– Vi er forberedt på en ekstremt tøff kamp i morgen. – Vipers
Foto: Peter Tubaas.

– Vi er forberedt på en ekstremt tøff kamp i morgen.

Intervju med Kenneth Gabrielsen.

Tirsdag 2. januar 2018.

 

Vipers Kristiansand reiser til Bergslihallen i morgen onsdag og skal opp i mot Larvik i TV-sendt kamp med avkast kl. 20.30.  Trener Kenneth Gabrielsen forteller om en spillergruppe med godt humør og at han anser muligheten for seier til fifty/fifty.

 

 

Ingen skader.
– Alt ser bra ut hos oss og vi har fått trent to veldig gode økter etter cupfinalegullet, forteller Kenneth fornøyd.  – Vi er friske og raske og alle 16 spillerne som var med i cupfinalen er også med i morgen.

 

 

Vipers bestod testen!
– Det er klart det er en lettelse at vi vant mot Stabæk, sier Kenneth.  – Når du vinner et NM-gull så er det ikke bare den ene kampen.  Det er noe vi har gjort gjennom hele høsten.  Vi har vært på Hamar og slått Storhamar med klare sifre i en ekstremt hektisk kampperiode og der ligger jo mye av grunnlaget for den tittelen.  Så det er klart at cupfinalen var kronen på verket.

– Vi bestod den testen med glans, sier Kenneth.  – Og det er klart at det gir en boost i gruppa og det er et veldig godt humør i laget nå, legger han til. – Så det er ordentlig positivt.  Hadde vi derimot tapt den cupfinalen og skulle ut mot Larvik 3. januar så hadde det kanskje vært revansjelyst, men noen hadde vært lei seg enda, garantert.  Men det er mange som er positive og fine hos oss nå.

 

 

Møter et godt lag.
– Larvik har vært litt opp og ned så langt i sesongen, forteller Kenneth.  – De har tapt noen helt unødvendige kamper.  For meg er det litt uforståelig at de har tapt de kampene med tanke på det laget de har.  Larvik har et godt lag, det er mange som har sagt de trenger tid og alt det der, men Larvik har kvaliteter på alle plasser.

– For Larvik sin del så møter de Vipers på et meget gunstig tidspunkt.  For vi er vel de som kommer til å møte et Larviklag på sitt beste.  Nå har de fått drillet godt i sju uker og jobbet hardt med konseptet sitt.  Og har gjort de tingene de skal.  De har sikkert fått brukt denne treningsperioden godt.  Så mest sannsynlig er nok Larvik mye bedre på timing, relasjoner og samhandling enn det de var i høstsesongen.  Vi er forberedt på å møte den beste utgaven av Larvik for denne sesongen når vi spiller mot de i morgen, sier Kenneth.

 

 

Larvik har presset på seg.
– Det er mange gode spillere i Larvik.  De har Breistøl som har vært god, de har Emilie Christensen og ikke minst Tollbring som jeg synes er veldig god men som har vært litt uheldig i avslutningsøyeblikkene. Hun har en del bom, men er ekstremt god til å komme til gode sjanser.

– De har bra skyts i Hjertner, de har Mørk tilbake og Tine Stange.  Det er et topplag i Norge vi møter og det er ikke noe tvil om at de har potensiale til å sloss om seriegullet.  Jeg tror at Larvik er avhengig av å slå oss i morgen, de er nesten nødt til å vinne i morgen om de skal henge med i toppen, mener Kenneth.

 

 

Helt åpen kamp.
– Denne kampen ser jeg som helt åpen. Dette er en fifty/fifty kamp.  For oss ville det vært mer gunstig å møte Larvik etter at de har spilt 2-3 kamper så vi hadde fått sett litt på de. Vi har ikke noen ferske referanser på de nå.  Konseptet til Larvik er jo kjent men de kan ha gjort endringer i løpet av denne perioden vi har vært igjennom.  Så vi er uten tvil forberedt på en ekstremt tøff kamp i morgen.

 

 

Fremover: Være flinkere til å slippe opp.
– Nå er vi er mye bedre forberedt på en periode med tøfft kampprogram enn vi var i høst, sier Kenneth.  – Det var nytt for mange inklusive meg selv.  Det er viktig å kunne puste litt og slappe av litt. Det er greit å være i bobla si men det er så mange ting som skjer.

– Vi skal jobbe litt smartere, og kanskje være litt flinkere til å ta det roligere for å skape litt mer energi.  Jeg tror det ble litt for tøfft for oss før jul.  Vi var kanskje litt for mye i sammen i de tøffe periodene sist.  Nå skal vi slippe opp litt og være smartere.

–  Jeg tror at det vil skape enda litt mer energi i kampsituasjon.  Vi må få ut enda mer av oss selv når vi spiller kamper.  Det var litt flatt i noen av kampene i høst, og det har litt med erfaring å si.  Vi skal ta det litt mer med ro mellom kampene for å skape enda mer energi, forklarer Kenneth.

 

 

Bra med fast kampprogram.
– Jeg synes det er kjempebra at det er et fast program fremover med kamper onsdag og lørdag.  Jeg er veldig fornøyd med at vi kan komme inn i en god syklus og det er ekstremt stor forskjell å spille lørdag og onsdag i stedet for søndag og onsdag. Da får vi mye mer struktur på uka, avslutter Kenneth.

 

 

 

Foto:  Terje Refsnes.