– Kos dere i cupfinalen og ta gullet med hjem! – Vipers

– Kos dere i cupfinalen og ta gullet med hjem!

Intervju med Thorey!

Mandag 20. november 2017.

 

Thorey Stefansdottir tok i sommer med seg sin lille familie tilbake til Island etter 8 år utenlands.  Thorey spiller nå i klubben Fram i Reykjavik. Hvordan har Thorey det?!  Vipers.no tok en prat med henne.

 

Foto: Jóhann G. Kristinsson.

 

Om  det å komme hjem.
– Vi nyter livet hjemme på Island, begynner Thorey Stefansdottir. – Det er koselig å være hjemme hos familien igjen etter 8 år i utlandet, legger hun til. – I tillegg har vi så mye barnepass samlet opp etter tiden borte, at det er nesten et omvendt problem, ift hvem som skal ha lille Arnor Bjarki når mamma og pappa er på trening.  Alle vil ha han, ler Thorey.
– Men vi savner våre venner og bekjente i Norge. Det var veldig tungt å forlate Sørlandet og vi kjente skikkelig på hvor knyttet vi var til folket rundt oss etter 4 fantastiske år.

 

Om hverdagen.
– Vi jobber begge to, forteller Thorey.  – Jeg jobber som kontorsjef hos et litet byggefirma som kalles Modulus.  Jeg får styre jobbtiden og selve jobben mye selv og de som jeg jobber hos er veldig fleksible ift håndballen, trening, landslag osv. Noe som er kjempebra for meg!

– Einar jobber som brandmanager hos Halldor Jonsson engroshandel.  Vi trives veldig godt begge to i ny jobb og den nye hverdagen.
– Vi har ennå ikke flyttet inn i eget hus, sier Thorey.  – Tingene og møblene våre er i garasjen hos svigerforeldrene mine og i en bod hos tanten min.  Vi har kjøpt et rekkehus som fortsatt bygges, hvor vi håper vi kan flytte inn i mars.

 

Foto: Jóhann G. Kristinsson.

 

Håndballaget.
– Vi har begge to en viktig rolle i lagene våre her, forteller Thorey. – Det har gått litt opp og ned både hos meg og hos Einar. Vi spiller begge på lag hvor det er et krav om å kjempe i toppen. Pr nå ligger vi på fjerdeplass.

 

Eget spill.
– Jeg har spilt helt ok nå i sesonginnledningen, sier Thorey.  – Vi har hatt noen dårlige kamper hvor jeg har ikke fått så mye å jobbe med på kanten, men stort sett har det gått bra.  Rett før seriestart  mistet vi vår beste spiller (Karen, playmaker), hun røk dessverre akillesen.  Etter jul får vi inn 3-4 gode spillere og da håper jeg ting blir bedre for laget og for min egen del, forteller Thorey.

 

Foto: Jóhann G. Kristinsson.

 

Landslaget.
– Ellers har jeg spilt noen gode kamper med landslaget.   Vi skal til Tyskland på fredag og spille treningskamp mot Tyskland, og så skal vi videre til Slovakia og spille 2 treningskamper der.  Jeg har vært kaptein på landslaget siden i sommer.  Det synes jeg er en ære, smiler Thorey.

– Vår landslagstrener Axel har med mye av den norske treningsfilosofien, noe som jeg synes er kjempebra, skryter Thorey. – Vi har nå et ungt lag og det tar tid å bygge opp ett nytt lag.  Vi trener mye fysisk.  Det er litt det samme på landslaget som i klubben min Fram – vi har noen viktige spillere som er skadet/gravide.  Det blir bra når de kommer inn igjen i tillegg til de unge som jobber hardt nå.

 

Arnor Bjarki.
– Arnor Bjarki  er en aktiv gutt som trives kjempebra. Han prater og prater hele tiden selv om han ikke er fylt 2 år enda, ler Thorey.  Arnor Bjarki er i barnehage på dagtid.

 

 

Treningshverdagen.
– Vi trener 5 ganger håndball på ettermiddagen  i uka . – Styrke trener jeg mest selv og har da landslaget som skaffer styrketrener og program.

 

Om savnet av Vipers.
– Selvfølgelig savner jeg Vipers! sier Thorey.   – Jeg hadde noen fantastiske år i klubben og fikk så mye LOVE fra folk og medspillere at jeg tror aldri jeg kommer til med å oppleve noe lignende. Jeg gleder meg til å komme på besøk!

 

Foto: Jóhann G. Kristinsson.

 

Om Vipers denne sesongen.
– Jeg følger godt med på Vipers, forteller Thorey. – Jeg ser kamper på handballtv, ehftv og så har noen CL-kamper blitt vist på islandsk TV (sporttv.is). De eneste kamper jeg ikke får sett er kampene som sendes på TV2 da de ikke blir vist på handballtv.

– Jeg synes Vipers spiller bra og hurtig håndball. Og jeg synes Malin har gjort en kjempebra jobb og hun blir godt bakket opp av Pernille. Det er godt at se at høyrekant posisjonen blir tatt godt vare på, smiler Thorey.

 

Hilsen fra Thorey!
– Lykke til videre! sier Thorey.  Stå på, fortsett å jobbe hardt, kos dere i cupfinalen og ta gullet med hjem fra Spektrum, fortsett å lage fest i Aquarama.  Heia Vipers!  Love fra islandske vulkanet! smiler Thorey Stefansdottir.