Kenneth oppsummerer! – Vipers
Foto: Terje Refsnes.

Kenneth oppsummerer!

Noen ord fra Kenneth om VM-perioden!

Mandag 18. desember 2017.

 

Kenneth Gabrielsen sier her noen ord om VM, om treningskamp mot Gjerpen og hva spillerne gjør i jula!

Foto: Terje Refsnes.

 

Om VM.
Norge har et strålende VM helt frem til finalen. Der møter Norge det eneste laget som kunne slå de i dette mesterskapet.  Grunnen til at Frankrike kan slå Norge er at de er ekstremt flinke til å få kampen inn i sitt spor, forteller Kenneth.  – Og så har de ekstreme forskjeller på spillertyper i laget.  De har både kvikkhet og smartness – de har mange forskjellige spillertyper som de kan bruke.  Det er vanskelig for Norge å få tak på de.

– Jeg synes ordentlig synd på spillerne.  Det de leverte frem mot finalen er strålende, men en må være best når det gjelder.  Og det var ikke Norge i går.

Foto: Terje Refsnes.

 

Målvakt/forsvar.
– Det ble mye mas rundt målvaktene etter finalen, at de ikke hadde så mange redninger.  Men vi slipper kun inn 23 mål og du skal vinne da altså, sier Kenneth.  – Med det laget Norge har skal vi være kapable til å score mer enn 23 mål.  Målvakt og forsvar er en enhet, noen ganger er det målvakta som redder forsvaret.  I kampen mot Frankrike var forsvaret veldig bra i perioder.  Men Frankrike var ekstremt gode på det de gjorde, de var flinke til å avvente  og det er vanskelig å stå i mot det trøkket de kommer med.  Frankrike står som vinner av verdensmesterskapet pga at de var best på søndag kl halv seks.

 

Om Vipersspillerne.

Foto: Vidar Ruud NTB Scanpix.


– Jeg føler at Emilie aldri kom ordentlig inn i dette mesterskapet.  Trenerteamet til Norge er ekstremt kyniske og de bytter ikke så mye spillere.  Det er sikkert en tanke bak det.  Men det går utover de som har roller i laget og som da sliter med å få den rytmen som skal til for å kunne bidra på det høyeste nivået, sier Kenneth.

 

Foto: Vidar Ruud NTB Scanpix.

 

Kari har hatt et strålende mesterskap, skryter Kenneth.  – Hun har vært ordentlig god, legger han til.  – Det er ingen av oss som er overrasket av at Kari leverer på et så høyt nivå.  Kari har masse ferdigheter og det var gøy å se at hun fikk det ut i kamp.  Det har hele tiden vært sagt at hun ikke har vært bra nok bakover, men nå har jeg trent henne i fire år så jeg vet litt om det.  Hun har tatt steg hele tiden, hver eneste måned har hun blitt litt bedre på helheten og det så vi da hun stod opp i mot de beste i VM.  Da leverte hun strålende.

 

Foto: Vidar Ruud NTB Scanpix.

 

Katrine ble helt fortjent kåret til mesterskapets beste målvakt .  Det var vel egentlig ingen tvil om det.  Hun leverte godt i alle kamper, selv om det i finalen ble noen færre redninger, men da var som sagt forsvaret bra.  Katrine har stått strålende i VM.
– Når dette får synket litt inn hos jentene så skal de være stolte av måten de praktiserte håndballen på, for det var ganske bra når vi tar mesterskapet i sin helhet.   Men det er kynisme her, vi må være best når det gjelder og det var vi faktisk ikke på søndag.

 

 

Om treningsperioden under VM.
– Jeg er veldig veldig fornøyd med den perioden vi har vært igjennom, forteller Kenneth.  – Jeg synes vi har stått opp skikkelig godt på øktene.  Alle sammen jobber hardt og det er en veldig profesjonalitet og eierskap til det vi driver med på trening.  Jeg synes det har vært ordentlig bra.

– Vi har hatt godt av denne perioden!  Selv om vi har manglet fire spillere så synes jeg vi har fått gjort ganske mye og jeg tror at vi kommer til å ta ytterligere steg inn i 2018.  Vi får en herlig start på nyåret med masse kamper med en gang.  Nå er batteriene ladet igjen og det er bare å glede seg til kampene begynner.

 

Foto: Terje Refsnes.

 

Treningskamp mot Gjerpen.
Det blir fint å få Gjerpen på besøk.  Vi får en treningskamp 2 x 30 min mot de i morgen tirsdag og så får vi en sparringsøkt med de på onsdag, sier Kenneth.  – Der vi står mesteparten av økta mot et mål og sparrer forsvar og angrep mot hverandre. Da har vi noen gode referanser fra kampen tirsdag og så skal vi jobbe litt mer med detaljene.  Nå blir det fokus på helheten inn mot cupfinalen.

 

 

Juleferie.
– Etter treningsøkta med Gjerpen på onsdag tar vi juleferie.  Da har jentene en egentreningsperiode og alle må i hall 1. juledag for å få holdt skuldre og kropp og alt i håndballmodus.

– Så samles vi igjen 3. juledag så har vi to treninger før cupfinalen.  Det er viktig at folk får være hjemme i jula, få slappet litt av og få de trygge omgivelsene med familie og de tingene som hører med til jula.  Jeg tror det er ganske viktig at vi tar de dagene.  Vi burde kanskje begynt å trene igjen 1. juledag men jeg tror ikke det har så mye å si.  Det er viktigere at spillerne får det vante hjemme og har det godt med de nærmeste, sier Kenneth.