Tøff EHF-Cupmotstand i Danmark for Vipers. – Vipers

Tøff EHF-Cupmotstand i Danmark for Vipers.

Vipers tapte 30-25 mot København lørdag ettermiddag.

Lørdag 13. januar 2018.

Som ventet gikk hjemmelaget København ut i hundre i lørdagens EHF-Cupoppgjør og tok initiativet med scoring allerede etter 30 sekunder.  Laget holdt ledelsen omgangen igjennom, vekslende mellom 2 mål og 5 mål foran.

På stillingen 8-4 etter elleve  minutter ba Kenneth Gabrielsen om time out og gjorde tre bytter.  Karoline Olsen, Jeanett Kristiansen og Katrine Lunde kom inn og Vipers kom inn i kampen igjen.  Jeanett Kristiansen reduserte til 10-8 da 19 minutter var spilt. Men så fulgte en god København-periode og de økte til femmålsledelse 14-9.

Kenneth jobbet febrilsk hele omgangen og testet ut mange konstellasjoner og greide med det å holde Vipers inne i kampen.  København var foran 16-13 til pause.  Vipers hadde for øvrig hele ni målscorere de første 30 minuttene.

Gledelig nok kom 5 av målene som følge av hurtig ankomstspill.

Andre omgang startet som en stillingskrig hvor ingen av lagene greide å sette ballen i mål.  Da Kristin Nørstebø hamret inn 16-14 etter fire minutter virket Vipers å være for fullt inn i kampen igjen.  Men så scorte hjemmelaget to mål i løpet av ti sekunder og økte igjen til firemålsledelse.

Så fulgte en meget god Købehavnperiode og etter 8 minutter ledet de 22-15.  På stillingen 27-19 etter atten minutter kom endelig en forløsende 10 minutters periode for Vipers og etter bl.a. to scoringer av Kari Brattset var ledelsen til København halvert og hjemmelaget var fire mål foran på 28-24.  Vipers hadde ytterligere muligheter til å redusere ledelsen, men kampen ender med 30-25 seier til hjemmelaget.

Jeanett Kristiansen spilte ikke andre omgang etter en overtråkk mot slutten av første omgang.

– Jeg vet ikke helt hva jeg føler så tett etter kampslutt, sier Emilie Hegh Arntzen. – Jeg tror jeg må se kampen på video først, tilføyer hun.  – Å slippe inn 30 mål bakover er jo for mye, men jeg vet ikke helt hva som er grunnen.

– Jeg sitter med følelsen av at vi spiller bedre i andre omgang enn i første,.  Hvis vi hadde vært litt mer på bakover og hengt litt mer i sammen så tror jeg vi sammen med målvaktene kunne gjort det bedre.

– Noen av målene til København synes jeg ser så enkle ut, men jeg vet ikke hvordan det ser ut for de bak eller hvordan vi presser, da er det vanskelig å si.  En liten trøst at vi reduserte litt på slutten, så det ble fem mål bak i stedet for åtte.

Men det kunne blitt både fire og tre mål bak også hvis jeg ikke hadde kastet den dumme på åpent mål der.  Jeg skulle heller ha roet ned og kjørt etter og så kanskje vi hadde rukket et angrep til. Men man blir litt ivrig når man skal ta igjen.  Dette var veldig kjipt, sukker Emilie.

Jeg har en kjip følelse nå etter kampen, sier Malin Aune.  – Fordi jeg ikke føler vi er oss sjøl, fortsetter hun.  – Vi får en dårlig start og vi klarer aldri å hente oss inn.  Vi slipper inn 30 mål og blir løpt i fra, det er rett og slett for dårlig.

– Vi tapte mot et bedre lag, men vi kom hit og hadde trua på at vi kunne ha en god kamp og ta poeng i dag.  Det hadde vi ordentlig trua på.  Men så blir det som det blir, det var ikke noe artig det, sier Malin.

Vi møtte et bra lag med stor fart i dag, kommenterer Pernille Wang Skaug.  – Men når vi ikke spiller bedre enn i dag så blir det ekstra tøfft, legger hun til.  – Jeg tror vi kunne vært litt nærmere hvis vi hadde spilt som vi vet vi kan.  Jeg synes ikke København virket uoverkommelig, de er ikke så mye bedre enn oss, det synes jeg ikke.  Men jeg synes rett og slett at vi var dårlige i dag og da ble det for tøfft.

– Veldig kjedelig at det ble fem mål bak til slutt, det blir hardt å ta igjen i returoppgjøret.  Så vi er litt skuffet i dag, sier Pernille.

Jeg føler vi har mer å gå på, vi kan mer enn det vi viser her i dag, sier vår danske linjespiller Mathilde Kristensen.  – Jeg føler at vi i perioder står bra i forsvar, mens andre ganger så kommer de for lett til sjanser.  I perioder synes jeg vi spiller for langsomt, vi får ikke flyt og vi har problemer med å komme til gode sjanser.  Jeg føler vi ikke får i gang vårt kontraspill og ankomst som vi har vært gode på tidligere.  Vi kan mye mer enn det vi fikk vist, sukker Mathilde.

Jeg synes det er vanskelig å si om tempoet til København var for tøfft for beina eller hodene våre, men vi klarte i hvert fall ikke å stoppe det, kommenterer Kristine Lunde-Borgersen.  – Jeg følte vi hadde en god og fin stemning i laget og føler vi kan spille mange systemer.  Men føler vi kanskje ikke har full innsats hele tida.  Litt vanskelig å si nå hva som var grunnen til at vi ikke lyktes bedre, avslutter Kristine.