God start på VM for Vipersspillerne! – Vipers
Foto: Vidar Ruud NTB Scanpix.

God start på VM for Vipersspillerne!

Norge er ubeseiret etter tre kamper.

Onsdag 6. desember 2017.

 

Norge, med Katrine Lunde, Kari Brattset og Emilie Hegh Arntzen på laget har startet VM på en overbevisende måte.  Laget har 3 seire på rad i de innledende kampene etter seire mot Ungarn, Argentina og Polen.

Katrine er norges eldste landslagsspiller i mesterskap noen gang og har fått mye positiv omtale for gode kamper så langt.

Kari er mesterskapsdebutant men har fått masse tillitt av landslagsledelsen, både i angrep og som treer i forsvar.  Pressen har fått øynene opp for Kari og skryter av prestasjonene hennes.

Emilie spilte venstreback i de to første kampene, men hun og Heidi Løke måtte stå over Polen-kampen etter å ha blitt matforgiftet på en pizzarestaurant.  Etter sigende er begge spilleklare til torsdagens oppgjør mot Tsjekkia.

 

RESULTATER:
Norge – Ungarn   30 – 22  (21-11)
Kari 4 mål, Emilie 2 mål.

Norge – Argentina   36 – 21  (18-13)
Kari 3 mål.

Norge – Polen   35 – 20  (18-11)
Kari 3 mål.

 

Kamper videre for Norge:

Torsdag 7. desember kl. 20.30 mot Tsjekkia

Fredag 8. desember kl. 20.30 mot Sverige.

 

Sakura Hauge og Japan har overrasket positivt etter uavgjort resultat mot Brasil, seier over Montenegro og nær to poeng mot Russland.

Japan – Brasil   28 – 28
Japan – Danmark   18 – 32
Japan – Montenegro   29-28
Japan – Russland   28 – 29

Neste kamp for Sakura:
Fredag 8. desember kl. 12.00 mot Tunisia

 

Foto: Vidar Ruud NTB Scanpix.

 

– Jeg er veldig imponert over Vipersjentene! Sprudler Kristin Nørstebø.  – Alle har utfylt rollen sin godt og spilt bra.  Men jeg må spesielt trekke frem Katrine sin storkamp mot Polen. Det var verdensklasse! skryter Kristin.

– Ellers synes jeg Kari imponerer enormt, fortsetter Kristin. – Det ser virkelig ikke ut som om hun er mesterskapsdebutant. Det er helt rått hvordan hun har tatt nivået og styrer hele det norske forsvaret.

– Jeg har dessverre ikke fått sett Japan annet enn mot Montenegro, hvor de vant med et mål. Jeg synes Sakura sto bra i mål og at de vant helt fortjent. Japan spiller morsom og annerledes håndball så jeg håper jeg får sett flere kamper, sier Kristin.

– Jeg tror Norge kommer til å vinne hele VM hvis de fortsetter sånn som de spiller nå. Så langt i mesterskapet har spillet vært veldig bra og Norge er gode fra alle posisjoner.

– Jeg tror også at Emilie, Katrine og Kari vil få tillitt også videre i mesterskapet, forteller Kristin.  – I mine øyne er Kari og Katrine soleklare i startoppstillingen. Emilie har gjort det veldig bra når hun har fått sjansen, både i forsvar og i angrep, så jeg tror hun kommer til å få tillit bare hun blir frisk igjen.

 

Foto: Vidar Ruud NTB Scanpix.

 

 

– Jeg trur Norge tar gull, kommenterer Jeanett Kristiansen.  – Norge har ikke møtt all verdens motstand til nå, men jeg ser ikke noen andre lag som kan være bedre!

– Jeg følger selvfølgelig med på Sakura og Japan også, det er inspirerende og se på idrettsgleden de har og hvordan de beveger seg, hvor kvikke de er i beina, sier Jeanett.
– Vi følger også med på Sør-Korea siden Ole er halvt koreaner, smiler Jeanett.  – Vi sitter med Sør-Korea-drakt og norsk flagg under kampene hjemme her, forteller hun.