollere det inn og det er vi fornøyd med, smiler Emilie.

 

 

Jubel! Foto: Terje Refsnes.

 

 

Semifinale NM i Boligpartner Arena på Hamar 7. november 2017.

STORHAMAR  –  VIPERS KRISTIANSAND       21 – 30      (8-13)

Sunniva Andersen (BB) 10
Linn Jørum Sulland  7
Kari Brattset  4
Malin Aune  4
Emilie Hegh Arntzen  2
Kristine Lunde-Borgersen  2
Tonje Refsnes  1
Pernille Wang Skaug  1
Kristin Nørstebø
Mathilde Kristensen
Jeanett Kristiansen
Katrine Lunde
Sakura Hauge

 

 

Kamputvikling Storhamar – Vipers.

1 omg:  0-1  *  1-4  *  2-8  *  5-9  *  6-11  *  8-13.

2 omg: 10-13 *  12-18  *  14-19  *  16-23  *  18-29  *  21-30.

 

 

Startoppstilling:
Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Jeanett Kristiansen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland (angrep)
Høyreback:  Kristin Nørstebø (forsvar)
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset