Stang ut – Vipers

Stang ut

og etmålstap i EHF Cupen!

Etter en knallavslutning på 2017, med VM-sølv til flere av jentene, og NM-gull til hele laget, var forventningene i Kristiansand skyhøye i forkant av dagens kamp. Men Issy Paris er ingen pusling i håndballsammenheng. Klassespillerne florerer, og den beste har de i mål. Det er ingen ringere enn Silje Solberg. Men Vipers har Katrine Lunde! Dermed var det duket for en målvaktsduell av de sjeldne. Verdens beste målvakt, mot en av verdens beste målvakter. Og at disse to damene er gode, det bekreftet de med å hente hver sin pris for banens beste.

Men før de kom så langt, ble det spilt to omganger håndball. Kampen startet i et vanvittig tempo. På drøyt to minutter ble det puttet seks mål, og Vipers ledet 4-2. Men dette var en thriller av de sjeldne. Lagene fulgte hverandre som skygger, begge leverte i forsvar og i mål, men avslutningene holdt ikke samme nivået. Det var ikke det at ikke jentene kom til avslutninger, men i dag gikk det hardt utover treverket. Det ble litt for mye stang ut, og et aggressivt forsvar, med en umulig Silje Solberg bak seg, tvang Vipers-jentene til å prøve seg på litt halvsjanser. Etter tjue minutter fikk gjestenes Melvine Deba dirkte rødt, på stillingen 7 -10. I den påfølgende tominutteren i overtall klarte likevel ikke Vipers å hente inn mer enn ett mål. Issy Paris spilte klokt, og trakk ned tempoet. Til fvn-tv, sier Emilie Hegh Arntzen at «Vi er ganske nære, selv om vi ikke spiller opp mot vårt beste. Vi spiller urytmisk angrepsspill, og bommer på timingen…». Og på dette nivået, da er det sånt man blir straffet hardt på.

Andre omgang startet ikke veldig bra, to kjappe bakover, og en tominutter. Men samtidig som Silje Solberg var den som holdt gjestene inne i kampen, hadde Vipers Katrine Lunde, som til de grader holdt hjemmelaget med i spillet. Etter både ti og tjuetre minutters spill, var Vipers oppe på uavgjort. Men begge gangene dro Issy Paris fra med et mål eller to. Og som Jeanett Kristiansen konkluderer, «Vi bommer. Elleve-tolv avslutninger alene med keeper. Solberg er god, men vi skyter veldig dårlig». Såpass med bom, det utgjør definitivt forskjellen i dag.

Trener Kenneth Gabrielsen var en skuffet mann etter kampslutt. –«Jeg er dritskuffet. Vi må gi mer av oss selv», sa han til fvn-tv. Han var ikke alene om å være skuffet, det var også publikum, og det var alle jentene hans. Men neste kamp, DA gir vi mer av oss selv. Det positive å ta med seg i kveld, det er målvaktsspillet, forsvarsspillet, og ikke minst spenningen denne kampen ga publikum. Så jobber vi hardt med å sette avslutningene framover.

Full tid: 22 – 23

1. omgang: 12 – 13
  2. omgang: 17 – 17