Kontrollert seier – Vipers

Kontrollert seier

Topp mot bunn i Eliteserien

Med fare for å høres arrogante ut. Men i kveld ble nok sesongens minst spennende kamp spilt. Vipersjentene på hjemmebane sto med ett tap og en uavgjort, resten seiere, og dermed ledelse i damenes eliteserie. Gjestene, Glassverket fra Drammen, sto uten et eneste poeng, etter å ha tapt samtlige av sesongens kamper så langt. På tross av at resultatet tilsynelatende var gitt før avkast, møtte hele 1287 fantastiske Vipers-supportere fram for å heie på de rosakledde. Og de første minuttene var det kanskje noen på tribunen som kjente usikkerheten komme sigende. For etter tre minutters spill var det faktisk gjestene som gikk opp i ledelse 2-1!

Men dette snudde fort, anført av en heltent Vilde Jonassen var hjemmelaget kjapt tilbake i ledelsen. Etter syv minutter skjøt Vilde rosatrøyene opp i ledelse 5 – 4. Eller som det da sto, Vilde 4 – Glassverket 4. Resten av laget hang seg på, 5 – 4 ble til 8 – 4, og Glassverket tok timeout. Men det ga ikke det helt store utslaget. Like etter halvspilt omgang satte Vilde sitt sjette mål for kvelden, og da hadde Glassverket puttet fem mål til sammen. Stillingen var 11 – 5, og Vilde gikk og satt seg på benken. Resten av omgangen ble litt rotete for hjemmelagets del. En straffe brent, og fem minutter før pause hadde Vipers to spillere utvist på samme tid. Den ene etter et feil bytte. Sånt skal selvsagt ikke skje, men noen ganger er man så klar for å spille, at man løper inn et ørlite sekund for tidlig, og da er straffen hard. Men selv i dette overtalsspillet klarte ikke jentene fra Drammen å gjøre det helt store. Selv med to spillere mer på banen, ble det kun et mål. Og Vipers-jentene viste at de ikke tar lett på forsvarsspillet. Tre straffer til gjestene er jo og en liten indikator på at hjemmelaget går all in i forsvar.

Til pause var det som forventet ledelse, men 16 -10 var kanskje noe mindre enn mange hadde forventet.

Andre omgang begynte på verst tenkelige måte for gjestene. Før halvminuttet hadde gått fikk de en spiller utvist, og tidligere Glassverket-stjerne, Jeanett Kristiansen, satte straffen sikkert i mål. Omgangen fortsatte på mange måter likt som første omgang. For hvert mål gjestene laget, kom det minst to i retur fra vertene. Det definitivt mest dramatiske som skjedde i omgangen, var da Emilie Hegh Arntzen kolliderte med dommeren. Jenta som fikk med seg en hjernerystelse hjem fra Larvik-kampen, fikk en ny trøkk i hodet. Resten av omgangen ble dermed tilbragtliggende på sidelinjen. Så får vi bare krysse fingre for at Emilie er kjapt tilbake på beina. For laget var det i alle fall en god boost for selvtilliten, etter en litt tung start på 2018. -Vi trengte dette nå, sa Jeanett Kristiansen etter kampen.  Og selvtilliten, den tar jentene med seg i kofferten allerede i morgen, når flyet går til Russland, hvor jentene skal spille EHF-Cup mot Lada.

Også må vi benytte anledningen til å gi jentene fra Glassverket skryt. Laget har de siste par sesongene mistet det meste av spillere. De har gått fra å kjempe om å vinne medaljer flere år på rad, til å kjempe for i det hele tatt å vinne en kamp. I kveld stilte de med et lag hvor tre av jentene er født i 2000. Søstrene Deila fylte 18 på mandag, og Marte Figenschau er 17 år i et par måneder til. I tillegg har de flere attenåringer på laget, født i 1999. Da er det sannelig ikke bare bare å møte norgesmestrene, med flere landslagsspillere med sølvmedalje fra siste VM. Men de kjempet godt, og viste at det bor mye god håndball i Drammen. Den beste av de var i kveld Linn Andresen.

Neste hjemmekamp er lørdag 27. januar. Da er det EHF-cup, og Lada kommer på besøk fra Russland. Jentene begynner kampen 17:00. Da bør du og være på plass på tribunen. Billetter får du kjøpt her på vipers.no. Følg med, her blir det trangt!

Full tid: 34 – 17

1. omgang: 16 – 10
  2. omgang: 18 – 7