Så nære så nære for Vipers! – Vipers

Så nære så nære for Vipers!

All ære til Vipersspillerne for en fantastisk forsvarskamp.

Fredag 10. november 2017.

 

 

Vipers kjempet godt mot Metz og var kun ett mål bak til pause.  I starten av andre omgang hadde Metz tre scoringer på rad og den ledelsen greide aldri hjemmelaget å straffe.  Det endte med tre målstap 22-25.

 

Førsteomgangen bestod kort oppsummert av fantastisk innsats i forsvar og en knallgod Katrine Lunde.  Vipers ledet både 1-0 og 2-1, men så kom en 8-minuttersperiode uten scoring fra Vipers og Metz hadde føringen 2-5.  Hjemmelaget fightet seg inn i kampen igjen med scoringer fra bl.a. Linn Jørum Sulland og Emilie Hegh Arntzen og etter 25 minutter lå de etter 8-9.  Stillingen til pause var 11-12.

 

I andre omgang fikk Vipers en svak start med tre kjappe baklengs.  Etter 9 minutter ledet Metz 13-18, men Vipers kom tilbake nok en gang.  Malin Aune kom inn som et friskt pust med tre raske scoringer fra høyrekant og etter 19 minutter var Vipers kun to mål bak på 19-21.  Jeanett Kristiansen scorte Vipers siste scoring for kvelden etter 24.55 minutter, da ledet Metz 22-24.  Uten scoring de siste fem minuttene ble det Metz som gikk seirende ut av duellen.  Men all ære til et Viperslag som virkelig har fått sving på forsvarsspillet.  Metz er bland Europas ypperste lag og måtte slite for hver scoring i Aquarama i kveld.

 

Sakura Hauge:
– Jeg synes det er forbedringer bakover når vi sammenlikner med kampen borte mot Metz.  I angrep kommer vi til en del halvsjanser, men vi må være mer flinke mot mål kanskje.  Bakover er vi stort sett bedre enn vi var sist.  Vi er mer på når de krysser og kommer i lukene.  Jeg synes også det var et par situasjoner der hvor dommerne burde ha dømt brøyt.  Vi mangler det siste lille ekstra mot kassen.  Det er der det stopper litt for oss i dag.  Det er så lite om å gjøre, så vi må bare ta med oss dette.   Vi har vist en fin stigning, så det må vi bare ta med oss når vi skal spille borte mot Buducnost.

 

Jeanett Kristiansen:
– Vi taper med tre i dag, så det er jo en forbedring siden sist.  Men det holder ikke dessverre.  Vi spiller mot et av verdens beste lag, men det er kjedelig når vi var så nære.  Vi må være på hele tida, vi kan ikke dette ned til 80%, da taper vi.  Vi gjør det veldig bra i perioder der, men så slurver vi også.  Det blir litt mye bom og nøling på å gå på mål.  Men vi gjør absolutt en mye bedre kamp i dag enn sist.  Vi spiller bra i perioder i forsvar, men vi henger ikke helt med.  Metz har raske jenter, ekstremt eksplosive jenter.  Vi lærer av det her.

 

 

Foto: Stian Bye Høgsveen.

Kristin Nørstebø:
Vi gikk for seier i dag, det gjør vi alltid på hjemmebane uansett hvem vi møter.  Det er litt bittert.  Jeg føler vi henger med men ikke helt inn.  Det er vondt å måtte innrømme at Metz er litt bedre, de er best når det gjelder i hvert fall.  Jeg synes vi jobber bra bakover.  Men jeg synes de får noen avgjørelser med seg fra dommerne som er typisk i Europa som vi ikke er så vant med her hjemme.  Forsvarsspillet er bra, å holde Metz på 25 mål er ikke så ille.  Men det var ikke bra nok til å vinne i dag dessverre.

 

Pernille Wang Skaug:
– Det var kjedelig at vi ikke klarte å utnytte den muligheten vi fikk her.  Det var et helt annet Metz-lag vi møtte i dag synes jeg.  De virket mer slitne enn sist.  Jeg føler det er i dag vi skulle tatt dem.  Så det er litt bittert akkurat nå.  Vi sliter med å score i dag, men spiller bra i forsvar.  Det blir vanskelig å vinne når vi ikke scorer nok mål.  Kenneth sa på forhånd at hvis vi scorer 26 mål i dag så vinner vi. Og hadde vi gjort det, hadde vi vunnet.  Så det var kjedelig.  Jeg er ganske skuffet nå.  Nå blir det tøffere å komme videre.  Jeg føler vi mistet en unik mulighet, men det er ikke helt tapt enda.

 

Tonje Refsnes:
– Vi kjemper med det vi har, vi vil så gjerne men det fungerte ikke helt inn.  Metz er et bra lag.  Og det er jo en mye bedre prestasjon å bare tape med 3 kontra tapet vi hadde der nede.  Vi har hevet oss men har ikke det siste lille inne.  Alle jobber for hverandre i forsvar.  Når alle jobber det lille ekstra så blir det bra.  Vi prøver og prøver i angrep  og det er skuffende når vi var så nære.

 

 

 

Champions League i Aquarama 10. november 2017.

VIPERS KRISTIANSAND  –  METZ    22 – 25   (11-12)

Jeanett Kristiansen  6
Linn Jørum Sulland  5
Emilie Hegh Arntzen (BB) 5
Tonje Refsnes  3
Malin Aune  3
Kristine Lunde-Borgersen
Mathilde Kristensen
Kari Brattset
Kristin Nørstebø
Pernille Wang Skaug
Sunniva Andersen
Katrine Lunde
Sakura Hauge
Eline Fagerheim  (spilte ikke)
Lina Marie Jensen  (spilte ikke)

 

 

Kamputvikling Vipers – Metz

1 omg:  1-0  *  2-1  *  2-5  *  4-6  *  8-9  *  10-11  *  11-12

2 omg:  11-15 *  12-16  *  14-19  *  18-20  *  20-22  *  22-24  *  22-25

 

 

Startoppstilling
Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Sunniva Andersen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Emilie Hegh Arntzen
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Kari Brattset

 

 

Foto:  Terje Refsnes.