Vinn eller forsvinn! – Vipers

Vinn eller forsvinn!

En vanskelig, men ikke umulig bortekamp venter Vipers på lørdag.

Torsdag 16. november 2017.

 

Det nærmer seg siste Champions League-kamp i 2017 for Vipers Kristiansand.  Lørdag kl. 19.00 er Buducnost motstander i en kamp som er vinn eller forsvinn for Vipers.

I skrivende stund er spillere og støtteapparat underveis til Montenegro, med mellomlandinger i Oslo, Istanbul og Dubrovnic.  Går alt etter planen ankommer de Podgorica i 21-tiden torsdag kveld.

Vipers vant klart 29-19 etter en kjempekamp mot Buducnost i Aquarama for en måned siden.  I den kampen fungerte det meste for hjemmelaget.  Toppscorerne i den kampen var Linn (9), Jeanett (6) og Kari (5).

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Morsomme uker!
Kampen mot Buducnost lørdag avslutter denne maratonperioden hvor Vipers har spilt 15 kamper på 40 dager.

– Disse ukene har vært utrolig morsomme! forteller Jeanett Kristiansen.- Det har vært tøft for hodet og kropp, men morsomt og lærerikt, tilføyer hun.

 

Vokst som lag.
– Jeg synes helt klart vi har vokst som lag i denne perioden, sier Jeanett. – Man lærer mye av å spille i CL, man får kjenne på hvordan det er med så tette kamper, fortsetter hun.  – Og hvor tøft det skal være. Vi har fått følt på hvordan det er å klare å omstille seg mentalt ganske fort etter hver kamp, fordi det er ny kamp igjen om tre dager, forteller Jeanett.

 

Tett på hverandre.
Med så mange treninger, reisedøgn og kamper i løpet av kort tid har Vipersjentene vært tett på hverandre i denne perioden.

– Vi er så å si sammen 24/7, så det blir deilig med litt fri fra hverandre, innrømmer Jeanett.  – Noen reiser på mesterskap etter at vi er ferdig i Montenegro, og vi andre skal trene knallhardt hjemme.

 

Foto: Stian Bye Høgsveen.

 

Må vinne lørdag.
Før kampen lørdag står Vipers med 2 poeng, mens motstander Buducnost står med 4 poeng.  Hvis Vipers vinner går de videre til mellomspillet i Champions League på innebyrdes oppgjør.

– Skal vi gå videre må vi vinne, sier Jeanett. – Alt ligger i våre hender, understreker hun. – Vi hadde et godt tak på de hjemme i Aquarama, men det blir nok tøffere borte. Men, gøy blir det, smiler Jeanett.

– Vi kommer til å ha hele hallen mot oss, det blir ekstra deilig å klare og ta med seieren hjem da!

 

Gruer seg ikke.
– Denne kampen er det vel ingenting å grue seg til, jeg tror vi er mer spente, sier Jeanett målbevisst. – Vi skal huske at Buducnost har vært med på dette lenge, og jeg føler de fikk litt sjokk når de møtte oss sist. Det er unge spillere som nok er sugne på en skikkelig revansj. Jeg håper det blir en bra kamp, med mye juling fra begge lag, men mest fra oss selvsagt, blunker Jeanett.

 

 

Trøkk på lørdag.
– Det er ingen tvil om at det blir trøkk fra publikum på lørdag. De er vel litt annerledes enn oss nordmenn, selvom jeg synes publikummet hos oss har vært utrolig bra, sier Jeanett.  – Vi må forberede oss på alt på denne turen, på ting som kan skje både før og under kampen, tilføyer hun.

 

Gjenskape sist kamp.
– Hvis vi prøver og gjenskape den kampen vi hadde i Aquarama, kan det se bra ut til slutt, sier Jeanett optimistisk.  – Alle jentene ønsker å spille Champions Leaguekamper også etter jul, så vi går for seier i Montenegro på lørdag, lover Jeanett Kristiansen.

 

 

 

.