Vipers får tøff motstand i EHF-Cupen! – Vipers

Vipers får tøff motstand i EHF-Cupen!

Motstandere blir Issy Paris, Lada og København.

Torsdag 23. november 2017.

 

I dag ble EHF-Cupen trukket og Vipers havnet i pulje B sammen med Issy Paris, Lada Togliatti og København.  Vipers møtte også russiske Lada i fjorårets europacup og røk ut på bortemålsregelen den gang.

Lagene møtes hjemme/borte og de to beste i pulja går videre til kvartfinaler.

 

Foreløpig kampoppsett (kampene spilles lørdag eller søndag):

6.-7. januar:  Vipers – Issy Paris
13.-14. januar:  København – Vipers
20.-21. januar:  Lada – Vipers


27.-28. januar:  Vipers – Lada
3.-4. februar:  Issy Paris – Vipers
10.-11. februar:  Vipers – København

 

 

Tøff pulje.
– Vi har fått noen riktig gode lag å bryne oss på, konstaterer Kenneth Gabrielsen. – Vi har helt klart havnet i den sterkeste gruppen, mener han. – Jeg tror vi ikke kunne fått noe tøffere motstand enn det vi endte opp med.

 

 

Issy Paris:

– Dette franske laget har to norske spillere i stallen sin, Silje Solberg og Hanna Bredal Oftedal, forteller Kenneth.  – De er et fransk topp 4 lag og har flere meget gode spillere, legger han til. – Issy Paris spiller E-cup hvert eneste år. Det er morsomt at vi fikk dem i første kamp på hjemmebane.

– Det kommer nok en gang til å bli tøft å møte den franske stilen. Jeg vet ikke helt hva slags type håndball Issy spiller, men jeg tror vi kan ha gode muligheter, sier Kenneth. – Jeg har sjekket over spillerstallen og kjenner igjen en del spillere fra det franske juniorlandslaget pluss Louise Abbingh fra Nederland samt den storvokste linjespillere Pintea fra Romania. Jeg tror det kan være en fordel å løpe mye her, sier Kenneth.

 

 

Lada Togliatti :

– Jeg er meget fornøyd med at vi fikk Lada når vi først fikk et lag i fra Russland, sier Kenneth. – Fordelen med å møte Lada er at vi har gode referanser etter to kamper mot dem forrige sesong. Vi tapte med seks mål borte og vant med seks mål hjemme og ble slått ut på bortemålsregelen.

– Lada har vel muligens et enda sterkere lag denne sesongen, tror Kenneth.  – Sportslig er nok dette det tøffeste laget vi kunne fått fra Russland, tilføyer han. – Men jeg ser det som en stor fordel at vi har vært i hallen der nede og reist den ruten en gang tidligere. Vi bodde fint og maten var helt innafor. Daria Dmitrieva  skal vi nok en gang slite med. Jeg husker hjemmekampen i Aquarama forrige sesong hvor vi måtte stå med frimerke på henne store deler av kampen.

 

 

København:

Norsk  bekjentskap også i denne klubben i Line Bjørnsen og Marie Sundfør Tømmerbakke, forteller Kenneth.  – De har den tidligere Byåsentreneren Claus Mogensen som trener. Mulig de er Danmarks beste lag.  De ligger i toppen, har store ambisjoner og har en haug med nordiske klassespillere.  I mine øye er København det tøffeste danske laget vi kunne få.

 

 

En fordel med god motstand!
– Når det gjelder våre muligheter til å nå en kvartfinale må vi først og fremst vinne alle hjemmekampene vi spiller, understreker Kenneth. – Det er sikkert litt klisje å si det, men det er faktisk sånn at det er første bud for oss, legger han til.

– Vi må utnytte den tryggheten og støtten vi har hjemme i Aquarama. Selvfølgelig går vi på banen for å vinne alle kamper. Men vi må starte nå med en rå kynisme på å vinne hjemme. Vi har som sagt kommet i den klart beste gruppen.

– Jeg ser vel bare fordeler med det, sier Kenneth. – Vi får møte flere gode lag ergo utvikler vi oss raskere. Jeg tror også det blir lett å fylle AQ når vi får ett sånt nivå og kjente lag på besøk. En annen fordel er at det blir garantert jevnt der alle slår alle, ergo vil hjemmekamper bety enormt mye, oppsummerer en optimistisk trener.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.

 

 

 

 

 

 

 

 

.