– Hvis vi lever på det resultatet tror jeg det kan gå dårlig onsdag. – Vipers

– Hvis vi lever på det resultatet tror jeg det kan gå dårlig onsdag.

Intervju med Emilie Hegh Arntzen om kongepokalen og om kampen mot Larvik onsdag.

Mandag 1. januar 2018.

 

Vipers Kristiansand har i kveld hatt sin første trening i 2018 og feiringen av kongepokalen er nå historie.  Nå rettes fokus mot den viktige bortekampen mot Larvik i Bergslihallen på onsdag.  Og allerede lørdag starter gruppespillet i EHF-cupen med hjemmekamp i Aquarama mot Issy Paris.  Deretter følger et tett kampprogram for Vipers med seriekamper på onsdager og kamper i europacupen på lørdager.

 

 

– Humøret er bra i spillergruppa, vi er fornøyd med seier i cupfinalen, smiler Emilie Hegh Arntzen.  – Det er jo god stemning rundt en sånn opplevelse, men det har vært og nå er det Larvik som gjelder, understreker hun.  – Det nytter ikke å være fornøyd med cupfinalegullet, nå må vi begynne å jobbe mot Larvik.

 

– Men det var veldig gøy i Oslo med sykt bra stemning og så mange fra Sørlandet som hadde tatt turen.  Både dagen før og finaledagen 29/12 var veldig bra.  Veldig kult med så mange supportere, vi kledde opp Karl Johan i rosa, ler Emilie.

– Og selvfølgelig, vi tar jo et gull og det er kjempebra.  Vi klarte å nyte det den dagen, så får vi heller legge det litt bort og hente det frem igjen.  For vi er ikke ferdig med sesongen enda, vi er ikke fornøyd og har lyst på mer, sier Emilie.

 

 

Emilie var en av fire landslagsspillere fra Vipers som spilte kamper i VM.  Etter en høst med 15 kamper på 40 dager bar det rett til treningsleir og kamper i VM.  Men Emilie forteller at alle nå er restituerte og klar for en ny periode med kamper.

– Vi hadde 10 dager fri etter VM, så jeg føler vi var ganske heldig der, sier Emilie.  – Men det var absolutt noe vi trengte, det var veldig deilig å få litt tid hjemme med familien og koble litt av.

 

Allerede denne første uka i januar er Vipers i gang med tett kampprogram og kamper både onsdager og lørdager.

– Etter erfaringen med CL-spill i høst vet vi hva det går ut på og hva det kreves av oss med to kamper i uka fremover.  Vi må prøve å være så godt forberedt som mulig.  Vi vet også at det er tøft, men jeg tror vi skal klare det bra jeg altså, sier Emilie optimistisk.

 

– Jeg tenker ikke så mye på det når kampene er.  Hadde du spurt meg hvordan kampoppsett vi hadde før jul kunne jeg ikke svart deg på det.  Kampene må spilles uansett, de er når de er så får vi gjøre det beste ut av det.

 

 

Vipers slo Larvik klart i finalen i Skjærgårdslekene i august.  Men på onsdag er det ny kamp og finaleseieren i sommer er ikke noe Emilie synes det er noe vits å legge vekt på.

 

– Det kan bli tøft å møte Larvik så tidlig etter ferien, sier Emilie.  – Men det hadde det vært uansett, Larvik er et veldig bra lag.  Det krever ganske mye av oss det, men det gjør det jo også av dem.

– Finaleseieren i Skjærgårdslekene er så lenge siden, mye har skjedd etter det. Hvis vi lever på det resultatet tror jeg det kan gå dårlig onsdag.  Dette blir en helt ny kamp, understreker Emilie.

– Det blir veldig viktig å få et godt resultat på onsdag.  Larvik er et av de lagene vi kjemper mot om serietittelen, som er det viktigste for oss.  Så den kampen blir veldig viktig.

 

 

– Jeg gleder meg kjempemasse til å møte Larvik.  Jeg gleder meg til å komme i gang, og spille kamper igjen.  Jeg merket i Spektrum at det var lenge siden, det skal bli godt å komme i gang.  Vi får bruke av overskuddet og bare nyte at vi er i gang igjen, avslutter Emilie Hegh Arntzen.

 

 

 

Foto:  Terje Refsnes.