– Vi har tøffe håndballøkter og trener mye fysisk. – Vipers

– Vi har tøffe håndballøkter og trener mye fysisk.

Pernille Wang Skaug forteller om treningshverdagen i VM-pausen.

Torsdag 14. desember 2017.

 

En uke fri etter CL.
– Det var godt med en uke fri etter siste Champions League-kamp i Montenegro 18. november, begynner høyre kantspiller Pernille Wang Skaug.  – Vi hadde en uke hvor vi kunne trene akkurat som vi selv ville, sier hun.  – Det var mange som reiste bort litt eller reiste hjem.  Det tror jeg var veldig godt for alle. Vi kom litt vekk fra hverandre.

 

 

Individuelt fokus.
– Så møttes vi her i Kristiansand igjen.  Vi har vært uten Katrine, Sakura, Kari og Emilie som spiller VM.  Men vi som er igjen har trent godt og vi har hatt veldig bra utbytte av øktene vi har kjørt, forteller Pernille.  – Vi er en godt motivert spillergruppe og vi har trent mye på de individuelle tingene så vi skal bli bedre hver og en.  Det er godt å ha litt fokus på det individuelle også.  Og slippe å tenke på kamp og kampforberedelser, som det har vært mye av i høst.

 

 

Trent mye fysisk.
– For å oppsummere ukene etter CL har vi trent mye fysisk, vi løper mye intervaller felles om morgenen, vi har tøffe håndballøkter, og har mye dueller en mot en og to mot to.

– Ole (fysisk trener) er veldig involvert i treningsuka vår, forteller Pernille. – Hver gang vi har styrke følger han to spillere spesielt på den økta.  Ole lager også individuelle program til alle.  I den perioden vi er i nå er det fokus på hver enkelt spiller.  Vi får tilpasset opplegg fra Kenneth og Ole på hva vi skal bli bedre på.  Vi har hatt individuelle samtaler med både Kenneth og Ole hvor vi er blitt enige om hva som skal forbedres i denne perioden her.

 

 

Egentrening i helgene.
– Vi har hatt fri fra fellestreninger i helgene i desember og nå som vi har trent så hardt mandag til fredag har det har egentlig vært godt med litt avkobling i helga.  Vi har kjørt egentrening på lørdag og har hatt fri på søndag.  Det er godt å kunne ha mulighet til å reise hjem til familie, kjæreste og venner, sier hun.

 

Tøff fysikk og store gutter møter Vipersjentene (bak) på torsdagene når de trener sammen med Randesund G18 !

 

Trener med guttelag.
– Det har vært bra med folk på treningene i hele desember, forteller Pernille.  – Vi har hatt spillere fra Våg og Randesund som har hospitert hos oss.   I tillegg trener vi med Randesund gutter 18 hver torsdag.  Vi har både spilt mot de og trent sammen med de.  Det har vært veldig bra treninger.   De er litt større, tøffere og sterkere enn oss .  Det er det vi har fokus på nå, trener på duellspill og det å være tøffe så det passer veldig fint å få inn noen gutter på treningene.

 

 

Treningskamp mot Gjerpen.
– Tirsdag i neste uke har vi treningskamp mot Gjerpen og vi skal også ha en treningsøkt med de på onsdag.  Det blir bra å få litt matching med tanke på at cupfinalen nærmer seg.  Vi stiller et bra lag i kampen mot Gjerpen, også uten VM-spillerne, forteller Pernille som ser frem til å spille kamp igjen.

 

Foto: Terje Refsnes.