NM-GULL TIL VIPERS! – Vipers

NM-GULL TIL VIPERS!

30-17 seier i Spektrum!

Fredag 29. desember 2017.

 

Vipers Kristiansand har hentet hjem klubbens første tittel etter 30-17 seier over Stabæk i NM-finalen i Spektrum fredag.  Kampen var jevn i deler av første omgang, men Vipers tok grep i starten av andre omgang og ledet med ti mål etter elleve minutter. Med kun fem baklengsmål de siste tretti minuttene kunne spillerne juble for cuptriumf.

 

Første omgang.
Vipers avsluttet førsteomgang godt og gikk fra uavgjort 11-11 til ledelse 16-12, som også var pauseresultatet.  Kristine Lunde-Borgersen lagde Vipers tre første scoringer og lagene var like langt 3-3 etter åtte minutter. Men spillet lugget litt for Vipers i starten av kampen og kom først i føringen etter elleve minutter ved Kristin Nørstebø, som nå er klarert for å spille også i angrep.  Malin Aune har vært syk i dagene inn mot finalen, men sprudlet likevel med tre scoringer de første tretti minuttene.

 

Andre omgang.
Vipers hadde avsluttet første omgang bra og fortsatte å dominere også i andre omgang.  Etter fem minutter var ledelsen 20-13.    Katrine Lunde og Sakura Hauge hadde kun fem baklengsmål i andre omgang og det var aldri spenning siste halvdel av kampen.

 

Strålende fornøyd.
Første tittel med Vipers, det er deilig at vi klarte det, sier Kenneth.  – Dette var den første skikkelige muligheten vår, og så klarer vi det.  Jeg er selvfølgelig strålende fornøyd med det, sier han.

– Kampen skal spilles, vi var store favoritter, og vi taklet det presset.  Vi kom ikke skjevt ut, det var jevnt i starten som det alltid pleier å være i sånne typer kamper.  Etter hvert får vi has på det.  Vi slipper bare inn fem mål i andre omgang, så det var ingen tvil i dag, oppsummerer Kenneth fornøyd.

 

I kveld blir det fest!
– Jeg var veldig klar for kamp i dag, har hatt en fin jul som opplading, forteller Kari Brattset.  – Har fått slappet av litt og samlet nye krefter.  Så var veldig klar i dag.

– Jeg synes Stabæk spiller bra i første omgang, vi sliter litt med å demme opp for spillet deres.  Men i slutten av omgangen løser vi det bedre og vi får dratt i fra i andre omgang.  Da kjenner jeg at vi har full kontroll.  Det var godt.  I kveld blir det fest!  Det blir gøy å feire gullet, smiler Kari.

 

Kjennes godt!
Dette kjennes godt, det gjør det, sier Tonje Refsnes.  Vi bestemte oss i pausen at nå måtte vi sette standarden fra start.  Og det gjorde vi virkelig.  Skulle Stabæk ha noe håp måtte de henge med de første ti minuttene.  Det gjorde de ikke så da gikk det vår vei.

 

Det kan ikke beskrives!
– Dette er helt fantastisk!  Kan ikke beskrives.  Nå er vi lettet, sprudler Vilde Jonassen.

– Vi gikk inn som favoritter og det gikk litt tregt i starten, sier Karoline Olsen.  – Men det var som forventet.  Det er cupfinale og Stabæk er et bra lag.  De ga oss kamp lenge.  Vi hadde litt flere å bytte på kanskje.

– Jeg følte vi hadde mer å kjøre på i andre omgang, kanskje Stabæk var litt slitne, sier Vilde.  Vi kneppet opp ett hakk til og da kjørte vi i fra.  Vi fikk noen enkle mål i kontringer og da ble plutselig målforskjellen større og da.  Nå skal det feires! sier Vilde  Vårt første NM-gull!

 

 

NM-FINALE SPEKTRUM 29. DESEMBER 2017.

VIPERS KRISTIANSAND – STABÆK   30 – 17   (16-12)

Kari Brattset  6
Jeanett Kristiansen  5
Kristine Lunde-Borgersen  5
Emilie Hegh Arntzen  4
Malin Aune  4
Kristin Nørstebø  3
Vilde Jonassen  1
Mathilde Kristensen  1
Karoline Olsen  1
Lina Marie Jensen  1
Pernille Wang Skaug
Tonje Refsnes
Linn Jørum Sulland
Katrine Lunde
Sakura Hauge
Eline Fagerheim

 

Linn Jørum Sulland fikk problemer med leggen under oppvarmingen og var av den grunn ikke på banen i dag.

 

 

KAMPUTVIKLING:  Vipers – Stabæk

1 omg:  0-2  *  4-4  *  7-6  *  11-11  *  16-12

2 omg:  18-12  *  23-14  *  26-15  *  30-17

 

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Kristine Lunde-Borgersen
Høyreback:  Kristin Nørstebø
Høyrekant:  Pernille Wang Skaug
Linjespiller:  Kari Brattset