– Uansett motstander har vi alltid mulighet til seier hjemme i Aquarama! – Vipers

– Uansett motstander har vi alltid mulighet til seier hjemme i Aquarama!

Intervju med Kenneth foran møtet med Issy Paris.

Fredag 5. januar 2018.

 

Vipers Kristiansand spilte onsdag 25-25 mot Larvik i Bergslihallen.  Et resultat laget var misfornøyd med etter å ha vært i ledelsen mesteparten av kampen.  Men spillerne rekker ikke å dvele lenge over denne kampen, da det er en ny utfordring allerede lørdag.  Torsdag gikk med til restitusjon og spillermøte og fredag hadde laget en totimers økt med fokus på eget spill foran møtet med Issy Paris i Aquarama lørdag kl. 17.00.

 

 

Ble litt feige.
– Det er alltid kjipt i ettertid av en sånn kamp som vi spilte på onsdag, begynner trener Kenneth Gabrielsen.  – Hvor vi taper ett poeng, tilføyer han.  – Vi kunne tapt begge poengene men i utgangspunktet synes jeg det er leit at vi fremstår som vi gjorde der.  Vi blir litt feige, vi er ikke sultne nok for å vinne.  Det blir for halvveis og feigt.

 

Møter motstandere med senkede skuldre.
– Men den situasjonen der kommer vi til å havne i mange ganger utover i denne sesongen, understreker Kenneth.  – De lagene vi møter spiller i utgangspunktet med senkede skuldre og gir jernet.  Det må vi stå mer opp for.  Vi skal ikke tape på at andre lag løper mer enn oss og vil mer enn oss.  Det er essensen for et vinnerlag, tror jeg.

– Det var selvsagt også veldig mye bra i den matchen, forteller Kenneth.  – Men det er sånne kamper som dette som dukker opp noen ganger.  Vi tar med det positive at vi får med oss ett poeng, vi kunne like gjerne ha tapt.

 

 

Hater å tape.
– Alle som driver med toppidrett og er inne i det hater så inderlig å tape.  Det henger litt i.  For meg personlig er det ekstremt vanskelig å riste av seg opplevelsen sånn med en gang.  Den henger gjerne i litt ekstra.  Jeg sliter fælt med det der, innrømmer Kenneth.

 

Bra spillermøte!
– Alle kamper kan man bruke til noe positivt, det er ikke noe tvil om det.  I går så vi de siste 18 minuttene av Larvikkampen.  Vi hadde et meget bra spillermøte i går hvor vi hadde en diskusjon om ting vi skal få til bedre ganske raskt.

 

Se, lære og forbedre!
– Det viktigste er å se, lære og forbedre.  Så jeg håper det blir bedre i morgen.  For det laget vi møter har et toppnivå som er like høyt som vårt toppnivå.

 

Skal være 100% tilstede.
– Det er et veldig bra lag vi møter, sier Kenneth.  – En kan godt si at vi er favoritter, men her er det snakk om å være tilstede.  Uansett hvem du møter.  Du kan være så mye favoritt du bare vil men du er nødt til å være hundre prosent tilstede i 2×30 min mot gode håndballag.  Det er veldig mange håndballkamper som blir avgjort de siste ti minuttene og det skal vi være klar over.

 

 

Kartlagt Issy Paris.
– Vi hadde en god halvtime med videoklipp av Issy Paris i går.  Vi har kartlagt de så godt som overhodet mulig.  Men på treninga i dag hadde vi ordentlig fokus på oss sjøl.  Jeg har en formening om hva som kan fungere og det la vi vekt på under dagens trening.

 

Skikkelig glød på treningen.
– Jeg var veldig positiv etter treningen i dag, da var det virkelig glød i det!   Så vi er i angrepsposisjon i morgen, føler jeg.  Jeg har en godfølelse på at vi skal angripe skikkelig i morgen.  Uansett motstander har vi alltid mulighet til seier hjemme i Aquarama, understreker treneren.

 

Komme tilbake på sporet.
– Nå skal vi ikke svartmale situasjonen etter en kamp.  Når vi underpresterer litt så er det viktigste å komme tilbake på sporet.  Det sporet vi ønsker å være på hver eneste dag og i hver eneste kamp.

– Alle 16 spillerne i stallen er med lørdag.  Også Emilie Hegh Arntzen som trente hele økta med fullt trøkk, avslutter Kenneth.

 

 

Foto:  Terje Refsnes.